e-NAMIG za mlade

1. februar 2019|Novice

Si želiš spremeniti šolski sistem? Potem podpiši peticijo! Lahko pa si s treningom okrepiš svojo samozavest, sodeluješ v delavnicah gledališča in plesnega teatra ali pa z obiskom predavanja izboljšaš svojo finančno pismenost. Če te srbijo pete, se lahko prijaviš na izmenjavo v Turčiji, lahko pa ostaneš doma in se prijaviš katero od prostih delovnih. Ponovno je v izobilju tudi potrebe po prostovoljenju. Aktivnosti torej ne zmanjka. Več v novičniku!


e-NAMIG za mlade, 30. 1. 2019, št. 4 / spletna verzija
 

 

   A veš?

 
 
 

Anketa L’MIT

Vabljeni k izpolnjevanju ankete, ki smo jo pripravili z namenom izboljšanja vaše uporabniške izkušnje na spletni strani L’MIT.

 
 
 

Peticija za spremembo šolskega sistema

Vljudno vabljeni, da prispevate svoj podpis pod peticijo za spremembo šolskega sistema pri nas.

 
 
 

Kampanja Tokrat grem volit

Zavod Movit obvešča, da bodo leto 2019 zaznamovale volitve v Evropski parlament. 26. maja se bodo državljani držav članic EU podali na volišča in izvolili evropske poslance za prihodnjih pet let. 

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Projekt Imuno – Vid Čeplak Mencin

Predavatelji iz Društva študentov medicine Slovenije bodo predstavili temelje imunskega sistema, delovanje cepiv in pomen čredne imunosti ter razjasnili vprašanja, ki se pogosto pojavljajo. Vabljeni 5. 2. v knjižnico Otona Župančiča!

 
 
 

Vabljeni na Trening za krepitev samozavesti

Društvo Center za pomoč mladim vabi mlade, med 19. in 29. letom starosti, na trening za krepitev samozavesti, ki bo potekal med 22. in 24. 3. Prijave zbirajo do 13. marca.

 
 
 

Z gledališčem nad učence in dijake tudi v februarju in marcu

Gledališče Ane Monro zaradi velikega zanimanja organizira dve dodatni delavnici na temo uporabe gledaliških tehnik v vzgojno-izobraževalnem procesu, ki se bosta odvili februarja in marca v Ljubljani.  Delavnici bosta potekali 21. 2. in 28. 3. v Dijaškem domu Tabor v Ljubljani. Prijavite se lahko do 14. 2. 2019.

 
 
 

Plesni teater Ljubljana vabi v Kreativno šolo plesnega filma

Plesni Teater Ljubljana vabi v Kreativno šolo plesnega filma, ki je sestavljena iz treh različnih, a nujnih modulov, ki so časovno razporejeni od februarja do aprila 2019. Prijave sprejemajo do 8. 2. 2019.

 
 
 

Nacionalno strokovno usposabljanje: Kulturni bazar 2019

Strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju, kulturi in drugih področjih ter študentje vabljeni, da se v četrtek, 4. aprila 2019, med 9. in 20. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležite enajstega strokovnega usposabljanja Kulturni bazar 2019. Udeležba na strokovnem usposabljanju je za vse brezplačna, nujna pa je e-prijava, ki je mogoča do 20. marca 2019.

 
 
 

Mladinska izmenjava Step Forward v Bolgariji

 
 
 

Začni svojo kariero v korporaciji Hilti!

V podjetju Hilti tudi letos pripravljajo dvoletni pripravniški program, ki je namenjen vsem, ki so že zaključili dodiplomski študij in imajo več kot 3 mesece in manj kot 2 leti delovnih izkušenj. Rok prijave je 10. 2. 2019.

 
 
 

Začetna delavnica Windows Publisher (2010) – Rok Dežman

Na delavnici, ki jo pripravljajo 18. 2. v KOŽ  se boste naučili izdelovanja publikacije po predlogi, prostega izdelovanja publikacij ter oblikovanja besedila in drugih predmetov. Potrebne so prijave do 18. februarja na 01 308 51 22 ali ssu@mklj.si.

 
 
 

Stres, kuga sodobnega časa – Maja Megla

27. 2. bo v knjižnici Fužine predavateljica skozi osebno izkušnjo ter znanstveno podprte izsledke razumljivo pojasnila tisto slabo stran stresa, ki nas uničuje v bolezni.

 
 
 

Finančna pismenost – dr. Tadej Rifel

Predavanje, ki ga pripravljajo 11. 2. v knjižnici Otona Župančiča, je priporočeno mladim, staršem in vsem, ki jim je pomembno dobro upravljanje lastnih financ. Prijave sprejemajo do 10. februarja na bd@mklj.si.

 
 
 

Turčija razpisuje štipendije za študij v Turčiji za leto 2019

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Zveza Sonček je objavila razpis za tri zaposlitve na delovnem mestu osebne asistentke/asistenta

Sonček – zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je objavila razpis za tri zaposlitve na delovnem mestu osebne asistentke/asistenta invalidni osebi, in sicer v Novem mestu, Tržiču in v Grosupljem. Rok prijave je 1. 2. 2019.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Odprti poziv za regijski natečaj Young Balkan Designers 2019: Circular Design

Regijska platforma Young Balkan Designers, katere partner je Center za kreativnost pri MAO,  je objavila natečaj “Krožno oblikovanje”, za trajnostne projekte mladih oblikovalcev s področja Balkana rojenih leta 1985 ali mlajše. Zainteresirani kandidati se lahko prijavijo do 20. 2. 2019.

 
 
 

11. Mednarodna likovna nagrada ex-tempore Ptuj Karneval

 
 
 

Objavljen je natečaj za podobo festivala Mesto knjige 2019

 
 
 

Odprt je poziv za nagrado urbANA ljubljANA 2019!

Gledališče Ane Monro objavlja poziv za mednarodno nagrado odličnosti urbANA ljubljANA 2019 za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev. Prijave sprejemajo do 1. 4. 2019.

 
 
 

Kadrovski up 2019

Kadrovski up leta je priznanje za najboljša znanstvenoraziskovalna dela s področja kadrovskega managementa. Rok za prijavo je 1. marec 2019.

 
 
 

Natečaj Prostovoljec leta 2018

Mladinski svet Slovenije (MSS) že sedemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Rok prijave je 29. 3. 2019

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Popotniško združenje Slovenije vabi v svoje vrste!

Popotniško združenje Slovenije vas vabi v svoje vrste in vam ponuja možnost, da obogatite svoje življenje, dobite nove kompetence in znanje, ki vam lahko pomaga v nadaljnjem življenju. 

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

Brezplačna podporna skupina za krepitev duševnega zdravja

Vabljeni k udeležbi v 12 delavnicah, ki bodo potekale vsak ponedeljek od 4. 2. pa do 22. 4. 2019 ob 19.00 uri pod okriljem projekta DOBRO SEM. Prijave in vprašanja sprejemajo do 1. 2. 2019 na e-mail: izpolni.se@gmail.com

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Literatura v mestu

Na literarni večer, ki bo 12. 2. 2019 v Slovanski knjižnici, so povabili dr. Vaneso Matajc iz Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani in pisatelja Tadeja Goloba, ki je nedavno izdal svojo drugo kriminalko Leninov park, nadaljevanje uspešnice Jezero. 

 
 
 

Javno predavanje dr. Alenke Zupančič: Po “koncu umetnosti”

Združenje Aufhebung in Knjigarna Azil v sodelovanju z Društvom za teoretsko psihoanalizo vabita na predavanje Alenke Zupančič z naslovom Po “koncu umetnosti” ali Hegel s Francisom Baconom, ki bo v torek, 5. februarja, ob 19. uri v Atriju ZRC.

 
 
 

PI pogovor: Radikalizacija, nasilni ekstremizem in konfliktna različnost

Pedagoški inštitut v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature vabi na nadaljevanje mesečnih diskusij “PI pogovori” v sredo, 13. februarja 2019, ob 19. uri v Trubarjevi hiši v Ljubljani. 

 
 
 

Maska in Slovensko mladinsko gledališče vabita na Dneve slovenskega nacionalizma

Ob slovenskem kulturnem prazniku Maska in Slovensko mladinsko gledališče med 5. in 8. februarjem na Novi pošti organizirata štiridnevni dogodek, posvečen razmahu nacionalizma v Sloveniji in njegovim posledicam.

 
 
 

Razstava slik: Fantazije, mitologije in simboli – Lara Demić

Na razstavi so predstavljene slike z motivom nadnaravnega, fantazije, mitologije in simbolizma. Razstava bo na ogled od 2. do 28. 2. 2019 v knjižnici Jožeta Mazovca.

 
 
 

Cikel češkega filma: Strogo nadzorovani vlaki

Cikel češkega filma, ki je v novost v programu prireditev MKLJ, pripravljajo v sodelovanju z Veleposlaništvom Češke republike v Ljubljani, Oddelkom za slavistiko Filozofske Fakultete Univerze v Ljubljani ter Kulturno-umetniškim društvom Police Dubove. Vabljeni 5. 2. v Slovansko knjižnico!

 
 
 

Bralna čajanka

Vabljeni na bralno čajanko, ki jo pripravljajo 19. 2. v knjižnici Grba.

 
 
 

Nova frekvenca, glasbeni pogovor v živo: Jure Pukl

Saksofonist in komponist Jure Pukl bo 14. 2. v knjižnici Otona Župančiča spregovoril o življenju v New Yorku, mednarodni uveljavljenosti in polemiki, ali o jazzu v Sloveniji sploh lahko govorimo, kot tudi o Kreativni Jazz Kliniki Velenje.

 
 
 

Zemljemorje. 6. Drugi veter – Tomaž Kovačič

18. 2. bodo v knjižnici Šiška z zadnjim delom iz sage, nagrajenim leta 2002 z nagrado World Fantasy Award, zaključili potovanje po Zemljemorju in se poklonili lani preminuli avtorici.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram