DrogArt

13. junij 2019|Novice

Si že slišal za cerifikat NightArt, ki skrbi za zdravje oseb v nočnem življenju? Prav posebna in drugačna bo Poletna muzejska noč, svoje veščine v vihtenju nalivnega peresa pa lahko izpiliš na delavnici pisanja eseja :) Službe so na voljo v MAO in CNVOS, tako da pohiti s pisanjem svojega življenjepisa!


e-NAMIG za mlade, 12. 6. 2019, št. 22 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Sodelujte v drugi EU LGBTI anketi

Vprašalnik je na voljo na spletu in čaka na mnenja gejev, lezbijk, biseksualnih, transspolnih in interspolnih oseb, ki so starejše od 15 let in živijo na območju Evropske unije, Severne Makedonije ali Srbije.

 
 
 

Eurodeskove zgodbe navdiha

Si pripravljen/-a na izkušnjo, ki ti bo spremenil/-a življenje? Eurodesk Brussels Link je zbral zgodbe mladih, ki predstavljajo, kako jim je selitev v tujino spremenila življenje in prispevala k njihovi prihodnosti!

 
 
 

Poletna muzejska noč 2019

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih ustanov, ki izvajajo programe s področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture in zgodovine. Letošnja, že 17. po vrsti, bo potekala v soboto, 15. junija 2019, med 18.00 in polnočjo, sodelovalo pa bo okoli 80 institucij z več kot 350 programi.

 
 
 

Certifikat NightArt za vse nočne ptice

V Združenju DrogArt so razvili certifikat NightArt, osredotočen na zdravje vseh, ki so vpeti v nočno življenje, in preverjali njegovo učinkovitost z dvema enomesečnima delovanjema v klubih v Ljubljani in v Mariboru.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

“OPAZIM-UKREPAM” -opolnomočenje mladih za preprečevanje spolnega nasilja

Društvo sokolske mladine Ljubljana vabi v četrtek, 13. 6. 2019, ob 18.00 vse (potencialne) mladinske voditelje od 15. leta dalje, hkrati pa tudi tiste, ki jih tematika zanima na sklop delavnic na temo “OPAZIM – UKREPAM”, s katero želijo ozavestiti mladostnike o problematiki prepoznavanja spolnega nasilja. Potrebne so predhodne prijave.

 
 
 

Poletna šola kulturnega menedžmenta 2019

Poletna šola kulturnega menedžmenta (PŠKM) je univerzitetni projekt v okviru Sveta za umetnost Univerze v Ljubljani. Letošnja vodilna tema PŠKM 2019 je posvečena kreativnim industrijam na področju kulture, gospodarstva in širših družbenih dejavnosti. Prijave sprejemajo do 20. junija 2019.

 
 
 

Posvet: Mesto etike v družbi

Slovensko filozofsko društvo in Slovenska matica najavljata posvet Mesto etike v družbi, ki bo potekal 17. junija 2019 s predvidenim pričetkom ob 10.00 v prostorih Slovenske matice na Kongresnem trgu 8 v Ljubljani.

 
 
 

Brezplačna delavnica: Pisanje eseja

V petek, 21. junija 2019, ob 14.00 v EducationUSA centru na Dunajski cesti 20 v Ljubljani organizirajo 90-minutno brezplačno delavnico za vse, ki bi želeli nadgraditi veščino pisanja eseja v angleškem jeziku. Potrebne so prijave!

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

MAO išče nove sodelavce za določen čas

Muzej za arhitekturo in oblikovanje objavlja pet prostih delovnih mest: TEHNIČNI KOORDINATOR – M/Ž (3), ORGANIZATOR ANIMATOR – M/Ž (1) in ARHIVSKI TEHNIK – M/Ž (1). Prijave s prilogami sprejemajo do 12. junija 2019 na elektronski naslov: mao@mao.si.

 
 
 

V CNVOS zaposlijo komunikatorja (m/ž)!

V CNVOS z avgustom za eno leto zaposlijo izkušenega komunikatorja, ki bo skrbel za komuniciranje z javnostmi in mediji, pripravo in izvedbo komunikacijskih strategij za promocijo naših storitev in nevladnega sektorja nasploh ter oglašanje na CNVOS-ovih družbenih omrežjih. Če imate izkušnje s področja komuniciranja, znate angleško, radi pišete in bi se radi za leto dni pridružili njihovi ekipi, jim to pokažite in dokažite s sporočilom, ki ga pošljite na info@cnvos.si do 21. junija. 

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Razpis: bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih

Objavljen je razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov/-k visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2019/2020. Prošnjo za sprejem in podaljšanje študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu. Rok za oddajo prošnje je 16. avgust 2019.

 
 
 

Razpis za skupinsko razstavo v okviru 5. festivala Reciklart

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi umetnice/-ke, posameznice/-ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih in drugih umetniških praks, k odzivu na javni poziv za razstavljanje na skupinski razstavi, ki bo potekala v času festivala. Prijave lahko pošljete na elektronski naslov: festival.reciklart@gmail.com do 20. julija 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Priložnost za udeležbo na projektu prostovoljstva na Portugalskem

PiNA Terminal, v sodelovanju s partnerji iz Portugalske, išče kandidata/-ko, starega/-o med 18 in 30 let, za udeležbo na projektu prostovoljstva na Portugalskem. Zainteresirane/-i, do srede, 30. junija 2019, na elektronski naslov applicationsportugal@proatlantico.com pošljite svoj življenjepis, motivacijsko pismo in izpolnjen prijavni obrazec.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Povabilo na počitniški program Hengaj z nami

Na Društvu za preventivno delo pripravljajo brezplačne počitniške aktivnosti za najstnice in najstnike stare od 13 do 15 let. 1. termin: 8.–12. julij 2019 (pon–pet: 10.00–14.00), 2. termin: 26.–30. avgust 2019 (pon–pet: 10.00–14.00). Obvezne so predhodne prijave! Rok za prijavo je 2. julij 2019 za 1. termin ter 20. avgust 2019 za 2. termin.

 
 
 

Festival Parada ponosa 2019

Festival Parada Ponosa bo letos potekal od 11. do 22. junija 2019 pod sloganom Presežimo kulturo sovraštva.

 
 
 

Dobrote iz Bangladeša

Na tokratni medkulturni delavnici vas čaka klepet z Mahburjem, ki prihaja iz Bangladeša. Vabljeni na prijetno druženje ob hrani v Mladinsko središče Vič v ponedeljek, 17. junija ob 16.00.

 
 
 

Vabilo na delavnico o prepoznavanju diskriminacije LGBTIQA+ oseb

Slovenska filantropija vljudno vabi na delavnico o prepoznavanju in preprečevanju diskriminacije LGBTIQA+ oseb, zlasti v kontekstu migracij. Delavnica bo v torek, 18. 6. 2019 ob 16.30 v Pritličju na Mestnem trgu, začeli pa jo bodo s kratkima filmoma z letošnjega Festivala migrantskega filma. Udeležba na delavnici je brezplačna, prijavite se lahko še do petka, 14. 6. 2019.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram