e-NAMIG za mlade

16. avgust 2019|Novice

Približuje se novo šolsko leto, s tem pa tudi številne priložnosti za izobraževanja, tako formalna kot neformalna. Če vas zanimajo jezikovni tabori, razpisi za štipendije ali pa bi se radi lastnoročno spopadli z globalnim segrevanjem, si nujno preberite tokratni novičnik! :)


e-NAMIG za mlade, 14. 8. 2019, št. 28 / spletna verzija
 
 
 

   A veš?

 
 
 

Evropska komisija vabi k podaji mnenja o neformalnem izobraževanju

Evropska komisija je odprla javno posvetovanje, s katerim želi pridobiti mnenja o vrednotenju neformalnega in priložnostnega učenja. Spletni vprašalnik bo odprt do 30. 10. 2019. 

 
 
 

prostoRož: Eksperimentalni prostor Teren

Potrebuješ prostor za druženje, sestanke ali dogodke? Pri prostoRožu iščejo nove začasne uporabnike Eksperimentalnega prostora Teren! Če te zanima uporaba Terena, jim piši na info@prostoroz.org. Skupaj se boste dogovorili za termin ogleda. 

 
 
 

Poletna šola: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate

Dijaki in dijakinje, če še ne veste, kaj bi študirali, je brezplačna Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da se bolje spoznate, obiščete fakultete in akademije Univerze v Ljubljani in vidite, kaj s pridobljeno izobrazbo in poklicem lahko počnete po koncu študija. Potrebne so prijave!

 
 
 

EU dialog mladih: ustvarjamo priložnosti za mlade!

Iz Mladinskega sveta Slovenije sporočajo, da je na spletu aktualna raziskava, ki omogoča zbiranje različnih mnenj mladih iz vse Evrope. Dialog mladih nudi prostor za razpravo med mladimi in odločevalci o temah pomembnih za mlade.

 
 
 

Video Experience EU o priložnostih za mlade

Z Zavoda Movit, Nacionalne agencije programov EU, sporočajo, da si lahko na spletu ogledate video, v katerem predstavljajo programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Univerza Leuvnu razpisuje tri doktorske štipendije

Univerza Leuvnu razpisuje tri doktorske štipendije za sodelovanje pri projektu VSS4F/Wood – Voluntary Sustainability Standards as a Governance Mechanism for Sustainable Global Food and Wood Systems. Prijaviti se je možno do 20. avgusta 2019.

 
 
 

Nemški jezikovni tabor Zavoda Nefiks

Zavod Nefiks vabi mlade, da se jim pridružite na nemških jezikovnih dnevih, ki bodo potekali med 26. in 28. avgustom v Beli krajini, kjer boste v dobri družbi osvežili svoje jezikovne spretnosti. Rok za prijavo je 18. avgust 2019.

 
 
 

Španski jezikovni tabor Zavoda Nefiks

Španski jezikovni tabor (23.–25. 8. 2019) je namenjen mladim do 29. leta, ki želijo utrditi in razširiti osnovno znanje španskega jezika s pomočjo neformalnih metod, improvizacije v različnih življenskih situacijah ter skozi zabavne družabne igre. Prijave sprejemajo do 19. 8. 2019.

 
 
 

Spedenaj šolo z Zavodom Bob

Se približujejo izpiti ali pa morda kakšen popravec? Ti teče voda v grlo? Se enostavno ne moreš spraviti k pisanju diplomske naloge? Prideš lahko v torek od 13.00 do 16.00 v Mladinski center ULCA ali v četrtek od 13.00 do 16.00 v Mladinski center Bob.

 
 
 

ARTinclusive – usposabljanje

V Luxembourgu bo od 30. septembra do 9. oktobra potekalo brezplačno usposabljanje za mladinske delavce. Prijave sprejemajo do 22. avgusta 2019.

 
 
 

Štipendija fundacije Horowitz za doktorske študente

Fundacija Horowitz, ki se ukvarja s podpiranjem razvoja raziskav in razumevanja na glavnih področjih družbenih ved, razpisuje enkratne štipendije ambicioznim doktorskim študentom za podporo raziskavam, ki jih izvajajo pri svojem projektu. Rok za oddajo prijave je 1. december 2019. 

