e-NAMIG za mlade

12. april 2019|Novice

Ravnokar poteka nagradna igra ob evropskem dnevu informiranje, v kateri se lahko poteguješ za številne lepe nagrade, v pa novičniku si tokrat lahko več prebereš tudi o certifikatu NightArt, ki skuša obiskovalcem nočnih lokalov zagotoviti čim bolj varne prežurane noči. Na izbiro maš prav tako številne delavnice, predavanje in natečaje. Vabljeni!


 A veš?

 
 
 

 

Nagradna igra ob Evropskem dnevu informiranja mladih!

V Ljubljanski mreži info točk v okviru Evropskega dneva informiranja mladih organiziramo kampanjo, v kateri se lahko potegujete za lepe nagrade! Prijave do 17. 4. 2019 na info.skuc@lmit.org.

 
 
 

 

Regionalni dogodek: Dajmo solidarnosti zagon!

Društvo ŠKUC in Center za mlade Domžale v sodelovanju z Zavodom Movit organizirata 25. 4. 2019 regionalni dogodek Dajmo solidarnosti zagon. Dogodek bo potekal v M hotelu v Ljubljani od 10.00 do 14.00. Prijave do 22. 4. 2019!

 
 
 

 

Certifikat NightArt Združenja DrogArt

Iz DrogArta sporočajo, da so pripravili enomesečni pilotni projekt “NightArt”, ki ga izvajajo v mesecu aprilu v klubih K4, Kinu Šiška, Božidarju, Klubu Tiffany in Terminal Clubu v Ljubljani in v Niagara Lounge Baru v Mariboru.

 
 
 

 

Noč knjige 2019

Noč knjige je prostovoljni samoorganizirani vsenarodni in mednarodni projekt, ki se letos odvija 6. leto zapored v predvidoma več kot 150 krajih po Sloveniji in zamejstvu.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

 

Simpozij “The future of young people’s political participation: questions, challenges and opportunities”

Partnerstvo med Evropsko unijo in Svetom Evrope na področju mladine bo od 18. do 20. 9. 2019 organiziralo simpozij z naslovom “The future of young people’s political participation: questions, challenges and opportunities”. Prijave do 22. 4. 2019!

 
 
 

 

Delavnica: Razpisi za samozaposlene v kulturi in kreativnih industrijah

Društvo Asociacija v okviru projekta Servis za ustvarjalce 25. 4. 2019 ob 11. uri organizira delavnico na temo razpisov za samozaposlene. Prijave do 22. 4. 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

 
 
 

 

Coca-Colina priložnost za mlade

“Coca-Colina priložnost za mlade” je iniciativa, ki jo je razvilo podjetje Coca-Cola HBC Slovenija v sodelovanju s podjetjem Adecco Slovenija in že drugo leto zapored nudi podporo mladim pri doseganju njihovih poklicnih ambicij. Prijave do 17. 4. 2019!

 
 
 

 

Izmenjava Step Forward – eno prosto mesto

Socialna akademija sporoča, da se je zaradi odpovedi sprostilo eno mesto na mladinski izmenjavi v Bolgariji, ki se začne že 16. 4. 2019.

 
 
 

 

Javni razpis JAK za izbor prejemnikov štipendij za ustvarjalnost iz naslova knjižničnega nadomestila za leto 2019

Štipendije za ustvarjalnost se podeljujejo iz naslova knjižničnega nadomestila kot oblika podpore kvalitetni izvirni ustvarjalnosti avtorjev knjižničnega gradiva, ki je predmet javnega posojanja v splošnih knjižnicah, ki imajo avtomatizirano izposojo v sistemu COBISS. Prijave do 6. 5. 2019.

 
 
 

 

ZDSSS vabi na usposabljanje za nove spremljevalce slepih in slabovidnih

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) 13. 4. 2019 v Ljubljani organizira usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih.

 
 
 

 

Priložnosti za mobilnost raziskovalcev

Univerza v Ljubljani organizira dogodek “Priložnosti za mobilnost raziskovalcev”, ki bo v Zbornični dvorani Rektorata UL potekal 16. 4. 2019.

 
 
 

 

O možnostih štipendiranja tudi na kariernem dnevu Delo MeNE išče

17. 4. 2019 bo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekal že 16. karierni dan Delo MeNE išče, na katerem bo tudi Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, ki bo predstavil možnosti pridobitve štipendij Ad futura.

 
 
 

 

[Č I P k e] Alissa DeRubeis: Modularni sinti / delavnica

Intenzivna 3-dnevna delavnica modularne sinteze, ki je namenjena izključno ženskam, ki bo potekala od 15. do 17. 4. 2019. Prostora je le za 12 udeleženk, prijave sprejemajo na platformacipke@gmail.com.

 
 
 

 

Pizza vrt

13. 4. 2019 bodo mladi iz Socialne akademije  v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Zavodom za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja s skupnimi močmi pripravili dogodek, na katerem bodo posadili in uredili vrt za gojenje zelišč in zelenjave za domačo pizzo. Potrebne so prijave!

 
 
 

 

Delavnica: Matura’19 – Tanja Tomšič

Na drugi aprilski delavnici, ki bo 15. 4. 2019 v knjižnici Bežigrad, boste primerjali maturitetni deli Francoski testament in Angel pozabe. Poglobljeno pogovorno analizo bo vodila profesorica slovenščine in zunanja ocenjevalka na splošni maturi.

 
 
 

 

Javni razpis ministrstva za kulturo za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2019/2020

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje štipendij za usposabljanje ali izobraževanje v tujini za specializirane poklice v kulturi s pričetkom sofinanciranja v časovnem obdobju med 1. 6. 2018 in 30. 6. 2020. Prijave do 15. 4. 2019!

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

 

Povej zgodbo s fotografijo

Odprt je natečaj za najboljšo fotografijo na temo zdravja in podnebnih sprememb, v katerem lahko sodelujejo mladi, stari od 18 do 30 let. Rok oddaje fotografij je 13. 4. 2019.

 
 
 

 

Nagrada za novinarje Lorenzo Natali

Evropska komisija vabi novinarje k prijavi svojih prispevkov na teme odpravljanja revščine, razvojnih tem, neenakosti in človekovih pravic in tako dobijo priložnost, da osvojijo 10.000 evrov! Prijave do 14. 4. 2019!

 
 
 

 

Likovno-literarni natečaj Voda je svoboda

V Centru za mlade Domžale tudi letos razpisujejo likovno in literarni natečaj. Tokratna tema je Voda je svoboda. Prijave do 12. 4. 2019!

 
 
 

 

Javni razpis za izbor operacij “Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – center za kreativnost 2019”

Predmet razpisa so nepovratne spodbude za razvoj inovativnih projektov in podjetij s področja kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih (podjetjih in drugih organizacijah) ter vzpodbujanje močnejšega sodelovanja med KKS in gospodarstvom. Prijave do 15. 4. 2019!

 
 
 

 

RogLab Open: Aktivno staranje – poziv oblikovalcem

Z letošnjim oblikovalskim natečajem RogLab Open: Aktivno staranje želijo opozoriti oblikovalce in javnost na potrebe starejših oseb, obenem pa spodbuditi razvoj njim namenjenih novih izdelkov in storitev. Prijave do 12. 4. 2019!

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

 

PiNA Terminal išče udeleženke/-ce za mladinsko izmenjavo v Španiji

PiNA Terminal išče pet kandidatov/-k za udeležbo na mednarodni mladinski izmenjavi “CentreRED II” na temo aktivnega državljanstva in medkulturnosti, ki bo potekala od 24. junija do 1. julija 2019 v Španiji. Prijave do 24. 5. 2019!

 
 
 

 

Druga godba vabi k sodelovanju

Ker se ekipa Druge godbe v času festivala utaplja v delu, na pomoč kliče odgovorne prostovoljke/ce, ki jih zanima produkcija, logistika in promocija. Prijave do 12. 4. 2019 na info@drugagodba.si.

 
 
 

 

Festival LGBT filma vabi k sodelovanju

Festival LGBT filma vabi nove sile k sodelovanju pri snovanju programa in izvedbi festivala.

 
 
 

 

Priložnost za udeležbo na projektu prostovoljstva v Romuniji

PiNA Terminal išče kandidata/-ko za projekt prostovoljstva v Romuniji, s pričetkom po dogovoru.

 
 
 

 

Poziv za prostovoljko/-ca za EVS projekt na Poljskem

V mestu Kielce na Poljskem iščejo kandidata/-ko za petmesečni projekt prostovoljstva “Volunteers for Education”. Projekt zajema delo z otroki v vrtcu in osnovni šoli ter z mladino iz lokalnega okolja.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

 

Predvolilno soočenje: Kultura v EU

Društvo Asociacija bo skupaj z zavodom Motovila in v sodelovanju z Radiom Študent 7. maja 2019 ob 16.00 v okviru diskurzivnega programa Aktualno-politične redakcije RŠ “Novinarstvo in institucije”, ki ga ob 50. obletnici delovanja Radio Študent prireja z MGLC v ljubljanski Švicariji, organiziralo predvolilno soočenje “Kultura v EU”.

 
 
 

 

Tedenski dogodki v MC Legebitra

V MC Legebitra vas ta teden pričakujejo s pestrim programom!

 
 
 

 

MC Legebitra vabi

Tudi v tretjem tednu aprila vas v MC Legebitra pričakujejo z zanimivimi dogodki!

 
 
 

 

Predavanje Barbare Borčić: Samoorganiziranje v umetnosti

17. 4. 2019 ob 19.00 vabljeni v Mestno galerijo Nova Gorica na predavanje o samoorganiziranih oblikah delovanja v umetnosti.

 
 
 

 

Delavnica: Tečaj mozaika – KUD Galerija C. C. U.

Vabljeni 17. 4. 2019 v knjižnico Jarše na ustvarjalno delavnico, kjer boste pridobili vse znanje, ki je potrebno za izdelavo mozaika in si ustvarili svoj unikaten izdelek.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram