e-NAMIG za mlade

4. julij 2019|Novice

Filmofili, pozor! Avgusta se bo odvijal poletni filmski tabor, tako da ste lepo vabljeni, da se ga udeležite. Filmsko obarvana bosta tudi biseksualna filmska delavnica ter scenaristična delavnica izpod taktirke EnaBande in Krakena. Filmsko obarvano poletje torej. Namig: v novičniku se skriva tudi več informacij o dramski delavnici :)


   A veš?

 
 
 

Evropska komisija vabi k sodelovanju v javnem posvetovanju o učinkovitosti pobud za zaposlovanje mladih

Evropska komisija je konec maja pričela z evalvacijo uspešnosti in učinkovitosti dejavnosti, usmerjenih v spodbujanje zaposlovanja mladih, ki so se financirale v okviru Pobude za zaposlovanje mladih in Evropskega socialnega sklada v obdobju 2014-2018. K sodelovanju v posvetovanju vabijo vse državljane in državljanke ter organizacije.

 
 
 

4. Poletni filmski tabor Mad About Film

Vabljeni na 4. Poletni filmski tabor Mad About Film! Filmski tabor bo potekal od 7.-13. 8. 2019, v Gorenjih Radencih ob Kolpi.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Mladinska izmenjava “You are never too small or too young to make a difference”

V Mladinskem EPI centru Piran letos od 21. do 28. julija gostijo mladinsko izmenjavo “You are never too small or too young to make a difference”. Prijave zbirajo do zapolnitve prostih mest na martina.epicenter@gmail.com.

 
 
 

Trening pripovedovalstva za LGBTIQ+ mlade

Si mlada LGBTIQ+ oseba, ki si želi deliti svojo zgodbo z drugimi? Se želiš dotakniti poslušalk_cev, jih navdihniti in opolnomočiti? Si želiš rušiti stereotipe in predsodke, ki jih imajo o LGBTIQ+ skupnosti? Pridruži se treningu pripovedovalstva za LGBTIQ+ mlade!

 
 
 

Biseksualna filmska delavnica 1: Scenarij

To poletje se bo snemalo biseksualen kratki film, ki ga bodo v celoti od prvega do zadnjega koraka ustvarile biseksualne osebe! Vabljeni k sodelovanju!

 
 
 

Društvo EnaBanda in Kraken vabita na scenaristično delavnico za kratki film

Društvo EnaBanda in Kraken že četrto leto zapored organizirata scenaristično delavnico za kratki film KRATKA SCENA, ki bo potekala med 19. in 21. avgustom v sodelovanju s FeKK festivalom. Prijave sprejemajo na apply@kratkascena.si do 1. avgusta 2019.

 
 
 

Poziv mladim dramatičarkam in dramatikom

Dramatičarke in dramatiki, stari do 30 let, vabljeni k sodelovanju pri 6-mesečnem dramskem laboratoriju! Rok prijave je 30. 9. 2019.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Iščejo se inovativne rešitve za ohranitev biotske raznovrstnosti

Inštitut Luc Hoffmann skozi iniciativo Biodiversity Revisited išče inovativne ideje, nove pobude, okvirje in razprave o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti biotske raznovrstnosti. Rok za oddajo prispevkov je 15. julij 2019.

 
 
 

Falling Walls Lab Ljubljana 2019

Ljubljanski univerzitetni inkubator ponovno izvaja projekt Falling Walls Lab Ljubljana 2019. Če imaš inovativno idejo, potem se prijavi in predstavi svojo prebojno idejo! Rok za prijavo je 8. september.

 
 
 

Nagradni video natečaj za mlade: Nogomet je igra za vse

Vsi mladi, od 6. do 20. leta starosti, ste do 15. julija vabljeni, da sodelujete v nagradnem video natečaju z naslovom Nogomet je igra za vse, kjer je nogomet3 oblika igranja nogometa, kjer si igralci sami postavijo pravila. Prijavnico lahko izpolnjeno pošljete do 15. 7. 2019 do osmih zvečer.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Legebitra vabi!

Vabljeni v poletno družbo Legebitre!

 
 
 

Mednarodni festival uličnega gledališča – Ana Desetnica

V prvem tednu julija (2.-7.7.) se na 22. vseslovensko ulično-gledališko turnejo odpravlja potujoča legenda mnogoterih čudes, diva mestnih ulic in trgov Ana Desetnica!

 
 
 

Festival Dobimo se pred Škucem 2019

Prireditve bodo v sklopu festivala potekale vsak dan med petkom, 19. in nedeljo, 28. julijem 2019. Osvežitev po vročih dnevih vam ponuja festival z uveljavljajočimi se umetniki na butičnem odru pred Galerijo Škuc.

 
 
 

Ljubljana Street Art Festival 2019

Alternative Ljubljana predstavlja mednarodni Ljubljana Street Art Festival, prvi festival street art ulične umetnosti v Sloveniji.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram