e-NAMIG za mlade

19. marec 2020|Novice

Tokratni LMIT-ov novičnik je pretežno naravnan na izbruh epidemije - v njem si lahko prebereš poziv k prostovoljenju za pomoč najšibkejšim članom družbe, plemenito dejanje torej, v njem pa lahko najdeš tudi številne nasvete, kako preživljati svoj čas. V udobju svojega doma seveda. Vabljeni k branju :)


e-NAMIG za mlade, 18. 3. 2020, št. 11 / spletna verzija

 
 

   A veš?

Splošne informacije o COVID-19

Objavljamo splošne informacije v zvezi s koronavirusom, ki so podane s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 
 

 

Pismo mladih zdravnikov in pediatrov Slovenije vsem mladim

Mladi zdravniki in pediatri Slovenije se obračajo na dijakinje, dijake, študentke, študente s pozivom, da jim pomagate upočasniti hitrost širjenja okužbe z novim koronavirusom.

 
 
 

Nekaj nasvetov, kaj početi doma

Preberi si kaj vse lahko počneš, medtem ko si doma. Seznam bomo obnavljali sproti!

 
 
 

Pošljite nam vaše misli, ideje, komentarje

Vabljeni k deljenju vaših zgodb, idej in misli, ki se vam porajajo v času karantene. Svoje prispevke pošljite na info.skuc@lmit.org, zraven pa pripišite ime in starost.

 
 
 

Zaprtje študentskih domov

Vlada se je odločila, da se morajo, zaradi omejevanja širitve koronavirusa, študentje izseliti iz študentskih domov. Med izjeme štejejo študentje_ke, ki imajo stalno začasno prebivališče v študentskem domu, študentske družine in tuji študenti_ke ter gostujoči profesorji_ce, ki jim je zaradi trenutnih razmer onemogočena vrnitev domov. Vsi_e ostali_e so se morali_e odseliti v ponedeljek, 16. 3. 2020.  

 
 
 

Akcija Mestne galerije Ljubljana za podporo umetnikom_cam v času krize

Vrata Mestne galerije Ljubljana do nadaljnjega ostajajo zaprta, zato pa so na Facebooku odprli prostor vsem umetnikom_cam in ustvarjalcem_kam, da širijo umetnost. Vabljeni_e, da jim na e-poštni naslov umetnostvizolaciji@gmail.com posredujete umetniška dela, ki nastajajo v času socialne izolacije in s katerimi so naslovljene trenutne razmere.

 
 
 

Vabljeni k prijavi na projekt Zunaj

Projekt Zunaj vabi k prijavi posameznike_ce ali skupine iz Ljubljane, ki imajo dobro idejo za izvedbo dogodka nekje zunaj v Ljubljani. Izbranih bo petnajst najboljših predlogov. Rok prijave je 20. 4. 2020.

 
 
 

Začenja se naslednji krog DiscoverEU!

Odloženo do nadaljnega! 

 
 
 
 
 Izobraževanje

Ljubljana mesto učenja

Ljubljana mesto učenja je del iniciative "Mesta učenja", ki združuje raznolike učne priložnosti na enem mestu. V praksi ta iniciativa temelji na spletni platformi, ki ti omogoča, da na enostaven način brskaš po različnih učnih priložnostih v mestu.

 
 

  

 

Spletna delavnica: Triki in veščine javnega nastopanja

Kolegice iz Zavoda Nefiks bodo tedensko organizirale dogodke na spletu, ki jih lahko spremljaš iz varnega udobja svojega doma. Če se jim želiš pridružiti pri pridobivanju novih znanj in kompetenc, vabljena na delavnico "Triki in veščine javnega nastopanja". Rok prijave je 25. 3. 2020.

 
 
 

Krožek: Stop motion animacija – (izjemoma) preko spleta

Vabljene_i na krožek izdelovanja stop-motion animacije. Skozi srečanja se bodo spoznale_i s tehniko stop-motion animacije in ustvarile_i lasten izdelek na izbrano temo, ki bo povezana z LGBT+ področjem. Krožek "Stop motion animacija" bo ta mesec izjemoma poteka preko spleta v četrtek, 19. 3. 2020 ob 16.00. 

 
 
 

Podaljšan je prvi prijavni rok za vpis v visokošolske študijske programe

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvešča, da je prvi prijavni rok za vpis v visokošolske študijske programe podaljšan. Novi rok e-prijave je četrtek, 9. 4. 2020.

 
 
 

Mlad.si priporoča kam po spletne vsebine v času #ostanidoma

Mlad.si je objavil seznam kvalitetnih spletnih vsebin za čas #ostanidoma. Objavili so spletne strani, ki so v duhu solidarnosti, odklenile svoje vsebine v brezplačno uporabo.

 
 
 

MISSS priporoča izobraževalne vsebine v času #ostanidoma

MISSS, Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije, je delilo nekaj koristnih in uporabnih povezav, ki so jih v teh dneh v dnevnem centru Skupaj v skupnosti prejeli preko e-pošte.

 
 
 
 
 Delo

Zveza Sonček je objavila razpisa za prosti delovni mesti

Zveza Sonček je objavila razpisa za prosti delovni mesti in sicer mesto poslovne_ga sekretarke_ja in mesto usklajevalca_ke osebne asistence. Roka prijave sta 19. in 20. 3. 2020. 

 
 

  

 
 
 Natečaji

L’MIT-ov fotografski natečaj "Kaj pa ti vidiš?"

Fotografski natečaj naslavlja temo podnebnih sprememb. Podnebne spremembe se danes kažejo po celem svetu, vedno bolj pa so prisotne v našem lokalnem okolju. Zato nas zanima, kje jih opazite vi? So to poplave s katerimi se vedno pogosteje soočamo, nenadzorovani požari, ki uničujejo gozdove,  nadpovprečne zimske temperature, segrevanje morji? Kako in kje jih vidite vi? Iščemo vaše fotografije, ki prikazujejo posledice in učinke podnebnih sprememb ali pa se obče navezujejo na tematiko podnebnih sprememb. Rok prijave je 9. 4. 2020. 

 
 

  

 

Nagrada Demokracija mladih 2020

Nemška Zvezna agencija za državljansko izobraževanje vabi mlade od 14 do 27 let k prijavi za nagrado Demokracija mladih 2020 "Mladi.Glasni.Združeni(?)". Nagrada bo dodeljena inovativnemu in kreativnemu projektu, ki se ukvarja s temo demokracije. Rok prijave je 1. 4. 2020. 

 
 
 

Aktualni javni natečaji Slovenskega filmskega centra

Slovenski filmski center vsako leto objavi in izvede razpise, katerih predmet je financiranje razvoja in produkcije celovečernih igranih, dokumentarnih in animiranih filmov, produkcijo kratkih filmov ter drugih programov v skladu s svojo poslovno programsko politiko. Roka prijave sta 6. in 14. 4. 2020. 

 
 
 
 
 Prostovoljstvo

Aktivirajmo prostovoljce za pomoč najbolj ranljivim

Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas sta že začeli z zbiranjem lokalnih prostovoljcev za pomoč najbolj ranljivim (starejšim, kronično bolnim ipd.).

 
 

  

 

Podaljšani prijavni roki za programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota

Zavod Movit obvešča, da se je prijavni rok za programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota za nekatere akcije in ukrepe podaljšan. Nov rok prijave je četrtek, 7. 5. 2020 ob 12.00.

 
 
 
 
 Prireditve

Oglej si digitalni muzej, galerijo!

Poglej si zbirke muzejev in galerij, kar od doma!

 
 

  

 

Festival kratkega filma "My Darling Quarantine"

Vabljeni_e na prvo edicijo festivala kratkega filma v karanteni "My Darling Quarantine". S festivalom želijo podpreti tiste, ki potrebujejo pomoč.  

 
 
 

Plačaj z verzom: Pesniška pobuda se seli v digitalno sfero

Sodeluj v množični pesniški pobudi "Plačaj z verzom", ki se usmeja na družbena omrežja, zaradi trenutnih izjemnih razmer. #instapoezija

 
 
 

Online Čili: Spletne družabne igre no. 1 in no. 2

V času izogibanja fizičnih stikov so se v MC Legebitra odločile_i, da petkove Čilije igranja družabnih iger preselijo na splet, natančneje na www.igrajmo.se.

 
 
 

Mednarodni dan vidnosti transspolnih oseb na spletu

Medarodni dan vidnostni transspolnih oseb oziroma TDOV se praznuje vsako leto 31. 3. 2020. Posvečen je večanju vidnosti transspolnih oseb in ozaveščanju o diskriminaciji in transfobiji.

 
 
 

Taborniki vabijo v Ropotarnico

Vabljene_i v Ropotarnico, kjer bodo taborniki objavljali taborniško obarvane podvige za otroke in mlade. Ropotarnica je osredotočena na to, kar lahko otroci in mladostniki počnejo sami ali z družino doma in v naravi, glede na trenutne izjemne razmere.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na