e-NAMIG za mlade

16. maj 2019|Novice

Kakšno je kaj tvoje znanje o EU? Preveri v kvizu! :) Danes poteka osrednji dogodek Veselega dne prostovoljstva, kjer se bo predstavljal cel kup zanimivih organizacij, v novičniku najdeš pa še številna prosta delovna mesta, razpise za štipendije in natečaje. Vabljen/-a k branju :)


e-NAMIG za mlade, 15. 5. 2019, št. 18 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Postani prostovoljec/ka Ljubljanske mreže info točk- L’MIT!

L’MIT išče prostovoljce za sodelovanje v letu 2019. Iščemo mlade, ki jih zanima mladinsko delo, mladinsko informiranje ter terensko delo. Za prijavo pošljite kratek življenjepis in motivacijsko pismo (na kratko napišite, zakaj si želite postati del naše ekipe) na info.skuc@lmit.org.

 
 
 

Nova kviza o Evropski uniji in Evropskih volitvah

Pred volitvami v Evropski parlament lahko preverite svoje znanje o EU in volitvah v Evropski parlament! Objavljena sta dva nova kviza: #EUinmyregion 2019, v katerem lahko sodelujete do 31. avgusta in kviz “TEST your EU knowledge“.

 
 
 

Veseli dan prostovoljstva 2019

Osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva bo potekal 16. maja na Bregu ob Ljubljanici v Ljubljani, kjer se bodo ponovno zbrale prostovoljske organizacije in proslavile svoje delo na Veselem dnevu prostovoljstva.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Mladinska izmenjava: izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2

Mednarodna interdisciplinarna raziskovalna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2 je 12-dnevni program (25. 6. - 6. 7. 2019) neformalnega izobraževanja in usposabljanja za mlade, ki se ljubiteljsko ali pol profesionalno ukvarjajo z različnimi umetniškimi praksami. Prijave sprejemajo do 1. junija na: tea.anamonro@gmail.com.

 
 
 

Program MEHKA POT

Program Mehka Pot je mešanica različnih naravnih oblik gibanja, ki stremi k celostni obravnavi človekovega telesa in duha. Prijave sprejemajo na kranjc.judo@gmail.com, do 1. junija 2019. 

 
 
 

Javna razpisa Ministrstva za kulturo za financiranje štipendij za dodiplomski in podiplomski študij v tujini

Ministrstvo za kulturo je objavilo dva javna razpisa za financiranje dodiplomskega in podiplomskega študija ter izpopolnjevanja v tujini. Rok za prijavo je 20. maj 2019.

 
 
 

Pogovor z Julio Steinberger: Zakaj podnebni aktivizem in zakaj zdaj?

Mladi za podnebno pravičnost vabijo na pogovor z dr. Julio Steinberger, profesorico ekološke ekonomike Univerze v Leedsu in eno glavnih avtoric poročila o podnebnih spremembah (IPCC), ki bo potekal 17. maja v Ljubljani.

 
 
 

Evropski mladinski tedni 2019

Socialna akademija od 20. 7. do 3. 8. 2019 skupaj z 9 mednarodnimi partnerji že šesto leto zapored organizira EVROPSKE MLADINSKE TEDNE v Nemčiji. Izmenjave se lahko udeležijo mladi od 18. do 27. leta.

 
 
 

Vabilo na brezplačno spletno izobraževanje poslovnih veščin podjetništva

Izobraževanje je v začetnih modulih podjetniško naravnano glede na temeljne funkcije managementa, v praktičnem delu pa bo poudarek tudi na socialnem podjetništvu, kjer boste lahko tekmovali s svojo podjetniško idejo in jo nadgradili skupaj s strokovnjaki. Za udeležbo na izobraževanju poslovnih veščin se registrirate na dveh platformah, “face-to-face” izobraževanje v živo in spletni tečaj MOOC.

 
 
 

Razpis Instituta Jožef Štefan za dve delovni mesti za doktorske študente v tujini

Laboratorij za umetno inteligenco Instituta Jožef Stefan ima v okviru Marie Curie evropskega projekta CLEOPATRA odprti dve delovni mesti za doktorske študente, ki trenutno bivajo izven Slovenije. Prijave sprejemajo do 16. maja.

 
 
 

Pravice interspolnih oseb

Ob obeležitvi letošnjega mednarodnega dne boja proti homofobiji, bifobiji in transfobiji – IDAHOBIT (17. maj) vas Društvo Parada ponosa vabi na razpravo o stanju pravic interspolnih oseb v Evropi.

 
 
 

Usposabljanje za mladinske ulične delavce

Na brezplačno usposabljanje, ki bo potekalo med 27. in 29. majem 2019, se lahko prijavite do 20. maja.

 
 
 

Delavnica: Umetna inteligenca in odnosi med človekom in strojem

Vabljeni na trodnevno delavnico, ki je namenjena vsem, ki se zanimajo za umetnost, oblikovanje, programiranje in humanistiko. Delavnico pripravljajo med 20. in 22. 5. 2019 od 17.00 do 20.00 v Rampi Lab na Kersnikovi 4. 

 
 
 

Trans-Atlantic Training letos v Novem Sadu

Evropska vesoljska agencija (ESA) v sodelovanju z NASA za študente univerz iz Vzhodne Evrope vsako leto organizira izobraževanje z nazivom Trans-Atlantic Training (TAT). Rok za prijavo je 20. maj 2019.

 
 
 

Konferenca “Sonaravne rešitve 2019: odpadne in poplavne vode, zelena mesta”

23. maja 2019 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirana mednarodna konferenca “Sonaravne rešitve 2019: odpadne in poplavne vode, zelena mesta”. Prijave sprejemajo do 15. maja!

 
 
 

Odrast: Način, da zaustavimo trend ekstremne eksploatacije

V četrtek, 16. maja, bo ob 16.00 v Okoljskem centru v Ljubljani potekal dogodek “Odrast: Način, da zaustavimo trend ekstremne eksploatacije”.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Kino Šiška išče strokovnega sodelavca_ko

Kino Šiška išče strokovnega_o sodelavca_ko. Prijava je mogoča do 22. 5. 2019.

 
 
 

Kino Šiška išče novega social media in web sodelavca/sodelavko

Kino Šiška od 1. 7. 2019 v svojih vrstah potrebuje novega sodelavca/ sodelavko za upravljanje družbenih medijev, spletne strani in ostalih spletnih kanalov Kina Šiška. Do 20. maja 2019 do polnoči pošlji kratek CV, iz katerega so razvidne tvoje delovne izkušnje in reference, ter krajši zapis, zakaj bi želel/a delati v Kinu Šiška (oboje skupaj največ ena A4 stran) na info@kinosiska.si. Dodatne informacije na rok.avbar@kinosiska.si.

 
 
 

Društvo Ključ objavlja razpis za prosto delovno mesto

Društvo Ključ je objavilo razpis za prosto delovno mesto svetovalne delavke_ca (M/Ž). Prijave sprejemajo do 17. maja 2019.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Motivacijski dan UNESCO mladinske platforme

Motivacijski dan je edinstven slovenski projekt, ki stremi k neposredni, vzgojni in zabavni povezanosti mladih z mednarodno organizacijo UNESCO. Prijavite se lahko do 1. junija 2019 na elektronski naslov koordinator@unesco-mladi.si kamor se lahko obrnete tudi po več informacij. 

 
 
 

U30+: Iniciativa za podporo mladim umetnikom

U30+ ponuja priložnost za mlade umetnice in umetnike s področja novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj, da s pomočjo izkušene ekipe razvijejo in uresničijo svoje projekte. Rok za oddajo prijav je 31. maj 2019.

 
 
 

Program za mlade novinarje Youth4Regions

Youth4Regions je program Evropske komisije, ki ponuja priložnost mentorstva uveljavljenih novinarjev iz vaše države in delo s priznanimi novinarji v okviru tedna EU regij. Rok za prijavo je 15. julij 2019!

 
 
 

Odprte prijave za MENT Ljubljana 2020!

MENT vabi bende in solo izvajalce na svojo šesto edicijo. Prijavite se lahko do 8. avgusta 2019.

 
 
 

RAP natečaj – vabilo ustvarjalcem!

Društvo Ključ v sklopu projekta Prava zveza vabi vse mlade rap ustvarjalke/-ce, stare od 15 do 29 let, da se jim pridružite in sodelujete v Rap natečaju. Prijavitelji/-ce svoje delo, izjavo in dovoljenje skrbnikov, če ste mlajši od 18 let, pošljite na elektronski naslov: pravazveza.rapnatecaj@gmail.com do vključno 15. 5. 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Nextival 2019 išče ekipo!

Iščejo organizacijsko ekipo, ki bo sodelovala pri pripravi in izvedbi Nextivala 2019, festivala mladih za mlade.Potekal bo 6. 6. 2019 v Severnem mestnem parku. Prijaviš se lahko s sporočilom na mail: mladmcbob@gmail.com.

 
 
 

Festival “Igraj se z mano” vabi prostovoljce k sodelovanju

Vabljeni, da se pridružite ekipi prostovoljcev mednarodnega festivala “Igraj se z mano”, ki že 13. leto zapored nastaja v tesnem sodelovanju Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Prijave sprejemajo do petka, 17. 5. 2019.

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

Kako razumeti osebe s čustvenimi in vedenjskimi težavami?

V petek, 24. maja 2019, ste ob 18.30 vabljeni v knjižnico Bežigrad na predavanje o razumevanju oseb s čustvenimi in vedenjskimi težavami.

 
 
 

Moč pogovora – predstavitev socialnovarstvenega programa “Zaupni telefon za klic v duševni stiski”

V Društvu dvakrat letno organizirajo usposabljanje za nove prostovoljce, ki je teoretične in praktične narave in poteka po Rogersovi metodi nedirektivnega svetovanja. Pridružite se na predstavitveni delavnici, 22. maja 2019, ob 10.00, če vas zanima prostovoljno delo v njihovi organizaciji.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Legebitra vabi!

Naslednji teden vas pričakujejo s pestrim programom!

 
 
 

Potopis: Šrilanka malce drugače

V ponedeljek, 20. maja, ste ob 18.00 vabljeni na potopisno predavanje, ki ga organizira Info center Škuc. O potovanju po Šrilanki bo govoril Aleksander Polajžer. Posebnost njegovih potovanj je ta, da si drzne pogledati tudi tja, kamor večina popotnikov ne zaide, zato so tudi njegovi potopisi obarvani z nenavadnimi zgodbami, ki so se mu pripetile.

 
 
 

Projekcija dokumentarnega filma in debata: Civilna nepokorščina v času ekološke krize

Mladi za podnebno pravičnost vabijo na projekcijo dokumentarnega filma Civilna nepokorščina v času ekološke krize, ki bo potekala 21. maja v Ljubljani. 

 
 
 

Festival performansa

Po lanskoletni delavnici s kolektivom Center za politično lepoto na Novi pošti predstavljajo Festival performansa, ki izhaja iz anonimnih spletnih komentarjev, uperjenih proti lanskima nagrajenkama Prešernovega sklada Simoni Semenič in Maji Smrekar. Festival se odvija med 15. in 18. majem 2019 na Novi pošti in drugih lokacijah po Ljubljani.

 
 
 

Vibra 2019: 7. mednarodne delavnice in festival sodobnega plesa

Vibra že  od leta 2013 vsako poletje vabi v Ljubljano vrhunske plesne pedagoge, koreografe in plesne ustvarjalce, ki prinašajo injekcijo plesne umetnosti in ustvarjalnosti. Letos prvič odpirajo tudi program štipendij. Prijave na program štipendij Vibre 2019 so odprte do 25. maja 2019.

 
 
 

Letni Trening socialnih veščin (TSV)

Društvo Center za pomoč mladim organizira med 10. in 15. julijem 2019 Trening socialnih veščin, ki je namenjen mladim med 15. in 20. letom. Prijave sprejemajo do 30. junija.

 
 
 

Deeper Conversations Meetup

Vsi, ki si želite globokega in iskrenega pogovora, ste vabljeni na druženje s skupino Deeper Conversations v petek, 29. 3. 2019, ob 17.00 v Hostlu Celica. Dogodek je brezplačen, vendar je število mest omejeno na 20 oseb. Prijave sprejemajo na lucija.peklar@gmail.com.

 
 
 

Predavanje: “Varna navezanost – kako nas odnosi zaznamujejo za celo življenje”

Vabljeni na predavanje z naslovom “Varna navezanost – kako nas odnosi zaznamujejo za celo življenje”, ki bo potekalo 21. 5. 2019, ob 18.00 uri v Knjižnici Otona Župančiča.

 
 
 

Izmenjevalnica #71

V petek, 17. maja, bo v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana potekala že 71. Izmenjevalnica, na kateri lahko izmenjaš hrano, čistila, izdelke za higieno za rabljena, vintage oblačila, zbrana v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana.

 
 
 

Festival Svetlobna gverila: Meje

Vabljeni na otvoritev Festivala Svetlobna gverila, 13. mednarodnega festivala svetlobe, ki bo v četrtek, 16. maja 2019, ob 21.30 v Galeriji Vžigalica in okolici. Projekti na prostem bodo vse dni v tednu na ogled med 21.30 in 23.30.

 
 
 

Poziv k sodelovanju na Nextivalu 2019!

NEXTival je festival mladih za mlade (6. junij 2019), kjer lahko predstaviš svojo umetniško produkcijo (likovno, glasbeno in druge umetnosti), različne delavnice, unikatne izdelke, svojo storitev, urbane športe, oziroma aktivnosti, ki zapolnjujejo tvoj čas. Vabljeni k sodelovanju vsi mladi med 15. in 29. letom starosti in vsi, ki delate z mladimi. Prijave sprejemajo do 24. 5. 2019.

 
 
 

5. festival Lezbična četrt

Vabljeni na 5. festival Lezbična četrt, ki se bo odvijal med 11. in 18. majem 2019  na različnih lokacijah v Ljubljani.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram