e-NAMIG za mlade

21. februar 2019|Novice

Če želiš nadaljevati svoj študij na magistrski ali doktorski stopnji, je bil objavljen razpis za vpis za leto 2019/2020. Iščejo se sodelavci v Galeriji Škuc in drugod, še vedno pa so na voljo tudi mnogi razpisi in pozivi za prostovoljno sodelovanje!


e-NAMIG za mlade, 20. 2. 2019, št. 7 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

PiNA izdala priročnik “Ti je EU blizu?”

PiNA sporoča, da je v sklopu informacijske točke Europe Direct Koper-Capodistria izdala didaktični priročnik Ti je EU Blizu? (Kako smo šolajoči mladini približali evropske vrednote), namenjen učiteljem in nasploh vsem, ki delujejo na področju izobraževanja. 

 
 
 

Priročnik Digitalni domorodci

Socialna akademija vas vabi, da prelistate spletno različico priročnika Digitalni domorodci! Napisan je bil z mislijo na nevladne in mladinske organizacije ter na vse mlade (in manj mlade), ki delajo na tem področju, da bi te svojo vsebino in ideje lažje spravili na splet ter jo tako predstavili svetu.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Razpis za vpis v magistrske študijske programe Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2019/2020

Objavljen je razpis za vpis za magistrske študijske programe na Univerzi v Ljubljani za študijsko leto 2019/2020.

 
 
 

Tokrat grem volit: Usposabljanje za prostovoljce v Celju

Postani prostovoljec kampanje Tokrat grem volit in pridi na brezplačno usposabljanje. Rok prijave je 26. 2. 2019.

 
 
 

Razpis za vpis v doktorske študijske programe Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2019/2020

Univerza v Ljubljani v študijskem letu 2019/2020 razpisuje 21 doktorskih študijskih programov , med njimi 20 štiriletnih. Rok prijave je 30. 9. 2019.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Povabilo za strokovnega sodelavca_ko Galerije ŠKUC

Društvo ŠKUC, Galerija Škuc vabi k sodelovanju strokovnega sodelavca_ko, ki bo sodeloval_la  pri oblikovanju, organiziranju in izvajanju galerijskega programa. Prijave sprejemajo do 15. 3. 2019 na elektronski naslov galerija@skuc.org.

 
 
 

IPoP zaposluje!

Na IPoP iščeјo novega sodelavca ali sodelavko za polni delovni čas, in upaјo, da bi se јim lahko pridružil že 1. aprila 2019. Življenjepis pošljite na elektronski naslov ipop.ljubljana@gmail.com do četrtka, 28. februarja, 2019.

 
 
 

Vabilo za vključitev v projekt usposabljanja za delo v kulturi

KUD Trivia išče brezposelne, ki bi se želeli usposabljati za delo v kulturi. Sodelovanje je honorirano. Prijava na zavodu za zaposlovanje ni pogoj.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Literarni natečaj: Rdeča nit 2019

Prijavite se na natečaj, ki je namenjen vsem, ki imate status šudentke_a in pišete kratko prozo, poezijo ali dramska besedila. Rok prijave je 22. 2. 2019.

 
 
 

Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini za leto 2019

Predmet javnega poziva je izbor izvajalcev in sofinanciranje kulturnih projektov v letu 2019 na področju mobilnosti v tujini . Rok prijave je 30. 6. 2019.

 
 
 

Vabilo k razpisu programa InnoEnergy STARTER

Na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju si želijo sodelovanja s startupi, ki delujejo na področju energetike. V mesecu marcu začenjajo z izvajanjem programa InnoEnergy STARTER. Rok prijave je 5. 3. 2019.

 
 
 

Poziv za sodelovanje Fotopub 2019

Fotopub sprejema projektne predloge skupinskih razstav za Fotopub 2019.

 
 
 

Nagrada za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) letos ponovno razpisujejo MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2018. Rok prijave je 22. 2. 2019.

 
 
 

Objavljen je razpis za medijsko nagrado Lorenza Natalija za leto 2019

Evropska komisija je objavila razpis za medijsko nagrado Lorenza Natalija za leto 2019, s katero nagrajuje izjemne prispevke novinarjev, ki poročajo o razvoju in izkoreninjanju revščine ter gospodarskih, družbenih in okoljskih vidikih trajnostnega razvoja. Rok prijave je 14. 4. 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Ljubljana Pride išče prostovoljce!

Društvo Parada ponosa v svoje vrste vabi prostovoljce iz tujine ter tudi iz Slovenije. Poziv je razpisan za kratkoročno prostovoljstvo/ESE, za en mesec in sicer junij 2019.

 
 
 

Odprtih je 7 pozicij za EU Aid Volunteers

Zavod Voluntariat v sodelovanju z organizacijo France Volontaires objavlja 7 prostovoljskih pozicij v okviru projekta AVENIR, sofinanciranega s strani programa EU Aid Volunteers. Rok prijave je 15. 3. 2019.

 
 
 

PiNA Terminal išče kandidata/-ko za projekt prostovoljstva na Islandiji

PiNA Terminal išče kandidata/-ko, starega/-o od 18 do 30 let, za petmesečni projekt prostovoljstva na Islandiji, s pričetkom 15. maja 2019. Rok prijave je 28. 2. 2019.

 
 
 

PiNA Terminal išče kandidata/-ko za projekt prostovoljstva v Španiji

PiNA Terminal, v sodelovanju s partnerji iz Španije, išče kandidata/-ko, starega/-o od 18 do 30 let, za devetmesečni projekt prostovoljstva v Španiji, s pričetkom 1. aprila 2019. Rok prijave je 23. 2. 2019.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Zbiralna akcija rabljenih oblačil

Iz Mladinskega središča Vič sporočajo, da poteka v februarju in marcu zbiralna akcija rabljenih oblačil za otroke in mladostnike. 

 
 
 

Mednarodna konferenca: Mobilnost za ustvarjalnost

Zavod Motovila v sodelovanju s partnerji med 4. in 5. aprilom v Ljubljani organizira konferenco “Mobilnost za ustvarjalnost”.

 
 
 

21. Festival dokumentarnega filma

Letošnji festival dokumentarnega filma se bo odvijal med 13. in 20. marcem 2019.

 
 
 

Delavnica za mlade: izdelovanje predmetov v tehniki Papier mache

Vabljene_i na delavnico izdelovanja različnih predmetov s pomočjo tehnike Papier mache, v ponedeljek, 25. februarja, ob 18. uri v prostorih Galerije Škuc. Potrebne so predhodne prijave na: info.center@skuc.org.

 
 
 

Uvodni sestanek: Mladi proti podnebnim spremembam

V petek, 22. 2. 2019, Mladi za podnebno pravičnost, organizirajo uvodni sestanek za vse mlade, ki bi radi sodelovali pri gradnji lepše prihodnosti.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram