e-NAMIG za mlade

24. december 2018|Novice|Aktualno|Obvestila


 

 

 

Zadnji e-NAMIG za mlade v letu 2018!

Za nami je še eno leto, polno novih izzivov, spoznanj, priložnosti in zanimivih informacij. Hvala, ker nas spremljate.

Ekipa L’MIT vam želi lepe praznike in čudovito leto, ki prihaja!

 

A veš?

 

Nagrada Mladi Evropejci leta

Za nagrado Fundacije Schwarzkopf in Evropskega mladinskega parlamenta so lahko nominirani mladi, stari med 18 in 26 let, ki so se v letošnjem letu posvetili prostovoljskim dejavnostim in spodbujanju medsebojnega razumevanja in integraciji. Rok za prijavo je 31. december! 

 
 
 

Evropski parlament sprejel Resolucijo o novi evropski agendi za kulturo

Evropski parlament je 11. decembra 2018 na plenarnem zasedanju v Strasbourgu sprejel  Resolucijo o novi evropski agendi za kulturo.

 
 
 

Raziskava Evropskega mladinskega foruma Youth at Work 2030

Mladinska mreža EPSU izvaja raziskavo, namenjeno mladim v Evropi, starim pod 35 let, z nekaj delovnimi izkušnjami in o tistih, ki svojo poklicno pot šele začenjajo. Namen raziskave je prispevati k prihajajoči študiji o mladih in njihovih priložnostih v družbi. 

 

Izobraževanje

 

dok.incubator, mednarodna delavnica za režiserje, producente in montažerje dokumentarnih projektov

dok.incubator je mednarodna delavnica za režiserje, producente in montažerje dokumentarnih projektov v zaključni fazi. V kolikor boste izbrani, se boste lahko z ekipo (režiser, producent, montažer) udeležili treh tedenskih delavnic z nastanitvijo. Prijavite se lahko do 30. januarja 2019.

 
 
 

Glas študentov: Prilagoditve za osebe s posebnimi potrebami znotraj učnega procesa v luči različnih znanosti in ved

Ekipa študentov Filozofske in Pedagoške fakultete pripravlja in ustvarja projekt Glas študentov. Gre za projekt, ki bo dal vsem študentom Univerze v Ljubljani priložnost, da izrazijo svoja karierna in strokovna zanimanja o osebah s posebnimi potrebami v pedagoškem pogledu. Rok za prijavo strokovnih člankov: 28. 12. 2018. Rok za oddajo strokovnih in poljudnih člankov: 25. 2. 2019

 
 
 

Kaj pogojuje govorico telesa v poslovnem svetu? – Lilijana Pahor

Poslovni bonton je  veščina, ki jo morajo obvladovati vsi v poslovnem svetu. Pravila lepega vedenja  pri nebesednem in besednem komuniciranju pogojujejo našo govorico telesa. Prijave zbirajo do 8. 1. 2019 na bd@mklj.si.

 
 
 

Se znaš predstaviti? – Ana Berce (BD+BZ)

Na delavnici se boste seznanili z različnimi življenjepisi, spoznali razliko med prijavo in ponudbo ter sestavili svoj t. i. elevator pitch. Prijave zbirajo do 4. 1. 2019 na bd@mklj.si.

 
 
 

3. srečanje SAZU in mladi

Slovenska akademija znanosti in umetnosti s Slovensko znanstveno fundacijo (SZF) organizira tretje srečanje z mladimi, ki bo v četrtek, 14. marca 2019. 

 
 
 

Delavnica: O vrstniškem nasilju skozi umetnost

Društvo Parada ponosa LGBTIQ+ osebe, ki ste oz. še doživljate vrstniško nasilje, vabi, da se jim pridružite na delavnicah kreativnega izražanja, ki vam bodo omogočile, da o svojih izkušnjah »spregovorite« skozi kreativne metode in umetnost ter nagovorite druge mlade LGBTIQ+ osebe, ki so v podobni situaciji. Prijavite se lahko do 7. 1. 2019.

 

Prostovoljstvo

 

Objavljen je razpis za prijavo na cikel globalnega učenja GLEN 2019

Voluntariat obvešča, da je objavljen razpis za prijavo na cikel globalnega učenja GLEN (Global Education Network) za leto 2019. Mlade med 21. in 30. letom vabijo k sodelovanju v aktivnostih globalnega učenja z izkušnjo 3-mesečne prostovoljske prakse v Gani, Ugandi in Ukrajini. Rok za prijavo se izteče 10. 1. 2019.

 

 Zdravje, Šport

 

Nočne živali/Nocturnal animals

Združenje DrogArt je objavilo članek o konferenci Nights 2018, v središču katere je bila ekonomija noči, kultura in urbani razvoj v povezavi z zdravjem. 

 

   Prireditve

 

Tretje predavanje kolektiva ŠUM: Fever Theory

Niz predavanj, ki ga kolektiv ŠUM organizira v sodelovanju z Galerijo ŠKUC in šolo Svet umetnosti, bodo sklenili jutri, 20. decembra, ob 18. uri v Galeriji ŠKUC s predavanjem Fever Theory Domna Ograjenška.

 
 
 

Jet Pack 8 – Aljaž Krivec in Muanis Sinanović

20. 12. 2018 ob 20.00 se v Trubarjevi hiši literature lotevajo slovenskih političnih spletk in detektivskih tuhtanj vodilnega domačega pisca kriminalk, Avgusta Demšarja. Ukvarjajo se z romanom Pohorska transverzala, podnaslovljenim ‘politična kriminalka’. 

 
 
 

Izmenjevalnica #66

V petek, 21. decembra od 16. do 20. ure bo v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana na Tržaški 132, potekala že 66. Izmenjevalnica, na kateri lahko izmenjaš hrano, čistila, izdelke za higieno za rabljena, vintage oblačila, zbrana v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana.

 
 
 

Prišla bo pomlad – Marija Čeh

Na srečanju bodo obudili prepevanje slovenskih ljudskih pesmi, spodbujali medgeneracijsko druženje ter obenem ohranjali svojo kulturno dediščino. Srečanja bodo potekala ob četrtkih, enkrat mesečno.