e-NAMIG za mlade

15. februar 2019|Novice|Aktualno

V tokratnem novičniku si preberi več o možnosti prijav za bavarsko ali francosko štipendijo, o pripravništvu v CERN-u in o zaposlitvenem inkubatorju, kjer lahko krepiš svoje veščine. Nove sodelavce iščejo na FDV-ju, v podjetju EnaBanda, Slogi, Zavodu Movit in na Mirovnem inštitutu. Na voljo so ponovno tudi številni zanimivi natečaji, kot je npr. Rdeča nit. Več v novičniku!


e-NAMIG za mlade, 13. 2. 2019, št. 6 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Dnevi medgeneracijskega sožitja

Organizatorja Zveza društev upokojencev Slovenije in Gospodarsko razstavišče d.d. vas v sodelovanju z Medgeneracijsko koalicijo Slovenije – MeKoS vabijo na Dneve medgeneracijskega sožitja 2019, ki bodo potekali od torka, 14. 5. do četrtka, 16. 5. 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Rok za oddajo del in izdelkov je 29. marec 2019.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Štipendije dežele Bavarske za poletne tečaje nemščine v letu 2019

Na razpisane štipendije dežele Bavarske se lahko prijavijo študenti in mladi znanstveniki vseh študijskih področij iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Kosova, Makedonije, Črne gore, Srbije, Slovenije in Ukrajine, ki izkazujejo znanje nemškega jezika vsaj na ravni B1. Rok prijave je 25. 3. 2019.

 
 
 

Zavod Voluntariat išče udeležence treninga

Trening je namenjen vsem, ki vas zanima izboljšanje vodstvenih sposobnosti skozi samorefleksijo. Prav pride vsem, ki bi se odločili voditi kak tabor (na primer SCI mednarodni prostovoljski tabor), ali bi preprosto želeli postati taborovodje. Rok za prijavo so podaljšali do srede, 20. februarja 2019.

 
 
 

Delavnica: Komunikacijske veščine_vstopnica v poslovni svet

Zavod Sleo vabi mlade iz cele Slovenije na tridnevno, brezplačno delavnico Komunikacijske veščine_vstopnica v poslovni svet. Delavnica bo potekala od 15. do 17. februarja.

 
 
 

Zaposlitveni inkubator (februar 2019)

Teden dni Zaposlitvenega inkubatorja prinaša številne brezplačne delavnice za študente Univerze v Ljubljani, namenjene krepitvi veščin, ki vam bodo pomagale pri vstopu na trg dela. Delavnice bodo potekale od 25. 2. do 1. 3. 2019.

 
 
 

Štipendije francoske vlade

Razpisane so štipendije francoske vlade. Rok prijave je 18. 4. 2019. Vabljeni k prijavi

 
 
 

49. Krkine nagrade

Krka študente programov na vseh treh študijskih programih ter dijake gimnazij in srednjih šol vabi, da sodelujejo na razpisu za 49. Krkine nagrade. Rok za oddajo prijav je 5. julij 2019.

 
 
 

E-tečaji s področja informacijsko komunikacijskih tehnologij

Fakulteta za elektrotehniko sporoča možnost pridobitve znanj preko brezplačnih e-tečajev. Vsebine so uvodne in primerne tudi za netehnike.

 
 
 

Pripravništvo v CERNU: Techical Student Programme

V CERNU razpisujejo pripravniški program, kamor se lahko vključijo študentje fizike, strojništva in računalništva, ki iščejo praktične izkušnje. Rok prijave je 25. 3. 2019.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Fakulteta za družbene vede išče interesente za izvajanje delavnic v mednarodnem projektu MeWe

Na Fakulteti za družbene vede iščejo doktorskega študenta, magistriranega psihologa v iskanju zaposlitve ali pa diplomanta VII. stopnje, ki bi vodil psiho-edukativne delavnice z mladimi v starosti od 15 do 17 let. Prijave sprejemajo do 1.3. 2019.

 
 
 

EnaBanda išče strokovnega sodelavca: koordinatorja projektov in administratorja

Rok za prijavo je 17. 2. 2019, zaposlitev je za nedoločen čas, s tri mesečno preizkusno dobo.

 
 
 

Razpis za delovno mesto strokovne sodelavke ali sodelavca za področje globalnega učenja

SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, razpisuje delovno mesto strokovne sodelavke ali sodelavca za zagovorništvo in informiranje na področju globalnega učenja (GU), na projektu “Z globalnim učenjem do odgovornega aktivnega državljanstva”, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo. Rok prijave je 13. 2. 2019.

 
 
 

Razpis za prosto delovno mesto: pomočnik programskega delavca (M/Ž)

 
 
 

Mirovni inštitut je objavil poziv za kulturnega mediatorja/ mediatorko

V okviru projekta RefugeeAction III: spodbujanje integracije begunk in beguncev v družbo skozi njihovo vključitev na trg dela razpisuje Mirovni inštitut odprti poziv za kulturnega mediatorja/ mediatorko. Prijave sprejemajo do 15. 2. 2019.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Natečaj: Tvoja vizija Evrope leta 2050

Prijavite se natečaj in prispevajte svojo vizijo o tem kako bo Evropa izgledala leta 2050! Rok prijave je 28. 2. 2019. 

 
 
 

Jaz sem Evropa: sodeluj v fotografskem natečaju na Instagramu

Sodelujte v natečaju “Jaz sem Evropa (I am Europe)” in osvojite potovanje na dan odprtih vrat Evropskega parlamenta v Bruslju. Rok za oddajo prijave je 1. aprila do 12.00.

 
 
 

Javni poziv za spodbujanje vlaganj v avdiovizualno produkcijo za leto 2019

 
 
 

Parallel 2019: javni poziv za umetnike in kuratorje s področja fotografije

Cilj razpisa je izbrati 30 novih umetnikov s področja fotografije in 6 novih kuratorjev, ki delujejo na področju fotografije/ novih medijev/ vizualne umetnosti. Javni poziv je namenjen vsem narodnostim in je odprt do 31. marca 2019.

 
 
 

Javni natečaj za povezovanje kulturno kreativnega sektorja in krožnega gospodarstva

 
 
 

Natečaj “Uredimo okolico UL FGG” za študente UL FGG, UL FA, UL BF in UL FE

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo UL razpisuje študentski natečaj z naslovom “Uredimo okolico UL FGG!” Rok prijave je 25. 2. 2019 do 13.00.

 
 
 

Literarni natečaj: Rdeča nit 2019

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Pridruži se energični in usposobljeni ekipi prostovoljcev na Društvu Center za pomoč mladim

Pridruži se energični in usposobljeni ekipi CPM prostovoljcev in prostovoljk!

 
 
 

PINA Terminal išče kandidata_ko za projekt prostovoljstva v Latviji

PINA Terminal išče kandidata_ko za 12-mesečni projekt prostovoljstva v Latviji, z začetkom 1. maja 2019. Gostiteljska organizacija je mladinski center Nīca, v obmorskem mestecu Nīca, v Latviji. Iščejo prostovoljca_ko staro od 18 do 26 let, ki se bo vključil_a v projekt solidarnostnega prostovoljstva “Solidarity Seekers”. Rok prijave je 30. 3. 2019.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Osrednji dogodek slovenskih razvojnih dni: enakost spolov

Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter platforma Sloga vabijo na osrednji dogodek Slovenskih razvojnih dni, ki bo 8. marca 2019 med 9.00 in 14.00 v prostorih Pošte Slovenije v Ljubljani.

 
 
 

Predavanje: transmediji + transcendentalni objekt

ZRC SAZU vabi na javno predavanje z naslovom Transmediji + transcendentalni objekt, ki bo 19. februarja. Predaval bo dr. Gavin Keeney, neodvisni umetnik in znanstvenik. 

 
 
 

Dogodek: Deeper Conversations Meetup

Dogodek Deeper Conversations temelji na konceptu hitrega spoznavanja oseb, kjer imajo udeleženci na voljo 10 minut, da vsakega sogovornika spoznajo preko zanimivih in poglobljenih osebnih vprašanj, ki bodo vnaprej pripravljena za udeležence. Dogodek bo potekal 23. 2. 2019, ob 16.00.

 
 
 

Brezplačna delavnica: Ledeni vzpon

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram