e-NAMIG za mlade

1. marec 2019|Novice|Aktualno

Če je vedoželjnost ena od tvojih osebnosntih lastnosti, so na voljo številna, tudi brezplačna izobraževanja in usposabljanja, npr. za nenasilno komuniciranje in kreativno razmišljanje, če pa iščeš službo, pa se lahko prijaviš na katero od prostih delovnih mest. Med drugim lahko lep znesek zaslužiš kar s spanjem! Seveda pa, kot zmeraj, marsikje iščejo tudi prostovoljce. Več o tem si preberi v novičniku :)


e-NAMIG za mlade, 27. 2. 2019, št. 8 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Pridružite se brezplačnim dogodkom v tednu Odprtega izobraževanja

Cilj Tedna, ki se bo odvil med 4. in 8. marcem. je dviganje zavedanja o možnostih  brezplačnih in odprtih izobraževalnih priložnostih, ki obstajajo za vsakogar, povsod in prav zdaj.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Usposabljanje za bodoče mentorje // Poziv

Na Kersnikovi vabijo 13. 3. k usposabljanju za bodoče mentorice/-je, raziskovalke/-ce in ustvarjalke/-ce za delavnice in drugo interaktivno ustvarjanje, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse. Rok prijave je 10. 3. 2019.

 
 
 

Poziv za MAO prakso

MAO praksa je način, da s prve roke spoznate delo in sodelujete pri nastanku nekaterih najbolj zanimivih, aktualnih projektov, razstav in dogodkov. Prijave s kratkim življenjepisom in spremnim pismom, zakaj bi opravljali MAO prakso, sprejemajo na natasa.celec(at)mao.si.

 
 
 

Štipendijski program Zavezništva civilizacij Združenih narodov

Cilj programa je izzvati kulturne stereotipe in razviti medkulturna partnerstva med ljudmi iz različnih veroizpovedi in kultur. Rok prijave je 10. 3. 2019. 

 
 
 

Mladi zmaji vabijo k udeležbi na izobraževanju na temo socialnega podjetništva

Pri Mladih zmajih Bežigrad bodo v sredo, 6. marca, med 17. in 20. uro skupaj z Karolino Pyzik odkrivali skrivnosti socialnega podjetništva.

 
 
 

Transformacija sovražnega govora: Predstavitev

Društvo Parada ponosa vas vabi na javni dogodek Transformacija sovražnega govora v petek, 22. marca, med 9.30 in 16.00 v Hišo EU na Dunajski cesti 20, Ljubljana. Za dogodek je obvezna prijava

 
 
 

Kulturni bazar: objavljen je program strokovnega usposabljanja

Strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju, kulturi in drugih področjih ter študentje vabljeni, da se v četrtek, 4. aprila 2019, med 9. in 20. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležite enajstega strokovnega usposabljanja Kulturni bazar 2019. Udeležba na strokovnem usposabljanju je brezplačna, nujna pa je e-prijava, ki je mogoča do 20. marca 2019.

 
 
 

Usposabljanje za mladinske karierne voditelje zavoda Nefiks

Mladinski karierni voditelji na Zavodu Nefiks so prostovoljci, ki delajo po principu mladi za mlade. Vabljeni na usposabljanje!

 
 
 

Tokrat grem volit: Usposabljanje za prostovoljce v Postojni

Postani prostovoljec kampanje Tokrat grem volit in pridi na brezplačno usposabljanje, ki bo 22. in 23. 3. v Postojni. Rok prijave je 19. 3. 2019.

 
 
 

EducationUSA sejem ameriških univerz 2019

V Ljubljano ponovno prihajajo predstavniki ameriških univerz, ki bodo na že tradicionalnem sejmu ameriških šol vsem, ki jih zanima izobraževanje v ZDA, predstavljali študij in druge oblike izobraževanja v Ameriki. Vabljeni 1. 4. v City hotel. Udeležba na sejmu je brezplačna, obvezna pa je prijava.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

 

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije objavlja razpis za delovno mesto osebnega asistenta

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije razpisuje prosto delovno mesto osebnega asistenta/ke za krajši delovni čas 30 ur/teden. Prijave do jutri!

 
 
 

Išče se slovenski spalec

V luči skorajšnjega svetovnega dneva spanja je Studio Moderna z blagovno znamko Dormeo najavil razpis za nenavadno delo: izbranemu posamezniku ponujajo 1.000 evrov plačila za 8 delovnih ur spanja. Rok prijave je 7. 3. 2019.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Poteka video natečaj za mlade “Reci NE nasilju!”

V okviru projekta Varni brez nasilja poteka video natečaj za mlade z naslovom “Reci NE nasilju”. Rok prijave je 10. 3. 2019.

 
 
 

freeŠn – Študentski natečaj kreativnega komuniciranja

freeŠn je študentski natečaj kreativnega komuniciranja, ki poteka že peto leto zapored in študente spodbuja, da pogledajo svet skozi oči kreativnosti in si tako priskrbijo “freešn pogled”. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest.

 
 
 

Razpis za rezidenčno delavnico dramskega pisanja na 49. Tednu slovenske drame

Prešernovo gledališče Kranj kot organizator Tedna slovenske drame in Layerjeva hiša Kranj v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Zavodom za turizem in kulturo Kranj ter Društvom Krik razpisujejo rezidenčno delavnico dramskega pisanja na 49. Tednu slovenske drame od 28. 3. do 1. 4. 2019. Rok prijave je 1. 3. 2019.

 
 
 

Natečaj za najboljši REFRESH Video Art Award

Iz Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji obveščajo, da Združenje zgodovinskih mest Slovenije vabi posameznike ali skupine nad 18 let, da v sklopu projekta REFRESH s podporo Ustvarjalne Evrope, sodelujejo na natečaju s predložitvijo videa, s katerim bodo predstavili kulturno dediščino. Natečaj je odprt do 30. septembra 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Odlična priložnost za prostovoljno delo v Nemčiji

Center interesnih dejavnosti Ptuj ponuja vsem mladim, starim med 18 in 30 let, ki se zanimajo za prostovoljno delo v vrtcu v tujini, tri zelo zanimive priložnosti za prostovoljno delo v Nemčiji. Rok prijave je 10. 3. 2019.

 
 
 

Lahkih nog naokrog: pridruži se skupini mladih pri spoznavanju in promociji mednarodnega prostovoljstva!

Zavod Voluntariat želi desetim slovenskim prostovoljcem in štirim EVS prostovoljkam iz različnih evropskih držav ponuditi možnost za deljenje in pridobivanje izkušenj in novega znanja na področju mednarodnega prostovoljstva ter neformalnega učenja. Prijave sprejemajo do 11. 4. 2018, do 12.00.

 
 
 

Legebitra objavila poziv za nove prostovoljke_ce

Legebitra vabi, da se pridružite njihovi 40 članski prostovoljski ekipi in s skupnostnimi delavkami_ci soustvarjate pester program aktivnosti. Uvodno srečanje za nove prostovoljke_ce bo 6. marca 2019 ob 15h v MC Legebitra (Trubarjeva 76a, Ljubljana) – udeležba na srečanju je obvezna.

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

Športna unija Slovenije je objavila razpis veter v laseh 2019

Nacionalni športno-družbeni program Veter v laseh se pod sloganom S športom proti zasvojenosti odvija v številnih krajih po vsej Sloveniji že več kot dve desetletji. Razpis za izvajalce je odprt do 31. 10. 2019.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Vloga EU v kriznih razmerah

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Fakulteta za družbene vede vljudno vabita na Dialog z državljani: Vloga EU v kriznih razmerah, v petek, 8. marca 2019, ob 11. uri. Dogodek je brezplačen, so pa potrebne prijave.

 
 
 

Mladi za podnebno pravičnost: vsebinski sestanek

Mladi za podnebno pravičnost nadaljujejo s pripravami na podnebni štrajk in protest, ki se bosta zgodila v petek, 15. marca 2019.

 
 
 

ŠKUC vabi na ustvarjalne delavnice LGBTQ+ literature

Vabljene_i, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušale_i v pisanju proze in poezije z LGBTQ+ tematiko ali motiviko. Delavnice bodo potekale od aprila do decembra na srečanjih sredi Ljubljane.

 
 
 

Dialog z državljani: Ali smo v evropi varni?

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Fakulteta za družbene vede vabita na Dialog z državljani: Ali smo v Evropi varni?, ki bo v petek, 15. marca 2019, ob 9.30 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram