e-NAMIG za mlade

21. marec 2019|Novice|Aktualno

V tokratnem novičniku so na voljo razpisi za štipendije ter usposabljanje za bodoče mentorje in mladinske delavce, nove sodelavce pa iščejo na Slovenski filantropiji, univerzi, Pedagoški fakulteti in pri Mladih zmajih. Lahko pa se preizkusiš tudi v prostovoljstvu na jugu Italije ali pa se podaš npr. na dobrodelni koncert. Več v novičniku!


e-NAMIG za mlade, 20. 3. 2019, št. 11 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Anketa L’MIT

V Ljubljanski mreži info točk smo za vas pripravili anketo, s katero želimo izboljšati spletno stran. Vabljeni k izpolnjevanju!

 
 
 

Manifest evropskega ženskega lobija za evropske volitve 2019

Evropski ženski lobi je izdal Manifest za evropske volitve 2019, ki povzema njihovo feministično vizijo evropske prihodnosti. 

 
 
 

Dokumentarec Toi d’Europe – pričakovanja mladih državljanov

Cilj prostovoljnega projekta je bil ustvariti dokumentarec Toi d’Europe, What do you think of the European Union of Tomorrow?, ki ga bodo predvajali v večjih mestih v Evropi.

 
 
 

OECD: Slovenija na lestvici enakosti med spoloma na osmem mestu

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je 8. marca, ob mednarodnim dnevu žensk, objavila poročilo, v katerem izračunava indeks socialnih institucij in spola (SIGI) v stoosemdesetih državah.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Na voljo so štipendije Madžarske 2019–2020

Tempus Public Foundation (TPF) je neprofitna organizacija, ki jo je leta 1996 ustanovila madžarska vlada, z namenom upravljanja programov mednarodnega sodelovanja in posebnih projektov na področju izobraževanja, usposabljanja in vprašanj, povezanih z EU. Prijavijo se lahko študenti, predavatelji in raziskovalci, raziskovalci znanstvenih institucij in predstavniki umetnosti. Rok za prijavo je 26. 3. 2019. 

 
 
 

Javni razpis ministrstva za kulturo za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2019/2020

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje štipendij za usposabljanje ali izobraževanje v tujini za specializirane poklice v kulturi s pričetkom sofinanciranja v časovnem obdobju med 1. 6. 2018 in 30. 6. 2020. Prijave do 15. 4. 2019!

 
 
 

Transformacija sovražnega govora: Predstavitev

Društvo Parada ponosa vas vabi na javni dogodek Transformacija sovražnega govora 22. 3. 2019 med 9.30 in 16.00 v Hišo EU na Dunajski cesti 20, Ljubljana. Obvezne prijave!

 
 
 

Usposabljanje za bodoče mentorje

Na Kersnikovi vabijo k usposabljanju za bodoče mentorice/-je, raziskovalke/-ce in ustvarjalke/-ce za delavnice in drugo interaktivno ustvarjanje, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse. Uvodni sestanek bo 26. 3. 2019 ob 18.00 v laboratoriju Rampa na Kersnikovi 4.

 
 
 

VSI DIGITALNI: Teden All Digital 2019

V tednu ALL DIGITAL, ki bo potekal od 25. 3. do 31. 3. 2019, Simbioza Genesis, socialno podjetje, kot nacionalni partnter evropske mreže ALL DIGITAL v okviru vseevropske kampanje ALL DIGITAL WEEK 2019 organizira različne brezplačne računalniške delavnice, ki so namenjene vsem, ki želijo preveriti, usvojiti ali nadgraditi svoje digitalne veščine za boljši osebni in karierni razvoj.

 
 
 

Usposabljanje za mlade in mladinske delavce na temo okolja in zdravja

Partnerstvo za okolje in zdravje organizira 26. 3. 2019 brezplačno usposabljanje na temo okolja in zdravja, namenjeno mladim in mladinskim delavcem. Prijave sprejemajo do 22. 3. 2019.

 
 
 

Zgodovina LGBT-gibanja

Jutri vas v MC Legebitra vabijo na predavanje o zgodovini LGBT-gibanja.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Slovenska filantropija zaposli Mladinskega delavca (M/Ž)

Slovenska filantropija išče mladinskega delavca (M/Ž) za delo z mladimi begunci in prosilci za mednarodno zaščito v Ljubljani. Prijave le še jutri!

 
 
 

Samostojni svetovalec na Univerzi VII/2 (i) – Karierni svetovalec

UNIVERZA V LJUBLJANI razpisuje delovno mesto za Kariernega svetovalca. Rok prijave je 25. 3. 2019.

 
 
 

PEF, Raziskovalec – Delo na projektu LISTIAC (M/Ž, DČ)

Na Pedagoški fakulteti objavljajo prosto delovno mesto raziskovalca. Rok za prijavo je 25. 3. 2019.

 
 
 

Mladi zmaji na preži za novimi soustvarjalci

Mladi zmaji k sodelovanju vabijo vse, ki želite njihov program obarvati s svojimi idejami. Pošlji kratek življenjepis in motivacijsko pismo na doris.novak@mladizmaji.si

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Javni razpis za sofinanciranje kulturnih projektov na področju literarne kritike za leto 2019

Predmet javnega razpisa je podpora projektom literarne kritike samozaposlenih v kulturi, ki celovito kritiško vrednotijo posamezni avtorski opus, založniški program, žanr ali zvrst, literarni festival ali prireditev skozi daljše časovno obdobje v Sloveniji. Prijave sprejemajo do 8. 4. 2019.

 
 
 

Likovno-literarni natečaj Voda je svoboda

V Centru za mlade Domžale tudi letos razpisujejo likovno in literarni natečaj. Tokratna tema je Voda je svoboda. Rok za oddajo del je  12. 4. 2019. 

 
 
 

Nefiksov natečaj – Čaka vas uspeh

Nefiks vas vabi, da sodelujte v natečaju za najboljši profil na družbenih omrežjih (Facebook, Instagram, Youtube ali spletna stran), ki mladim najbolje pomaga pri odločanju za poklic. Tekmovanje bo potekalo v mesecu aprilu in maju.

 
 
 

Natečaj za mlade kreativce

Tudi na letošnjem Slovenskem oglaševalskem festivalu bo potekalo tekmovanje za najboljše mlade kreativce do 30. leta starosti. Prijave do 25. 3. 2019!

 
 
 

Festival ljubiteljskega igranega filma

Festival ljubiteljskega igranega filma, ki bo potekal 1. 6. 2019 v Kovorju, si prizadeva za promocijo in širjenje ljubiteljskega filma ter za spodbujanje nadaljnjega nastajanja igrane ljubiteljske filmske produkcije. Prijave do 1. 5. 2019!

 
 
 

Fotografski natečaj #EUSolidarityCorps “Moj čarobni trenutek Evropske solidarnostne enote”

Evropska komisija vabi prostovoljce Evropske solidarnostne enote, da delite enega izmed čarobnih trenutkov, ki ste jih doživeli v okviru svoje prostovoljske izkušnje. Posnete fotografije naj bodo na temo “delo z mladimi/otroci”. Prijave do 31. 3. 2019.

 
 
 

Javni razpis za izbor operacij “Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – center za kreativnost 2019”

Predmet razpisa so nepovratne spodbude za razvoj inovativnih projektov in podjetij s področja kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih (podjetjih in drugih organizacijah) ter vzpodbujanje močnejšega sodelovanja med KKS in gospodarstvom. Prijave do 15. 4. 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

“Skoči” in preživi EVS v južni Italiji

Organizacija Jump In iz južne Italije išče dva EVS prostovoljca iz Slovenije. Prijave sprejemajo do 1. 4. 2019. 

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Dobrodelni koncert Bodi svetloba

Program prostovoljstva Človek za druge vabi 26. 3. 2019 na dobrodelni koncert, na katerem bodo v celoti nastopali slepi in slabovidni glasbeni in gledališki ustvarjalci! Prijave do 25. 3. 2019.

 
 
 

Mladinski center BOB vabi!

Mladinski center Bob vabi na svoje dogodke!

 
 
 

Dan odprtih vrat v MC Vič!

 26. 3. 2019 ste vabljeni na dan odprtih vrat Mladinskega centra Vič.

 
 
 

ACTivate Your Story poziva v gledališko skupino!

Mladinski center ULCA in gledališka skupina Vse ali nič vabita, da se pridružite projektu ACTivate Your Story, s katerim bodo zagrizli v kislo jabolko (ne)razumevanja migracij in vse pogostejšega pojavljanja sovražnega govora, naperjenega proti priseljencem v našem okolju. Prijave sprejemajo do 1. 4. 2019!

 
 
 

Spomladanska izmenjevalnica

Javni zavod Mladi zmaji in Mladi zmaji Bežigrad vabijo na Spomladansko izmenjevalnico sezonskih oblačil in modnih dodatkov, ki jo pripravljajo 30. 3. 2019 med 15.00 in 19.00. 

 
 
 

Popravi, preoblikuj. Ustvarjalna delavnica

Preoblikovalnica v sodelovanju s SAM TRGOVINAMI vabi na ustvarjalno delavnico Popravi, preoblikuj, kjer boste 26. in 28. 3. 2019 od 17.00 do 20.00 skupaj izdelali t.i. visečo poličko za tvoj dom! Prijavnina za delavnico znaša 8€, potrebne so prijave marketing@sam.si.

 
 
 

5. festival Hiša strpnosti

Letošnji Festival Hiša strpnosti v organizaciji Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana poteka med 21. in 28. 3. v Ljubljani. Srečanja z občinstvom bodo obogatena s koncerti, diskusijami, predavnaji in imenitnimi gosti.

 
 
 

Ogled dokumentarnega filma NORI DNEVI

Na Fakulteti za socialno delo jutri organizirajo projekcijo dokumentarnega filma NORI DNEVI – prikaz življenja posameznikov vključenih v psihiatrično zdravljenje.

 
 
 

Plačaj z verzom na svetovni dan poezije

Ker je poezija duša glasbe, ste vabljeni, da si na svetovni dan poezije privoščite kavo ali čaj z verzom kot valuto. Pri pobudi se lahko pridružite 21. 3. 2019 ob 13.00 v Sobi 102.

 
 
 

Focus in Pravična trgovina Slovenija vabita na pravično druženje v Tivoliju

Druga sobota v maju velja za mednarodni dan pravične trgovine in v Ljubljani že tradicionalno ta dan Focus in Pravična trgovina Slovenija s podporniki obeležijo s pravičnim druženjem na pikniku v zelenem parku Tivoli. Prijave do 7. 5. 2019!

 
 
 

Delavnica: Cvetoči dežnik pomladi – Rok Dežman

Knjižnica Otona Župančiča vabi 25. 3. 2019 na delavnico, kjer se boste naučili, kako s kombinacijo dežnika in cvetja pripraviti domiselni aranžma. Prijave zbirajo na ljubljana@borzaznanja.si.

 
 
 

Čili z Legebitro: garažna razprodaja

V MC Legebitra pripravljajo svojo prvo garažno razprodajo! Vabljeni 22. 3. 2019, da se jim pridružite. 

 
 
 

3. festival angažiranega pisanja Itn.

Od 5. do 7. 4. 2019  bo na Vodnikovi domačiji v Šiški potekal 3. festival angažiranega pisanja Itn.

 
 
 

Fitnes za možgane

Zavod Zvezde so blizu in Socialna akademija vabita, da se jim pridružiš vsak ponedeljek in četrtek na interaktivnih delavnicah in “nabildaš” svoje možgane. 

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram