e-NAMIG za mlade

5. april 2019|Novice

V aprilu je na sporedu dogodek, na katerem se bo razpravljalo o izginjajoči vrednoti v sodobni družbi - o solidarnosti, prav tako pa se približuje Evropski dan informiranja, na katerem se lahko poteguješ za lepe nagrade! Na voljo bodo tudi delavnice rapa, seveda pa še mnogi natečaji in razpisi. Aja, minimalna urna postavka za študentsko delo se je s 1. aprilom povišala. Več v novičniku!


e-NAMIG za mlade, 3. 4. 2019, št. 13 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Regionalni dogodek: Dajmo solidarnosti zagon!

Društvo ŠKUC in Center za mlade Domžale v sodelovanju z Zavodom Movit 25. 4. 2019 v Ljubljani organizirata regionalni dogodek Dajmo solidarnosti zagon. Prijave do 22. 4. 2019!

 
 
 

Sodeluj v kampanji ob Evropskem dnevu informiranja mladih!

V Ljubljanski mreži info točk v okviru Evropskega dneva informiranja mladih organiziramo kampanjo v kateri se lahko potegujete za lepe nagrade! Prijave do 17. 4. 2019 na info.skuc@lmit.org.

 
 
 

S 1. aprilom višja postavka za študentsko delo

V skladu z odredbo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, velja s 1. 4. 2019 višja minimalna urna postavka. Ta se je s trenutnih 4,61 EUR/uro bruto zvišala na 4,73 EUR/uro bruto.

 
 
 

Donirajte v knjižnico Mesta žensk

V Mestu žensk so uspešno registrirale specialno knjižnico za področje sodobnih umetnosti in feminizma. Vabijo vas, da jim donirate knjige in kataloge ter tako obogatite skupne resurse, ki bodo dostopni vsem.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Evropski mladinski tedni 2019

Socialna akademija od 20. 7. do 3. 8. 2019 skupaj z 9 mednarodnimi partnerji že šesto leto zapored organizira EVROPSKE MLADINSKE TEDNE v Nemčiji. Izmenjave se lahko udeležijo mladi od 18. do 27. leta. Prijave do 15. 5. 2019!

 
 
 

Ustvarjanje filma od A do D z Luko Marčetičem!

Društvo za širjenje filmske kulture KINO! vabi na aprilsko teoretsko-praktično delavnico snemanja, ki jo bo vodil slovenski igralec, režiser in scenarist Luka Marčetič. Potekala bo od 16. 4. do 12. 5. 2019 Prijave do 10. 4. 2019! Udeležba znaša 30 EUR. 

 
 
 

Pizza vrt

Zaradi pozitivnih lastnosti vrtnarjenja se je ekipa mladih iz Socialne akademije odločila pripraviti super dogodek za mlade, ki se bo odvijal zunaj, na svežem zraku in bo udeležence spravil v gibanje. Ob koncu dogodka vas čaka pogostitev s picami. Prijave do 11. 4. 2019!

 
 
 

Delavnica gledališke maske s Tino Prpar

Zavod Emanat vabi na delavnico gledališke maske, ki jo bo vodila Tina Prpar, ena od najvidnejših oblikovalk gledališke maske v slovenskem prostoru. Potekala bo 13. 4. 2019 v EX-teatru v Ljubljani. Prijave do 10. 4. 2019!

 
 
 

Mladinska izmenjava “Real Love & True Utopia. 1968 revisited”

Socialna akademija vabi 5 mladih, starih od 16 do 21 let, da se jim pridružijo na mladinski izmenjavi, kjer jih čaka pregled dogajanja t.i. “gibanj l. 1968” ter njihov dandanašnji vpliv. Prijave do 8. 4. 2019!

 
 
 

Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta Fotografsko študijsko leto 2018/19

Javni zavod MGML vabi, da se pridružite predajanju teoretičnega in praktičnega fotografskega znanja, spodbujanju ustvarjalne rasti in prejemanju povratnih informacij na dvodnevnih fotografskih delavnicah v ljubljanski Galeriji Jakopič. Prijave sprejemajo na prijava@mgml.si (do zapolnitve mest).

 
 
 

Seznacionalizem: Od kod in kam?

PiNA v sodelovanju z Inštitutom za elektronsko participacijo (INePA) 10. aprila 2019 ob 10.00 v prostorih PiNE v Kopru organizira dogodek na temo senzacionalizma, lažnih novic in medijske pismenosti (mladih). Prijave do 8. 4. 2019!

 
 
 

Muzej od blizu, študijska skupina 2019/20

Študenti družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se radi seznanili z delom v muzeju in galerijah, vljudno vabljeni v študijsko skupino Muzej od blizu. Prijave do začetka oktobra!

 
 
 

Delavnica transformativnih praks pri delu z mladimi

V sklopu letošnjega Dneva za spremembe, ki poteka na temo Odpravimo diskriminacijo, Društvo Parada ponosa vabi 6. 4. na brezplačno delavnico vse tiste, ki delate s skupinami mladih in se pri svojem delu srečujete s pojavom sovražnega govora ter z različnimi oblikami dejanj in obnašanj iz sovraštva do marginaliziranih in stigmatiziranih družbenih skupin. Obvezne so prijave

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

BIO 26: Odprti poziv za oblikovalski maraton

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je objavil odprti poziv za sodelovanje na 26. bienalu oblikovanja, ki bo potekal pod naslovom BIO 26 – Skupno znanje. Prijave do 21. 4. 2019.

 
 
 

Mladi popotniki pozor! Na voljo so alpske mladinske vozovnice!

Mladi, od 16 do 27 let, ki želite cenovno ugodno potovati z vlakom, odkrivati alpski svet in razpravljati o izzivih trajnostnega razvoja, se lahko prijavite za nakup alpske mladinske vozovnice Youth Alpine Interrail po znižani ceni od 50 evrov naprej, s katero boste lahko z okolju prijaznimi sredstvi javnega prevoza obiskali in doživeli osem alpskih držav v obdobju enega meseca. Prijave do 7. 4. 2019!

 
 
 

Poziv Azijsko-evropske fundacije (ASEF) za podporo mobilnosti Mobility first!

Shema Mobility First! omogoča potovalno podporo umetnikom in kulturnim delavcem, podpira pa tudi najrazličnejše vrste dejavnosti (kot so npr. delavnica, usposabljanje, konferenca, forum, festival, bienale, rezidenca, partnerska srečanja).

 
 
 

Prijave na festival kratkega filma “Balkan Beyond Borders” so odprte!

Festival kratkega filma “Balkan Beyond Borders” je tematski filmski festival, ki praznuje raznolikost Balkana ter ustvarjalce spodbuja k razmišljanju o aktualnih sodobnih vprašanjih prek medija kratkega filma. Potekal bo oktobra v Atenah. Prijave do 1. 6. 2019!

 
 
 

Nagrada Golden Laissez-Passer 2019 za projekte mobilnosti

Mladi ste vabljeni, da delite svoje ideje za inovativen projekt usposabljanja ali mobilnosti in se potegujete za 3000 evrov, ki jih lahko vložite v svoj projekt. Prijave do 15. 5. 2019!

 
 
 

Natečaj za oblikovanje vizualne podobe festivala StopTrik 2019

Mednarodni filmski festival StopTrik, najstarejši evropski festival posvečen stop animaciji, vabi grafične oblikovalke/-ce  in druge vizualne umetnice/-ke k oblikovanju vizualne podobe 9. edicije StopTrik Festivala, ki ga bodo otvorile/-i v začetku oktobra 2019 v Mariboru. Prijave do 5. 5. 2019!

 
 
 

RAP natečaj – vabilo ustvarjalcem!

Društvo Ključ v sklopu projekta Prava zveza vabi vse mlade rap ustvarjalke/-ce, stare od 15 do 29 let, da se jim pridružite in sodelujete v Rap natečaju. Prijave do 15. 5. 2019!

 
 
 

Javni razpis za oddajo bivalne rezidence za mlade umetnike v Švicariji v najem

Javni zavod Mednarodni grafični likovni center je objavil javni razpis za oddajo bivalne rezidence za mlade umetnike v Švicariji v najem. Prijave do 29. 4. 2019.

 
 
 

Odprt je oblikovalski natečaj “Mesta pešcem!”

IPoP – Inštitut za politike prostora  v partnerstvu s TAM-TAM Inštitutom objavlja mednarodni natečaj za oblikovanje plakata na temo pešcem prijaznega mesta prihodnosti: Mesta pešcem! Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 1.000 evri. Prijave do 19. 4. 2019!

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Druga godba vabi k sodelovanju

Ker se ekipa Druge godbe v času festivala utaplja v delu, na pomoč kliče odgovorne prostovoljke/ce, ki jih zanima produkcija, logistika in promocija. Prijave na info@drugagodba.si do 12. 4. 2019!

 
 
 

Poziv za prostovoljce na Tirolskem 2019-2020

Na Tirolskem v Avstriji iščejo kandidate za opravljanje prostovoljnega dela v sklopu ESE. Vse prostovoljne aktivnosti se pričnejo v mesecu septembru ali oktobru 2019 in trajajo 10 do 12 mesecev. Rok prijave večine projektov je 10. 4., le za Montessori šolo je rok 23. 4. 2019.

 
 
 

MC Celje išče udeležence za mladinsko izmenjavo “Food for thought”

Celjski mladinski center skupaj v sodelovanju s partnerji iz Sicilije išče 5 udeležencv za mladinsko izmenjavo z imenom “Food for thought”, ki bo potekala od 28. 6. do 5. 7. 2019. Namen projekta je mladim prikazati potek proizvodnje hrane. Prijave do 5. 4. 2019!

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

3. festival angažiranega pisanja Itn.

Od 5. do 7. aprila bo na Vodnikovi domačiji v Šiški potekal 3. festival angažiranega pisanja Itn.

 
 
 

Delavnice za mlade v sklopu praznovanja Radia Študent

V sklopu praznovanja 50. obletnice neprekinjenega oddajanja so na Radiu Študent pripravili pester program tudi za otroke in mladostnike.

 
 
 

Ustvarjalna delavnica: Velikonočne voščilnice

Pred velikonočnimi prazniki te v sredo, 10. 4. 2018, ob 17. uri Socialna akademija vabi na brezplačno ustvarjalno delavnico, na kateri boste izdelovali velikonočne voščilnice. Prijave sprejemajo na vesna@socialna-akademija.si.

 
 
 

Improvokacije: Manifest improvizacije

Zavod Bunker 5. aprila ob 18.00 vabi v Staro mestno elektrarno na tretjo uprizoritveno konferenco “Manifest improvizacije”.

 
 
 

Martin Sherman: Rožnati trikotnik (Bent)

Rožnati trikotnik (Bent) je brezčasna igra o ljubezni, o človečnosti, o nemoči in upanju. Pa tudi o tem, da se predsodki, nestrpnost in pogromi iz najtemnejšega času 20. stoletja lahko kaj hitro ponovijo.

 
 
 

Izberi si kos, za nov videz

Vabljeni v soboto, 6. aprila 2019, od 9.00 do 14.00 v prostore Mladinskega središča Vič, kjer so po dvomesečni zbiralni akciji pripravili pestro izbiro rabljenih oblačil za otroke, mladostnike in tudi odrasle. 

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram