e-NAMIG za mlade

26. februar 2020|Novice

Ponovno je na voljo zbirka iger Kaj me osreči, po novem je na voljo Info telefon, informacijksi kanal, kjer lahko dobiš informacije o razvojnih in humanitarnih organizacijah, ponovno pa so na voljo tudi številne štipendije in pa nekaj priložnosti za zaslužek. To in še več v tokratnem novičniku :)


e-NAMIG za mlade, 26. 2. 2020, št. 8 / spletna verzija

 
 
   
 

   A veš?

 

Zbirka iger “Kaj me osreči”

Zbirka iger Kaj me osreči, je spet na voljo!

 
 

 

 

Mednarodni dan žensk – 8. marec

8. marca obeležujemo mednarodni dan žensk. Na ta dan bo v Ljubljani, potekal protest proti nasilju nad ženskami.

 
 
 

Vzpostavljen je nov informacijski kanal: Info telefon

Platforma SLOGA je v sklopu projekta “Trajnostno. Lokalno. Globalno”, ki združuje dvajset slovenskih nevladnih organizacij, vzpostavila nov informacijski kanal, info telefon, kjer dobite informacije s področja delovanja razvojnih in humanitarnih organizacij.

 
 
 

Zbiranje oblačil v Mladinskem središču Vič

Do konca meseca februarja in cel mesec marec v Mladinskem središču Vič zbirajo rabljena oblačila za otroke in mlade.

 
 
 
   

 Izobraževanje

 

IMPRO ZMAJI: Začetne delavnice impro gledališča za študente

IMPRO ZMAJI je projekt za študente in študentke, ki jih impro gledališče zanima in bi ga radi preizkusili pa predhodnih izkušenj kot improvizatorji še nimate.

 
 

  

 

Moja revolucija 3.0 v Litiji

Focus, v Litiji sestavlja ekipo mladih, ki bi se jim pridružila na prvi delavnici “Moja revolucija: 2020”. Rok prijave za prvo delavnico je le še danes!

 
 
 

Delavnica: Video CV

V knjižnici Fužine bo v sredo, 4. 3. 2020, potekala delavnica snemanja video CV-ja, kjer se bodo posvetili odgovorom na vprašanja kako se lotiti snemanja video CV-ja. Prijave sprejemajo do 3. 3. 2020. 

 
 
 

Razpis Tumove štipendije za študijsko leto 2020/21

Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove na Dunaju je razpisuje Tumovo štipendijo za študijsko leto 2020/21. Rok prijave je 25. 6. 2020.

 
 
 

Razpis štipendij Knafljeve ustanove za študijsko leto 2020/2021

Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove na Dunaju razpisuje štipendije Knafljeve ustanove za študijsko leto 2020/2021. Rok prijave je 25. 6. 2020.

 
 
 

Delavnice za prijavo na javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije bo organiziral delavnice za kandidate_ke, ki se nameravajo prijaviti na 285. javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2020.

 
 
 

Mednarodna šola politične ekologije 2020

Društvo Focus sporoča, da bo med 29. 6. in 3. 7. 2020 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani organizirana mednarodna šola politične ekologije 2020 “Novi koncepti pravične tranzicije: k dobremu življenju znotraj planetarnih omejitev”.

 
 
 
   

 Delo

 

ERYICA in Eurodesk iščeta ilustratorja_ko

ERYICA in Eurodesk iščeta mlado_ega ilustratorja_ko, ki bo ustvaril_a grafično podobo skupne publikacije. Prijave sprejemajo do 6. 3. 2020, 23.59 CET.

 
 

  

 
   

 Natečaji

 

Vabljeni k sodelovanju: Monstruma 7

Vse in vsi, ki pišete poezijo, prozo, dramatiko in kar je še podobnega, ste vabljeni, da sodelujete pri nastajanju zina Monstruma. Rok za oddajo prispevkov je 28. 2. 2020.

 
 

  

 

Revija Sodobnost razpisuje natečaj za nagrado za najboljšo kratko zgodbo in esej leta 2020

Revija Sodobnost razpisuje natečaj za najboljši slovenski esej ter kratko zgodbo leta 2020. Vabljeni k oddaji prispevkov. Prijave sprejemajo do 10. marca 2020.

 
 
 
   

 Prostovoljstvo

 

Postani prostovoljec_ka

Rdeči križ v Ljubljani išče prostovoljce_ke, ki bi jim bilo sodelovanje s predšolskimi otroci v veselje in bi bili pripravljeni_e voditi kratke delavnice osnovnih ukrepov prve pomoči v vrtcih. Prijave zbirajo do 6. 3. 2020. 

 
 

  

 

Poziv za prostovoljce_ke za festival Rdeče Zore 2020

Približuje se že 21. mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore. Vabijo vse, ki bi se rade_i pridružile_i pri oblikovanju festivala! Rok prijave je 29. 2. 2020.

 
 
 
   

 Prireditve

 

Jaz in ti skupaj za manj smeti

Zavod MISSS/Dnevni center Skupaj v skupnosti vabijo na čistilno akcijo, ki bo potekala v okolici Kunaverjeve 2 v petek, 3. 4. 2020, ob 14.00.

 
 

  

 

Delavnica: Povej, kdo si!

Vabljen_a na delavnico “Povej, kdo si!”, kjer bodo spregovorili o tem, kako lahko to, kar smo, skomuniciramo tudi drugim. Prijave zbirajo do 20. 3. 2020.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na