e-NAMIG za mlade

21. november 2019|Novice

Bliža se praznični čas, ne pozabimo biti dobrodelni. Če nimaš nobene ideje, najdeš kakšno v tem novičniku, najdeš pa tudi številne priložnosti za izobraževanje, natečaje in pa seveda tudi delo. Lahko se pa podaš tudi na LGBT festival filma. Več v novičniku :)


e-NAMIG za mlade, 20. 11. 2019, št. 42 / spletna verzija

 A veš?

 

Maraton pisanja apelov: Pišem za pravice 2019

Iz Amnesty International Slovenije vabijo, da se pridružite maratonu pisanja apelov Pišem za pravice 2019

 

  

 

Vabljeni k darovanju igrač za otroke varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij v Sloveniji

Zbiranje poteka do 3. decembra 2019 v skladišču podjetja Potokar d.o.o., na Cesti na Brdo 85 v Ljubljani. Igrače lahko v tem času prinesete od ponedeljka do petka, od 8.00 do 18.30.

 
 

Vzpostavljen program Aleša Debeljaka za povezovanje slovenskega znanja in inovacij

Program Aleša Debeljaka bo omogočal vrnitev mlajših znanstvenic in znanstvenikov iz tujine. Skupno bo v prvem razpisu za projekte programa Aleša Debeljaka na voljo 1,2 milijona evrov, prijave pa bodo možne že letos.

 

 Izobraževanje

 

Podaljšan rok prijave v program PRiKAZ

avod Bob obvešča, da se je še zmeraj mogoče prijaviti v brezplačni program PRiKAZ, ki je program neformalnega izobraževanja, namenjen mladim v starosti od 18 do 29 let, ki so brezposelni ali še v procesu oblikovanja svoje poklicne poti.

 

  

 

Delavnice Borze dela MKLJ

Borza dela je informacijski servis Mestne knjižnice Ljubljana, namenjen vsem iskalcem zaposlitve ali dela, tako brezposelnim kot zaposlenim, študentom, dijakom in upokojencem. Dogodek je brezplačen, so pa potrebne prijave, ki jih zbirajo do 15. 12. 2019 na bd@mklj.si.

 
 

Trojni S = samozavest + samopodoba + samospoštovanje

Vabljeni v sredo, 16. decembra 2019, ob 17.00 v Knjižnico Otona Župančiča, kjer bo organizirana delavnica na temo samozavesti, samopodobe in samospoštovanja.

 
 

Kako medijske predstave spreminjajo svet?

V sredo, 4. decembra 2019, ste vabljeni na brezplačno delavnico, na kateri se boste naučili, kako se širijo informacije (in s tem tudi dezinformacije) in kakšni so načini manipulacije, ki spremenijo naše dojemanje vsebine. Prijave sprejemajo do 3. decembra 2019.

 
 

Konferenca o kakovostnem novinarstvu ter medijski in informacijski pismenosti v Ljubljani

V soorganizaciji Sveta Evrope in Ministrstva za kulturo RS bo med 28. in 29. novembrom 2019 v Ljubljani potekala konferenca o kakovostnem novinarstvu ter medijski in informacijski pismenosti. Na konferenco se je mogoče prijaviti do 20. novembra 2019. 

 
 

Predstavitev razpisa raziskovalnih štipendij ASEF (FDV)

Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo študente Ekonomske fakultete UL, Fakultete za družbene vede UL in Filozofske fakultete UL na predstavitev raziskovalnih štipendij ASEF, ki bo v četrtek, 28. novembra 2019, ob 12.00 na Fakulteta za družbene vede UL, P24. Potrebne so prijave.

 

 Delo

 

GenePlanet objavlja 2 prosti delovni mesti

Zaradi širitve dejavnosti in povečanega obsega dela iščejo naravnega govorca bolgarskega jezika in naravnega govorca slovaškega jezika za delo v administraciji in klicnem centru (m/ž).

 

  

 

AIS objavlja razpis za sodelavca/-ko na področju mladinskega dela in izobraževanja

Društvo Amnesty International Slovenije išče pomoč pri izvedbi programa učenja človekovih pravic. Prijavo pošljite izključno v elektronski obliki na sola@amnesty.si do vključno 24. novembra 2019.

 

 Natečaji

 

Vabilo k prijavi novih umetniških projektov

V okviru projekta konS bodo podprli predvidoma 15 umetniških produkcij sodobne raziskovalne umetnosti. Rok za oddajo predlogov umetniških projektov je 20. december 2019 do 23:59.

 

 

 

Oddaj na natečaj v MKL (2019)

Mestna knjižnica Ljubljana razpisuje literarne natečaje na temo proze, poezije, dramatike in stripa pod skupnim imenom Oddaj na natečaj v MKL. Razpisi vseh treh natečajev so odprti od 15. novembra 2019 do 15. marca 2020.

 
 

Future Architecture: Poziv za ideje 2020

Iz Muzeja za arhitekturo in oblikovanje obveščajo, da je odprt poziv za ideje Future Architecture za leto 2020. Prijave sprejemajo do 6. januarja 2020. 

 
 

Iščejo junakinje, borke za enakost: Odprte so nominacije za WoW nagrade

V Mestu žensk iščejo junakinje, borke za enakost in pravice žensk, borke za skupno in skupnost, spregledane šampionke prizadevanj za boljši svet. Jo poznate? Prijave zbirajo do 12. januarja 2020.

 
 

  Zdravje, Šport

Šent predstavlja aplikacijo BAZA – zbirko kontaktov na področju nedovoljenih drog

Iz ŠENT-a sporočajo, da so v okviru programa varovanja in krepitve zdravja izdelali mobilno aplikacijo za pametne androidne telefone.

 

 

 Prireditve

 

35. festival LGBT filma

Društvo ŠKUC vas vabi, da se jim pridružite na Festivalu gejevskega in lezbičnega filma, ki bo potekal med 23. novembrom in 1. decembrom 2019.

 
 

  

 

Forumska predstava: Čakajoč Godota?

Gledališka skupina Vse ali nič predstavlja projekt Act(ivate) Your Story in forumsko predstavo Čakajoč Godota, ki bo na sporedu 10. in 13. decembra 2019.

 
 
 

Dan spomina na žrtve transfobije – TDOR in delavnica “Z memi proti transfobiji”

Na delavnici “Z memi proti transfobiji”, ki bo potekala v sredo, 27. novembra, bodo brainstormale/-i in ustvarjale/-i kul meme kot odgovore na transfobne ideje in sovražno retoriko. Za delavnico ni potrebno nobeno predznanje.

 
 
 

Produkcijska skupina Slepa ulca predstavlja horor doživetje: Error 404

Produkcijska skupina Slepa ulca vas izziva, da se podate v neskončne globine sveta Povodnega moža in se preizkusite v prestajanju strašljivih izzivov na temni strani Alp. Dogodka se lahko udeležite 22., 23., 29. in 30. novembra 2019 od 16.00 do 22.00, Zaklonišče v Parku slovenske reformacije (bivši Argentinski park).

 
 
 

Vabljeni na ogled razstave “Plaktivat – plakat, ki spreminja družbo”

TAM-TAM Inštitut vabi na ogled razstave Plaktivat – plakat, ki spreminja družbo v Zgodovinski atrij Mestne hiše Ljubljana. Razstava je na ogled vsak dan med 8.00 in 20.00 uro, do 3. decembra 2019. Vstop prost.

 
 
 

Izredni geografski večer: “Klic na pomoč: med Nubami se širi gobavost”

V torek, 26. novembra 2019, ste ob 19.00 vabljeni na Izredni geografski večer, na katerem vam bosta predavatelja, Tomo Križnar in Bojana Pivk Križnar, pojasnila zgodovinsko ozadje konfliktov na območju Nubskih gora in Modrega Nila, predstavila način življenja Nub, kaj sta doživljala ob obisku tega območja ter trenutno zdravstveno stanje tega nesrečnega ljudstva.

 
 
 

Moja ideja = moja kariera

27. novembra 2019 vas Kolegice vabijo na dogodek, na katerem bodo z vami delile svoje karierne začetke Nina Štefe, Monika Šetinc, Erika Pogorelc in Mateja Verlič Brunčič.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na