ŠTAJERSKA, POZOR! IŠČEMO NOVE TERENCE!

7. februar 2020|Novice|Aktualno|Obvestila

Si želiš postati del mariborske terenske ekipe na partijih ali informirati mlade na terenu? Te veseli delo v nočnem življenju?


Prijavi se na uvodni razgovor za delo v mariborski DrogArt ekipi na lucija.golcer@drogart.org oz. pokliči na telefona 041 231 320 (Lucija) ali 041 538 842 (Nejc).

 

Lahko pa se oglasiš osebno v DrogArt info točki (Jurčičeva ulica 8, Maribor).Prijave zbiramo skozi vso leto.

 

Uvodni razgovor je obvezen zaradi specifičnega dela (informiranje uporabnikov drog, delo v nočnem življenju). Vedno se dela v paru ali v večji skupini (t.i. terenske akcije). Po uspešno opravljenem uvodnem razgovoru sledi izobraževanje in nato izpit.

 

Vključiš se lahko v:

Terensko delo
Dinamično delo v ekipi Pleši z glavo na prireditvah elektronske glasbe in terenski ekipi Izberi sam, kjer boš na terenu informiral o manj tvegani uporabi drog in alkohola ter nudil osnovno prvo pomoč tistim, ki imajo težave zaradi zaužitja psihoaktivnih substanc.

Informiranje
Postani informator pri projektu Izberi sam, kjer mlade na terenu informiral o zmanjševanju škodljivih posledic uporabe alkohola in drugih drog ali pri projektu NightArt (certifikat za varnejše nočno življenje), v sklopu katere boš v klubih in na prireditvah informiral mlade s pomočjo inovativnih materialov.

Ostala dela
Obstajajo še druge opcije sodelovanja na DrogArtu, če se morda iz opisanega ne vidiš, kot delavec_ka na terenu. Lahko nam pomagaš pri pisanju člankov in raziskuješ nove tematike, o katerih meniš, da bi mladi radi izvedeli več.

 

Nudimo ti:
-       uvodno izobraževanje ter nadaljnja usposabljanja;
-       usmerjanje in podporo mentorja;
-       nove, zanimive in koristne izkušnje, znanje ter poznanstva

 

Vabljene_i!

 

Izkušnje niso potrebne, najbolj pomembno je, da rad_a delaš z ljudmi in se hkrati rad_a zabavaš :)