e-NAMIG za mlade

14. marec 2019|Novice|Aktualno

Ker je družbeni aktivizem zelo pomemben, bo v petek, 15. 3. 2019, podnebni štrajk. Seveda so pa pomembne tudi druge stvari, npr. zgodovina, filozofiranje, razpisi za pripravništvo v EU, delavnice in pa seveda tudi službe. O vsem tem najdeš več informacij v tokratnem novičniku!


e-NAMIG za mlade, 13. 3. 2019, št. 10 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Anketa L’MIT

V Ljubljanski mreži info točk smo za vas pripravili anketo, s katero želimo izboljšati spletno stran. Vabljeni k izpolnjevanju!

 
 
 

Podnebni štrajk

Val podnebnih štrajkov je prvotno zajel svet na pobudo mladih, vendar ga moramo nadaljevati vsi – uspe nam lahko le s skupnim bojem! 15. marca 2019 bodo mladi protestno zapustili šolske klopi in se pet do dvanajstih (11.55) zbrali na Kongresnem trgu v Ljubljani.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Zgodovina LGBT-gibanja

V četrtek, 21. marca, vas v MC Legebitra vabijo na predavanje o zgodovini LGBT-gibanja.

 
 
 

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatov (“shortlist”) za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) – 2019/20

Univerza v Ljubljani je z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program. Predvideni začetek opravljanja pripravništva je sredina septembra 2019. Rok za prijavo je 19. 3. 2019.

 
 
 

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatov (“shortlist”) za opravljanje plačanega pripravništva v Evropskem patentnem uradu (EPO) – 2019/20

Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da EPO do 31. marca 2019 v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga osem najustreznejših kandidatov (pet s področja naravoslovja in tehnike, tri s področja humanistike in družboslovja), ki so (bodoči) diplomanti magistrskega študija ustreznih smeri UL. Rok za prijavo je 19. 3. 2019.

 
 
 

Fitnes za možgane

Zavod Zvezde so blizu in Socialna akademija vabita, da se jim pridružiš na interaktivnih delavnicah in “nabildaš” svoje možgane. Vsak ponedeljek ob 15.00 in 16.30 ter vsak četrtek ob 14.00.

 
 
 

Brezplačna delavnica: Začetna igriva španščina

Pridruži se Socialni akademiji na Začetni igrivi španščini! Delavnica bo potekala v sredo, 17. aprila, ob 18:00 na Socialni akademiji.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Prosto delovno mesto: Organizator stikov z javnostmi in promocijo – m/ž

Muzej za arhitekturo in oblikovanje objavlja prosto delovno mesto organizator stikov z javnostmi in promocijo – m/ž. Prijave s prilogami sprejemajo do vključno 15. marca 2019 na elektronski naslov: mao@mao.si.

 
 
 

Emanat išče sodelavca_ko

Emanat, zavod za razvoj in afirmacijo plesa in sodobne umetnosti išče sodelavko_ca za redno delo na področju umetniške produkcije. 

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

RogLab Open: Aktivno staranje – poziv oblikovalcem

Z letošnjim oblikovalskim natečajem RogLab Open: Aktivno staranje želijo opozoriti oblikovalce in javnost na potrebe starejših oseb, obenem pa spodbuditi razvoj njim namenjenih novih izdelkov in storitev. Rok za oddajo idej  je 12. april 2019.

 
 
 

Kviz o Evropskem filmu

Kako dobro poznaš evropski film? Pridruži se tekmovanju, preizkusi svoje znanje in se poteguj za potovanje na kanski filmski festival, ki bo potekal maja 2019! 

 
 
 

Fotografski natečaj #EUSolidarityCorps “Moj čarobni trenutek Evropske solidarnostne enote”

Evropska komisija vabi prostovoljce Evropske solidarnostne enote, da delite enega izmed čarobnih trenutkov, ki ste jih doživeli v okviru svoje prostovoljske izkušnje. Posnete fotografije naj bodo na temo “delo z mladimi/otroci”.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Krožek praktične filozofije

Vsak drugi četrtek se v skupnostnih prostorih MC Legebitra zbere skupina mladih filozofinj_ov in razpravlja o družbeno relevantnih temah. Vabljeni jutri ob 18.00.

 
 
 

Prvi slovenski on-line karierni sejem

On-line karierni sejem je preprosta, pregledna in učinkovita oblika povezovanja pravih ljudi s pravimi zaposlitvenimi izzivi. Prvi slovenski on-line karierni sejem bo potekal 14. 3. 2019.

 
 
 

Čili z Legebitro: garažna razprodaja

V MC Legebitra pripravljajo svojo prvo garažno razprodajo! Vabljeni v petek, 22. marca, ob 16.00, da se jim pridružite.

 
 
 

Čili z Legebitro: izdelava transparentov za Trans Inter Marš

V soboto, 30. marca 2019, bo v Zagrebu potekal prvi balkanski Trans Inter Marš. Dan pred odhodom bo ob 16.00 na dvorišču Legebitre potekalo izdelovanje podpornih transparentov.

 
 
 

Čili z Legebitro: Spomladansko (o)čiščenje

Legebitra vabi vse zainteresirane, da se jim pridružite 15. 3. 2019 ob 16.00 pri vsakoletnem spomladanskem čiščenju mladinskega centra. 

 
 
 

Delavnica: Stročnice – naravni zaklad vitaminov in mineralov

Socialna akademija vabi na praktično delavnico o stročnicah. Pridružiš se jim lahko 20. in 27. marca ob 17.00. Prijave sprejemajo do 19. marca na  vesna@socialna-akademija.si.

 
 
 

ACTivate Your Story poziva v gledališko skupino!

Mladinski center ULCA in gledališka skupina Vse ali nič vabita, da se pridružite projektu ACTivate Your Story, s katerim bodo zagrizli v kislo jabolko (ne)razumevanja migracij in vse pogostejšega pojavljanja sovražnega govora, naperjenega proti priseljencem v našem okolju. 

 
 
 

Delavnica: Cvetoči dežnik pomladi – Rok Dežman

Knjižnica Otona Župančiča vabi v ponedeljek, 25, marca 2019, na delavnico, kjer se boste naučili, kako s kombinacijo dežnika in cvetja pripraviti domiselni aranžma.

 
 
 

Hitro, zeleno in pošteno – kuhanje!

Zavod Voluntariat vabi, da se jim pridružiš na štirih kuharskih delavnicah, kjer se boste učili o trendovskih in zanimivih s hrano in okoljem povezanih vsebinah. Prijave zbirajo do petka, 15.3.2019.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram