e-NAMIG za mlade

30. maj 2019|Novice

Pričel se je natečaj "Kaj me osreči", kjer lahko oddate svoje simpatične, domiselne in nenavadna odgovore, ki bodo morda posledično celo natisnjene :) Pri tabornikih se išče nov sodelavec, umetnike se pa v novičniku poziva k uporu proti okoljski nepravičnosti. Cel kup zanimivih novic v glavnem, na katere lahko vržeš uč in se kaj novega naučiš ali izveš!


 

   A veš?

 
 
 

Natečaj: Kaj me osreči

Vabljeni k sodelovanju v natečaju “Kaj me osreči”, ki ga že vrsto let pripravlja Ljubljanska mreža info točk. Svojo misel lahko oddate do 15. junija.

 
 
 

Eurodeskov chatbot na Messengerju – EMA

EMA – European Mobility Advisor je storitev, ki je na voljo 24 ur na dan. Informacije, ki so na voljo v sistemu, obsegajo od priložnosti za študij, delo, prostovoljstvo v tujini do informacij o aktivnem državljanstvu in evropski mladinski politiki.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Štipendije MEXT 2020 za študij in raziskovanje na Japonskem

Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji objavlja razpis za štipendije japonske vlade za podiplomski, raziskovalni, dodiplomski in višješolski strokovni študij na Japonskem. Rok za prijavo je 11. 6. 2019.

 
 
 

Y.SUCCESS TALK: Dora Domajnko

Zavod Ypsilon vabi v četrtek, 30. maja 2019, na dogodek, na katerem bodo v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja gostili posebno gostjo Doro Domajnko. Udeležba je brezplačna, je pa potrebna predhodna prijava.

 
 
 

Nadgradi svoj CV: portretna fotografija

V Knjižnici Otona Župačiča pripravljajo v sredo, 12. junija 2019, kratko delavnico portretne fotografije, kjer boste spoznali osnove za dobro fotografijo ter glavne nasvete in trike, kako lahko sami naredite kakovostno portretno fotografijo. Prijave sprejemajo do 11. junija 2019 na naslovu bd@mklj.si.

 
 
 

Delavnica: Oblike delovnih razmerij

Vabljen/-a na delavnico, kjer bodo predstavljene različne oblike delovnih razmerij (redno delovno razmerje, podjemna pogodba, avtorska pogodba, samozaposlitev, študentsko delo) ter razlike med njimi. Prijave zbirajo do 4. junija oziroma do zapolnitve prostih mest na bd@mklj.si.

 
 
 

Nemške mednarodne parlamentarne štipendije (IPS)

Nemški zvezni parlament že več let podeljuje Mednarodne parlamentarne štipendije (IPS) za mlade absolvente visokih šol iz drugih držav. Za državljane Republike Slovenije so namenjene tri štipendije. Zadnji rok za prijavo je 30. junij 2019.

 
 
 

Predavanje: Pasti trgovine z ljudmi

Pridružite se na odprtem predavanju, ki poteka v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja 2019 in o omenjeni tematiki izvedite več. Vabljeni 30. 5. 2019 ob 10.00 na Dunajski 106.

 
 
 

Štipendije za člane Univerze v Ljubljani

Za naslednje leto so za študijske programe na voljo tri štipendije Univerze v Ljubljani.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Zveza tabornikov Slovenije objavlja razpis za prosto delovno mesto

Zveza tabornikov Slovenije objavlja razpis za prosto delovno mesto Projektni sodelavec na projektu “Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living” za določen čas (od poletja 2019 do decembra 2022). Prijavite se z življenjepisom na tajnik@taborniki.si do 3. 6. 2019 do 12.00.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Radio Študent poziva k prijavam na natečaj za sodelovanje na Klubskem maratonu 2019

Radio Študent poziva in spodbuja vse mlade in kreativne, še neuveljavljene glasbenike ter skupine, naj se prijavijo na natečaj za sodelovanje na Klubskem maratonu 2019. Prijave sprejemajo do 7. junija 2019.

 
 
 

Nagradni razpis društva za ZN za Slovenijo ob dnevu OZN (2019)

Za nagradni razpis pridejo v poštev vse teme, ki obravnavajo tematiko delovanja t. i. družine Združenih narodov (ZN). Prijave sprejemajo do 15. avgusta 2019.

 
 
 

Prijave dokumentarnih filmov na DOKUDOC #8 so odprte

DOKUDOC ekipa vabi k prijavi vaših dokumentarnih filmov na letos že 8. Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, ki bo potekal med 4. in 8. septembrom 2019 v Sodnem stolpu v Mariboru. Prijave za slovenske dokumentarne filme so odprte do nedelje, 28. julija 2019.

 
 
 

Poziv umetnicam/-kom in ustvarjalkam/-cem k iznajdljivemu uporu proti okoljski nepravičnosti

Od 27. julija do 4. avgusta bo potekalo srečanje v okviru Ne-festivala gledališča zatiranih v Gornjem Gradu, katerega cilj je pripraviti forumsko predstavo o podnebnih spremembah, ki bo služila kot izhodišče za organiziranje gibanja forumskega gledališča o podnebni pravičnosti po vsej Evropi. Prijave sprejemajo do 15. junija.

 
 
 

Natečaj najboljše magistrsko delo

Razmišljate o temi vaše magistrske naloge ali pa ste jo že izbrali, celo napisali? Bi radi z vašim delom soustvarjali trajnostno energetsko prihodnost? Na natečaj se lahko prijavite do 7. oktobra 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Festival Poleti v NUK išče prostovoljce

Iščejo odprte, komunikativne, radovedne in nasmejane prostovoljce in prostovoljke, željne poletne doze kulture, za pomoč pri izvedbi festivala Poleti v NUK 2019! Prijaviš se lahko do 3. 6. 2019 na kud.arhiteka@gmail.com.

 
 
 

SCI Catalunya išče ESC prostovoljca/-ko!

Zavod Voluntariat obvešča, da potrebuje skupnost els AVETS v mestecu Moià blizu Barcelone ESE/ESC prostovoljca/-ko za 12 mesecev od konca avgusta ali začetka septembra 2019. Prijave zbirajo do 2. 6. 2019.

 
 
 

Mladinska izmenjava Inside Out

Te zanima mladinska izmenjava na področju odkrivanja samega sebe in osebne rasti? Bi želel/-a biti del ekipe, ki sodeluje pri pripravi in organizaciji izmenjave? Za vse dodatne informacije in prijavo se obrni na tina.kovacic88@gmail.com.

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

Raziskava o spolnem zdravju lgbt+ žensk, transspolnih in interspolnih oseb

Društvo Kvartir in Projekt VIRUS (deluje v okviru Društva študentov medicine) vabita k sodelovanju v anketi o potrebah, težavah in izzivih, s katerimi se LGBT+ ženske, transspolne in interspolne osebe spopadajo pri zagotavljanju spolnega zdravja in pri uporabi zdravstvenih storitev.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Miti o delu, študiju in nabiranju izkušenj v Nemčiji

Udeleži se dogodka Nefiks nemškega jezikovnega kluba Maribor, ki ga pripravljajo 30. 5. 2019 ob 15.00, kjer bodo skupaj s predstavniki DAAD-a (Deutscher akademischer Austauschdienst) in EURES-a raziskovali različne priložnosti za pridobivanje izkušenj v nemško govorečem prostoru. Potrebne so prijave!

 
 
 

S Kolegicami po mednarodne izkušnje

Kolegice vabijo mlada dekleta, študentke in prve iskalke zaposlitve na dogodek, ki bo 31. maja ob 18.00 v Mestni knjižnici Kranj. Tam boste dobile vse potrebne informacije, kako pridobiti izkušnje v tujini, tudi že to poletje. Prijave zbirajo do 30. 5. 2019 do 12.00. 

 
 
 

Deeper Conversations Meetup

Skupina Deeper Conversations želi koncept spoznavanja oseb preko zanimivih in poglobljenih vprašanj približati čim večji množici ljudi in jih spodbuditi k pristnim in iskrenim pogovorom. Naslednji dogodek bo organiziran 1. 6. 2019 ob 17.00 v zahodni kavarni Hostla Celica na Metelkovi 8 v Ljubljani. Prijava je mogoča na naslovu lucija.peklar@gmail.com.

 
 
 

Predavanje: Izbrisana zgodovina in prepovedana prihodnost ženskega dela

V torek, 4. junija 2019, ste vabljeni na predavanje z naslovom “Izbrisana zgodovina in prepovedana prihodnost ženskega dela”.

 
 
 

Premiera štirih kratkih dokumentarnih filmov

Socialna akademija vabi na premierno predstavitev produkcije kratkih dokumentarnih filmov, ki so v celoti izdelki udeležencev delavnice Ustvari dokumentarec!  Premiera se bo zgodila v četrtek, 13. junija, ob 17.00.

 
 
 

ŠILA – Šolska impro liga: Tekma za 3. mesto in 1. finale

Sezona je skoraj naokoli in čas je še za zadnje bitke. Mesto v finalu sta si pridobili najstarejša ekipa Gimnazije Bežigrad in ekipa Gimnazije Šiška. Vabljeni  31. 5. 2019 ob 17.00 v Gledališko dvorano Dijaški dom Tabor.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram