EXIT Dance Arena močnejša kot kadarkoli prej!


Med 4. in 7. julijem bodo na istem mestu nastopili Carl Cox, Paul Kalkbrenner, Jeff Mills, Amelie Lens, Maceo Plex, Boris Brejcha, Peggy Lee, Charlotte de Witte, Dax J ... A to še ni vse!


Ko je svojo veliko vrnitev na enega največjih elektronskih odrov potrdil legendarni Carl Cox, so tudi številni drugi najbolj vroči artisti na koledar uvrstili nastop na unikatni Dance Areni v Novem Sadu. Exitova ekipa pa danes preseneča, saj še nikoli v zgodovini festivala ni tako hitro razkrila nastopajočih.

 

EXIT Dance Arena 2019 - The biggest year ever: https://youtu.be/pzaEvJhhu-8

 

Prihaja mojster za množice, Paul Kalbrenner, ki je z nastopom pred pol milijona oboževalcev pred berlinskim zidom pisal zgodovino. Prihajata Amelie Lens in Charlotte de Witte, ki sta v zadnjih dveh letih prehodili pot od belgijskih talentiranih didžejk do superzvezdnic, ki ne manjkata na nobenem večjem festivalu.

Futuristični zvok bo v ambient Petrovaradinske trdnjave prinesel techno virtuoz z Detroita Jeff Mills, ki se je med drugim v Franciji okitil z naslovom Vitez umetnosti! Premierni, a zagotovo ne zadnji nastop, pa bo letos za Korejko Peggy Gou, katere uspešnica "Itgehane" je zaznamovala preteklo leto. Na enega od svojih najljubših odrov prihaja veliki Maceo Plex, arena pa bo ponovno pokala po šivih ob setu Borisa Brejcha.

 

Eden bolj pričakovanih debitantskih nastopov, je zagotovo set, ki ga bo pripravil Dax J, za mnoge didžej nove generacije, ki letos obeležuje tudi deseto obletnico od prvega nastopa na Exitu, še kot popolnoma neuveljavljen izvajalec. Prvič bo v Areni nastopila Monika Kruse, nemška techno šefica, nad katero bdi slovita založba Terminal M. Za ritme bodo skrbeli še duo Adriatique, Johannes Brecht s Solomunove založbe Diynamic in Satori alias Đorđe Petrović.

 

Exit vsako leto izrazi podporo tudi regionalni sceni, ki iz leta v leto raste ter se dviguje po Beatportu. Iz Banjaluke prihajata Mladen Tomić in Siniša Tamamović, set Ilije Djokovića ne bo minil brez uspešnice Atom, za b2b set bosta poskrbela hrvaški producent Lawrence Klein in sarajevski DJ Forniva. Temu se pridružujeta še domačina Miloš Vujović in Ranchatek, katerih glasbo izdaja tudi Carl Cox! Letos bosta priložnost dobila vedno bolj popularen house DJ Runy in beograjski producent Coeus, katerega muziko suče tudi duo Tale of Us!

 

 

Še zadnje vstopnice po tako ugodni ceni:

 

Za štiridnevne vstopnice je v tem trenutku potrebno odšteti 58 EUR, 29 EUR za parter za The Cure, 39 EUR za fan pit za The Cure in 105 EUR za Gold Vip za The Cure. Več informacij na exitfest.org.