e-NAMIG za mlade

6. november 2019|Novice|Aktualno

Tokrat več o tem, kako se lahko aktivno vključiš v razne programe, vse od Mladih zmajev do Evropskega parlamenta, če pa si bolj umetniškega tipa, pa je na programu zanimiva ustvarjalna delavnica, kjer se bo recikliralo stare računalniške dele! Seveda pa je v novičniku še veliko drugih zanimivosti :)


e-NAMIG za mlade, 6. 11. 2019, št. 40 / spletna verzija

 

   A veš?

 

Vabilo k soustvarjanju programa Javnega zavoda Mladi zmaji 2020

Vabljeni k soustvarjanju programa Javnega zavoda Mladi zmaji! Skrajni rok za prijavo na vabilo je 30. avgust 2020 oz. do porabe sredstev, prvi rok odpiranja prijav pa je 28. november 2019.

 
 

Viri o evropski politiki za mlade

Obstajajo strokovne spletne revije, nekatere tudi mladih novinarjev, v katerih se lahko mladi pozanimajo o evropskih razpravah in v njih sodelujejo. Na Zavodu Movit so pripravili seznam, ki predstavlja nekatere izmed njih.

 
 
 

Sodeluj v razpravi v Evropskem parlamentu

Zavod Movit sporoča, da lahko postanejo mladi za en dan člani evropskega parlamenta in tako iz prve roke izkusijo, kako vse deluje, in sicer skozi shemo Euroscola.

 
 
 

Ustvarjalna delavnica: Predelava tipkovnic in matičnih plošč

Vabljeni na delavnico, kjer se boste spoznali s kreativno predelavo odslužene elektronike! Delavnica bo 11. 11. 2019, 18.00-20.00. Potrebne so prijave!

 
 
 
 

 Izobraževanje

Y. Business: Upravljanje s časom, motivacija in učinkovitost

V četrtek, 14. novembra 2019, ob 17.30 bo v ABC Hub-u potekala delavnica upravljanja s časom, motivacije in učinkovitosti.

 

Štipendijski program “ASEF Junior Fellows”

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za nov štipendijski program ASEF Junior Fellows. Zgodnji rok za prijavo je 1. december 2019. Prijave oddane do tega datuma bodo v celoti upoštevane. Prijave bo sicer možno oddati do 15. januarja 2020, a zainteresirane študente spodbujajo, da se prijavijo čim prej. Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.

 
 

Kadrovske štipendije Kovintrade

Podjetje Kovintrade je odprlo razpis za kadrovske štipendije za študijsko leto 2019/2020. Štipendije so namenjene dijakom in študentom vseh letnikov. Prijave sprejemajo na kadrovskasluzba@kovintrade.si do 20. novembra 2019.

 
 

Trening za mentorice/-je prostovoljstva v organizacijah

Na treningu, ki bo potekal 21. 11. 2019 ob 16.00 v prostorih Društva Parada ponosa, vam bodo z vidika LGBTIQ+ oseb predstavile/-i, kaj potrebujete za uspešno vključevanje v prostovoljstvo, kakšna znanja za to potrebujete  in kako jih lahko kar najbolje podprete. Potrebne so prijave

 
 

Izzivi v tujini

V sklopu “MObilnega noVEMBRA” vas Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na dogodek “Izzivi v tujini”, na katerem boste lahko izvedeli prav vse, kar vas zanima o študijski izmenjavi in praksi v tujini.

 

Svetovni dan romskega jezika

Društvo romski informacijski center Slovenije – Anglunipe in Zveza romske skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik vljudno vabita, da se udeležite okrogle mize ob Svetovnem dnevu romskega jezika, ki bo potekala 8. novembra 2019 v prostorih Centra kulture Španski borci od 19.00 do 22.00.

 
 

Delavnica: DekontRaminacija sovražnega govora

Na delavnico, ki bo potekala 12. in 13. 11. 2019, ste vabljene_i vse_i, ki si želite pridobiti veščine in orodja za predrugačenje sovražnega govora v grafitih in street art-u, mu odvzeti moč sovraštva, morda celo spremeniti v povsem nasprotno sporočilo. Udeležba na drugem delu je mogoča le, če ste se udeležile_i tudi prvega. Delavnica je brezplačna, so pa potrebne predhodne prijave na info.skuc@lmit.org do 12. 11. 2019.

 
 

10. PR teater vabi v komunikacijsko džunglo

Člani študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS) pripravljajo jubilejni 10. PR teater, ki se bo odvijal 13. novembra 2019 v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

 

 Delo

Delo na kmetiji na Norveškem

Mladi, ki ste stari med 18 in 29 let, in ste v letošnjem letu brez študijskih obveznosti, ste vabljeni na Norveško, kjer se boste lahko spoznali z delom na kmetiji.

 

 Natečaji

Avdicije Radia Študent

Od danes pa vse do 18. novembra 2019 Radio Študent vabi na avdicije.

 

Brošura mladih “kuharjev”

Zavod Voluntariat  sporoča, da so v sklopu projekta Študent kuha hitro, zeleno in pošteno Evropske solidarnostne enote mladi pripravili brošuro, ki predstavlja projekt, udeležence in rezultate kuharskega udejstvovanja.

 

Prireditve

Meet-up dogodek projekta I’mpowered for the future

20. novembra bodo projekt zaključili s srečanjem, kjer bodo udeleženke in udeleženci imeli priložnost prisluhniti pogovoru z ambasadorkama projekta, dr. Emilijo Stojmenovo Duh in dr. Mojco Volk. 

 

Bivakov popotniški teden 2019

Letos festival Bivak spreminja obliko v Popotniški teden, ki bo znova zadovoljil vse popotniške navdušence z dogodki, ki se bodo od 11. do 17. novembra zvrstili v različnih krajih po Sloveniji.

 
 

Impro liga tekma: Shakira Shakira Smučišče Kobla vs Pasji kašelj Mura

Po olimpijski otvoritvi letošnje športne sezone Impro lige ste 10. 11. 2019 ob 20.00 v CSK France Prešeren vabljeni na prvo tekmo rednega dela Impro lige

 
 

Literarni večer “V sožitju”

Društvo Romski informacijski in znanstveno-raziskovalni center Slovenije – Anglunipe in Zveza Romskih skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik vljudno vabita na literarni večer “V sožitju”.

 
 
   
Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na