 
 
 

Spletna stran, ki ponuja vse informacije o poklicni poti in izobraževanju

Glavni cilj spletne strani je na enem mestu ponuditi vsem ciljnim skupinam preprost in učinkovit dostop do informacij, ki jim bodo v pomoč bodisi pri odločanju o nadaljnji poklicni, izobraževalni in s tem tudi življenjski poti, bodisi pri opravljanju vloge dobrega svetovalca.

 
 
 

Trening Agents of Change 2.0

Nova generacija vodij in mladih entuziastov, ki želijo preizkušati meje svojih zmogljivosti in se dodobra spoznati kot osebe, vodje in del družbe, se lahko uri na neobičajnem in izzivov polnem treningu Agents of Change 2.0. Prijave so odprte do 20. avgusta 2019.

 
 
 

Vabilo na trening Climate beyond Individual Action!

Ti je boj za podnebne spremembe blizu in želiš kaj storiti, da se pridružiš tisočim mladim, ki se borijo za isto stvar? Trening se bo odvijal v mestu Kagel v Nemčiji od 18. do 24. oktobra 2019. Prijave sprejemajo do nedelje, 1. septembra 2019 na zavod@zavod-voluntariat.si.

 
 
 

Mercator razpisuje 100 kadrovskih štipendij

Skupina Mercator s šolskim letom 2019/2020 razpisuje kar 100 kadrovskih štipendij z željo po krepitvi deficitarnih poklicev. Prijave sprejemajo do 30. avgusta 2019.

 
 
 

Poziv za udeležence “Youth Driving Dialogue for Peace and Security”

Med 5. in 8. novembrom 2019 se bo v Evropskem mladinskem centru v Budimpešti odvijal 7. evro-arabski mladinski forum, katerega namen je spodbujanje sodelovanja mladih in mladinskih organizacij pri vzpostavljanju miru in evro-arabskem sodelovanju za vključujoče družbe. Rok za prijavo je 26. avgust 2019.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Natečaj za nagrado Altiero Spinelli za širjenje znanja o Evropi 2019

Evropska komisija je objavila natečaj za nagrado Altiero Spinelli za širjenje znanja o Evropi za leto 2019. Nagrada je priznanje za izjemne prispevke posameznikov in organizacij o ozaveščanju o EU med njenimi prebivalci. Na natečaj se lahko prijavijo državljani in nevladne organizacije v EU do 29. oktobra 2019. 

 
 
 

Evropski program strokovnega usposabljanja za producente in ustvarjalce animiranih filmov

Iz CED Slovenija obveščajo, da so odprte prijave na CEE Animation workshop, evropski program strokovnega usposabljanja za producente in ustvarjalce animiranih filmov iz držav z nizko avdiovizualno zmogljivostjo. Prijave zbirajo do 30. avgusta 2019.

 
 
 

Nagrada Evropskega ekonomsko-socialnega odbora za aktiviste za enakost spolov

Nagrada Evropskega ekonomsko-socialnega odbora nagrajuje izjemnost v pobudah civilne družbe. Naslov letošnje teme je “več žensk v evropski družbi in gospodarstvu”. Rok za prijavo je 6. september 2019! 

 
 
 

Jesenski HACK za inovativne študente

Podjetje Result v septembru organizira t. i. Jesenski HACK, namenjen vsem študentom računalništva, informatike, elektrotehnike in sorodnih smeri. Prijave sprejemajo do 25. avgusta 2019. Prijavite se lahko tukaj.

 
 
 

Razpis EU za sofinanciranje projektov na področju spodbujanja svobode medijev in raziskovalnega novinarstva v Evropi

Generalni direktorat Evropske komisije za komunikacijske mreže, vsebine in tehnologijo je objavil javni razpis za sofinanciranje projektov na področju spodbujanja svobode medijev in raziskovalnega novinarstva v Evropi. Prijave sprejemajo do 27. septembra 2019.

 
 
 

Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike v obdobju od 1. 10. 2019 do 30. 9. 2021

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje medsebojnih obiskov slovenskih in ameriških raziskovalcev, ki izvajajo skupne znanstvenoraziskovalne projekte v obdobju od 1. 10. 2019 do 30. 9. 2021 na vseh raziskovalnih področjih. Prijave sprejemajo do 5. septembra 2019.

 
 
 

BIO 26: Odprti poziv za spremljevalne projekte

Muzej za arhitekturo in oblikovanje, organizator 26. bienala oblikovanja (BIO 26) v Ljubljani, objavlja odprti poziv za sodelovanje pri programu BIO 26. Rok za oddajo prijav se izteče 15. septembra 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Izmenjava v Sloveniji in Palestini

Zavod Voluntariat išče udeležence mladinske izmenjave, ki jih zanimajo vprašanja Palestinske države in slovensko-palestinskega povezovanja ter imajo (zaželeno) predhodne izkušnje s treningi, izmenjavami in usposabljanji. Prvi del mladinske izmenjave bo potekal od 8. do 18. oktobra 2019 v Mariboru. Prijaviš se lahko do 1. septembra 2019.

 
 
 

Lahkih nog naokrog drugič

Z Zavoda Voluntariat sporočajo, da iščejo nove udeležence, ki si želijo izvedeti več o njih, njihovih programih ter delati v mednarodnem okolju (skupaj z zagnanimi EVS prostovoljci). Prijaviš se lahko do nedelje, 18. avgusta 2019.

 
 
 

Spremembe okvira ključnih kompetenc v potrdilih Youthpass za program Erasmus+

Zavod Movit obvešča, da bodo od 20. avgusta naprej potrdila Youthpass vključevala prenovljeni evropski referenčni okvir ključnih kompetenc za vseživljenjsko učenje, ki je bil sprejet maja 2018.

 
 
 

Centraliziran razpis: Skupinske prostovoljske aktivnosti na prednostnih področjih

Izvršna agencija EACEA je objavila centraliziran razpis Skupinske prostovoljske aktivnosti na prednostnih področjih (EAC/A01/2019), ki se izvaja v okviru programa Evropska solidarnostna enota. Rok za prijavo je 19. september 2019 do 12.00.

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

Capoeira v parku

Mladinski center Bob v sodelovanju z Capoeira Balanço da Meia Lua vabi na poletne treninge v Severnem mestnem parku. Pridružite se jim lahko 22. in 29. 8. 2019 ob 19.00.

 
 
 

Bgirl sessions Ljubljana

MC Ulca vabi na brezplačne breakdance tečaje vsa dekleta, ženske, punce, kjer boste spoznale break kot ples, kulturo, način izražanja ali pa samo rekreacijo. Pridružiš se jim lahko vsako sredo v avgustu med 17.00 in 19.00

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

5. edicija festivala kratkega filma FeKK

V ponedeljek, 19. avgusta, se bo ob 20.30 v Kinodvoru uradno začel Festival kratkega filma FeKK, ki že peto leto v Ljubljano prinaša najkakovostnejše programe kratkometražnih filmov domačih in tujih produkcij.

 
 
 

Poletna šola MG+MSUM

V Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova bo med 23. in 30. avgustom 2019 potekala mednarodna poletna šola z naslovom “Veliki premik: devetdeseta leta. Avantgarde v Vzhodni Evropi in njihova dediščina”.

 
 
 

Festival Mladi levi 2019

Letošnja že 22. edicija mednarodnega festivala bo potekala med 24. in 31. avgustom 2019.

 
 
 

Lutkovne urice v MC Vič

Med 19. in 23. avgustom 2019 bodo v MC Vič pripravili zanimive lutkovne delavnice  za otroke. Za udeležbo na delavnicah so potrebne predhodne prijave, ki jih sprejemajo do 18. 8. 2019.

 
 
 

Urbani tabor: Mladinsko za lajf

Zavod BOB vabi mlade, stare med 15 in 22 let, k prijavi na 48-urni “all inclusive” urbani tabor, ki bo potekal od 13. do 15. septembra 2019. Prijave sprejemajo na mladmcbob@gmail.com do 30. avgusta 2019. 

 
 
 

Povabilo na počitniški program Hengaj z nami

Na Društvu za preventivno delo pripravljajo med 26. in 30. avgustom  brezplačne počitniške aktivnosti za najstnice in najstnike stare od 13 do 15 let. Obvezne so predhodne prijave, ki jih sprejemajo do 20. avgusta 2019.

 
 
 

Zvezde padajo z neba

Zavod Bob sporoča, da bodo imeli na LivadaLAB v noči, ko se srečata 16. in 17. avgust, oči ponovno usmerjene proti nebu, saj že tretje leto zapored organizirajo izjemno obiskan dogodek Zvezde padajo.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram