e-NAMIG za mlade

29. marec 2019|Novice

Aprila se lahko preizkusiš v podjetniških vodah in se udeležiš podjetniškega kampa ali pa se na maturo pripravljaš v seriji delavnic skupaj z ostalimi. Če bi rad osvežil znanje prve pomoči, lahko to sedaj storiš brezplačno, nove sodelavce pa iščejo v Stigmi, Knjižnici pod krošnjami in na Zavodu Varna pot. Če te srbijo pete, imaš na voljo ugodne vozovnice za potovanje z vlakom. In še mnogo, mnogo drugega, več si preberi v novičniku!


e-NAMIG za mlade, 27. 3. 2019, št. 12 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Anketa L’MIT

V Ljubljanski mreži info točk smo za vas pripravili anketo, s katero želimo izboljšati spletno stran. Vabljeni k izpolnjevanju!

 
 
 

I-Portunes: Nova podpora za individualno mobilnost

Iz Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji obveščajo, da bo Goethe-Institut po 15. aprilu letos začel izvajati pilotni projekt mobilnosti i-Portunes. Do septembra bo podeljenih 500 podpor za individualno mobilnost.

 
 
 

Predstavitev dosedanjih aktivnosti v sklopu projekta MoPS – MObilni Psihosocialni Svetovalec za mlade

Mladi zmaji so v septembru 2018 zagnali pilotni projekt MObilni Psihosocialni Svetovalec za mlade (krajše MoPS), ki je namenjen podpori mladim, ki obiskujejo mladinske centre, članice Mreže mladinskih centrov Mestne občine Ljubljana (Mreža) ter mladinskim delavcem/-kam iz Mreže.

 
 
 

Mreža mladinskih centrov Ljubljana ima novega člana

Mreža mladinskih centrov Ljubljana je v marcu na zemljevid postavila novega člana – Mladinski center Vič (Zavod Nefiks).

 
 
 

S pomladjo na ulicah tudi Ulični zmaji!

S prvimi pomladanskimi žarki se na ulice vračajo Ulični zmaji, ekipa strokovno usposobljenih mladinskih delavcev in študentov, ki v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji izvajajo mladinsko ulično delo na različnih lokacijah.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Podjetniški kamp v Ljubljani

Društvo Mladinski ceh vabi mlade na Podjetniški kamp, ki bo potekal od 8. do 12. aprila 2019 v Ljubljani. Prijave do 7. 4. 2019.

 
 
 

Delavnica: Matura’19 – Tanja Tomšič

V knjižnici Bežigrad so pripravili serijo delavnic, ki je namenjena pripravam na maturo in mozaičnemu poglabljanju znanj. Srečanja bodo potekala dvakrat mesečno do meseca junija v dvorani knjižnice.

 
 
 

Poziv mladim evropskim dediščinskim strokovnjakom za udeležbo na forumu v Zadru

Iz Ministrstva za kulturo obveščajo, da bo UNESCO med 20. in 24. majem v Zadru organiziral forum mladih dediščinskih strokovnjakov. Rok za prijave se izteče 28. 3. 2019. 

 
 
 

Program Mars Leadership Experience: Tri leta, tri države, tri vloge, nešteto priložnosti

Družba Mars vabi nedavne dodiplomske in podiplomske študente, da se do 29. 3. 2019 prijavijo v podiplomski študijski program Mars Leadership Experience in pridobijo neprecenljive izkušnje ter se pripravijo na prihodnje karierne priložnosti znotraj družbe Mars.

 
 
 

Tečaj prve pomoči in uporabe defibrilatorja

Knjižnica Otona Župančiča vabi v sredo, 3. 4. 2019, na brezplačni tečaj prve pomoči s praktičnim prikazom osnov uporabe defibrilatorja (AED), ki je nameščen tudi pri njih.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Društvo Stigma išče novega sodelavca ali sodelavko

Zaposlitev se sklene za določen čas 9 mesecev, za polni delovni čas v dopoldanskem času, s poskusnim delom 3 mesecev. Kandidati naj pošljejo vlogo na drustvo.stigma@siol.net.

 
 
 

Knjižnica pod krošnjami išče honorarno sodelavko/-ca

Knjižnica pod krošnjami išče honorarnega sodelavca za delo med aprilom in septembrom. Prijavo s kratkim motivacijskim pismom in življenjepisom, iz katerega je razvidno ustrezanje pogojem, pošlji čimprej na press@divjamisel.org.

 
 
 

Postani del ekipe Zavoda Varna pot

Na Zavodu Varna pot iščejo odgovorne in motivirane študente/-ke za izvajanje  programov s področja varne mobilnosti. Prijave do 1. 4. 2019!

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Natečaj Mladi rapetek 2019

Cilj natečaja, na katerega se lahko prijavijo osnovnošolci od 5. razreda dalje ter srednješolci, je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti, s sodelovanjem pa bodo mladi pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjali bodo z vrstniki ter skozi prakso spoznavali hip hop kulturo. Prijave do 7. 4. 2019!

 
 
 

Mladi popotniki pozor! Na voljo so alpske mladinske vozovnice!

Mladi, od 16 do 27 let, ki želite cenovno ugodno potovati z vlakom, odkrivati alpski svet in razpravljati o izzivih trajnostnega razvoja, se lahko prijavite za nakup alpske mladinske vozovnice Youth Alpine Interrail po znižani ceni od 50 evrov naprej, s katero boste lahko z okolju prijaznimi sredstvi javnega prevoza obiskali in doživeli osem alpskih držav v obdobju enega meseca. Prijave do 7. 4. 2019!

 
 
 

Karierni natečaj za učence in dijake

Zavod Nefiks je za učence devetega razreda in dijake 2. in 3. letnikov pripravil super nagradni natečaj “A si ti tud karierni heroj?”.

 
 
 

Ključ do vključenosti: Razpis za sofinanciranje dogodkov v okviru Evropskega tedna mladih

Razpis poteka v sklopu nadaljevalnih aktivnosti projekta Ključ do vključenosti: Evropska solidarnostna enota, njegov namen pa je podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2019, ki povezujejo solidarnost, participacijo in mlade z manj priložnostmi. Rok za oddajo razpisne dokumentacije je 1. 4. 2019.

 
 
 

Letošnji literarni natečaj Lapis Histriae s temo “Pogum”

20. Mednarodna obmejna srečanja Forum Tomizza razpisuje 14. Mednarodni literarni natečaj Lapis Histriae za kratko prozo. TEMA letošnjega natečaja je pogum. Prijave do 30. 3. 2019!

 
 
 

Odprt je poziv za nagrado urbANA ljubljANA 2019!

Gledališče Ane Monro objavlja poziv za mednarodno nagrado odličnosti urbANA ljubljANA 2019 za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev. Prijave zbirajo do 1. 4. 2019.

 
 
 

Mladi v Križišču, Cerkno 2019

Mladinski center C.M.A.K. Cerkno vabi dijake in študente k sodelovanju na natečaju Mladi v Križišču – javnem razpisu za projekt mladega umetnika ali umetnice (do 30. leta starosti) na področju vizualne umetnosti. Prijave sprejemajo do 31. 3. 2019. 

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Lahkih nog naokrog: pridruži se skupini mladih pri spoznavanju in promociji mednarodnega prostovoljstva!

Zavod Voluntariat želi desetim slovenskim prostovoljcem in štirim EVS prostovoljkam iz različnih evropskih držav ponuditi možnost za deljenje in pridobivanje izkušenj in novega znanja na področju mednarodnega prostovoljstva ter neformalnega učenja. Prijave do 2. 4. 2019 do 12.00.

 
 
 

Prostovoljno delo v Franciji

Prostovoljska služba je razpisana za 6 mesecev in bo potekala na Jugu Francije. Rok prijave je 30. 3. 2019.

 
 
 

Prostovoljno delo v tujini

Čakata te dve priložnosti za prostovoljno delo v tujini! Rok prijave do 1. 4. 2019!

 
 
 

Druga godba vabi k sodelovanju

Ker se ekipa Druge godbe v času festivala utaplja v delu na pomoč kliče odgovorne prostovoljke/ce, ki jih zanima produkcija, logistika in promocija. Prijave do 12. 4. 2019 na info@drugagodba.si.

 
 
 

“Skoči” in preživi EVS v južni Italiji

Organizacija Jump In iz južne Italije išče dva EVS prostovoljca iz Slovenije. Prijave sprejemajo  na sabina@socialna-akademija.si do 1. 4. 2019. 

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

ACTivate Your Story poziva v gledališko skupino!

Mladinski center ULCA in gledališka skupina Vse ali nič vabita, da se pridružite projektu ACTivate Your Story, s katerim bodo zagrizli v kislo jabolko (ne)razumevanja migracij in vse pogostejšega pojavljanja sovražnega govora, naperjenega proti priseljencem v našem okolju. Prijave do 1. 4. 2019!

 
 
 

Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola: Osem dogodkov po Sloveniji

V okviru projekta SOPA Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola bo v aprilu organiziranih osem dogodkov po Sloveniji z naslovom “Dan brez alkohola”.

 
 
 

Čili z Legebitro: izdelava transparentov za Trans Inter Marš

V soboto, 30. marca 2019, bo v Zagrebu potekal prvi balkanski Trans Inter Marš. Dan pred odhodom bo na dvorišču Legebitre potekalo izdelovanje podpornih transparentov.

 
 
 

Društvo slovenskih režiserjev vabi na pogovor na temo zvoka v filmu

Tokratni večer Društva slovenskih režiserjev z naslovom Režiserji v dialogu, ki bo potekal jutri, 28. 3. 2019, ob 21. uri v Slovenski kinoteki, bo posvečen zvoku v filmu.

 
 
 

Čitalnice: Mladi za okoljsko pravičnost

Jutri ste ob 19.00 vabljeni na Vodnikovo domačijo na pogovor o okoljski problematiki.

 
 
 

Cikel češkega filma: Pozabljena luč (1996)

2. aprila ste v okviru Cikla češkega filma vabljeni v Slovansko knjižnico na ogled filma Pozabljena luč (1996).

 
 
 

Radio Študent praznuje!

Radio Študent letos obeležuje 50 let neprekinjenega oddajanja. Ob tem dogodku so pripravili pester program.

 
 
 

4. mednarodni filmski festival Kinotrip

Od 28. do 30. marca 2019 bo v Kinodvoru potekal 4. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade. Program so oblikovali mladi filmski navdušenci, z njim pa nagovarjajo vse ljubitelje filma.

 
 
 

Filmski klub v angleškem jeziku na Socialni akademiji

Na Socialni akademiji imajo vsak torek in četrtek na sporedu filmski klub, ki poteka v angleškem jeziku. 

 
 
 

Strokovno predavanje: Urbani čebelar

V torek, 2. 4. 2019, ste vabljeni v knjižnico Prežihov Voranc na strokovno predavanje o urbanem čebelarjenju z Gorazdom Trušnovcem.

 
 
 

Potopisno predavanje: Skandinavsko potepanje v družbi psov

Knjižnica Glinškova ploščad vabi 4. aprila ob 18.00 na potopisno predavanje, ki ga organizirajo v sklopu Popoldneva s knjižnico Glinškova ploščad.

 
 
 

Brezplačna delavnica: Risanje mandal

Socialna akademija vabi 3. 4. 2019 ob 17.00 na sprostitveno in zabavno delavnico risanja mandal. Prijave sprejemajo na vesna@socialna-akademija.si.

 
 
 

Ustvarjalna delavnica: Stop motion animacija

Rad/-a ustvarjaš kolaže? Te zanima stop motion animacija? Pridruži se na uvodni delavnici Stop motion animacije v ponedeljek, 1. 4. 2019, od 17.30 do 20.30. Potrebne so predhodne prijave na: info.center@skuc.org (prosta mesta so omejena).

 
 
 

Deeper Conversations Meetup

Vsi, ki si želite globokega in iskrenega pogovora, ste vabljeni na druženje s skupino Deeper Conversations v petek, 29. 3. 2019, ob 17.00 v Hostlu Celica. Dogodek je brezplačen, vendar je število mest omejeno na 20 oseb. Prijave sprejemajo na lucija.peklar@gmail.com.

 
 
 

Intenzivna delavnica: Lutkovni parkour s Teo Kovše

Studio EX-teater v sodelovanju s KUD Ljud gosti Ljudov Laboratorij z delavnico Lutkovni parkour. Delavnica bo potekala 5. in 6. aprila 2019. Delavnica je brezplačna, zaradi omejenega števila mest je potrebna prijava na: 031 341 889 (Grega) ali kudljud@gmail.com.

 
 
 

Filmskokritiška delavnica Naježimo dlako, ostrimo pogled!

Med 9. in 14. aprilom se obeta nova edicija Festivala žanrskega filma Kurja polt z osrednjo tematsko retrospektivo “Freaks”. V sklopu tega bo Društvo za širjenje filmske kulture KINO! priredilo šestdnevno filmsko-kritiško delavnico Naježimo dlako, ostrimo pogled! za udeležence 18+. Na voljo je le 10 prostih mest, udeležba stane le 15 EUR. Prijave zbirajo do 1. 4. na: ostrenje.pogleda@gmail.com.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram