e-NAMIG za mlade

30. avgust 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Zavod Voluntariat pripravlja očiščevalni pohod po predelih Golovca. Social(i) Makers, usposabljanja na Češkem, EVS v Španiji, Brezplačno usposabljanje trenerjev Dobro sem, pa izobraževalni model NoNaVe, demokratizacija psihoterapije, projekt Kolegice, na DrogArtu iščemo novo sodelavko/ca, v CNVOS-ju širijo ekipo, prav tako v Zavodu Anksioma, in šee in šee...


    A veš?

 

Očiščevalni pohod

Zavod Voluntariat pripravlja očiščevalni pohod po predelih Golovca. Potekal bo 4. septembra, njegov glavni namen pa je odkrivanje in beleženje divjih odlagališč. Če se jim želiš pridružiti, jim piši na club.of.volunteers@gmail.com, da te bodo lahko obvestili o točnem kraju srečanja. 

 
 
 

NUJNO: EVS v Španiji

Zaradi odpovedi prostovoljca tik pred zdajci, se je sprostilo mesto za opravljanje prostovoljnega dela v španski Coruni. Prostovoljno delo se bo pričelo 1. 10. 2018 in trajalo do 30. 7. 2019. Prijave sprejemajo do nedelje, 2. 9. 2018.

 

    Izobraževanje

 

Social(i) Makers

Cilj projekta je pospešiti razvoj socialnih inovacij v srednji Evropi. V sklopu projekta organizirajo usposabljanja za socialne inovatorje in podpornike, ki bodo potekala preko spletnega tečaja in v obliki usposabljanj na terenu. Spletno usposabljanje se prične 10. septembra 2018 in je za vse udeležence brezplačno.

 
 
 

NUJNO: Usposabljanje na Češkem

Zavod Voluntariat išče še eno udeleženko_ca za usposabljanje na Češkem, ki bo potekalo od 16. do 22. septembra 2018. Prijave zbirajo do 2. septembra 2018.

 
 
 

Brezplačno usposabljanje trenerjev Dobro sem

ZPM Ljubljana Moste-Polje ob sofinanciranju Ministrstva za zdravje že tretje leto izvaja program Dobro sem, ki je namenjen krepitvi duševnega zdravja ranljivih skupin po vsej Sloveniji. Prijave zbirajo do 7. septembra 2018.

 
 
 

Izobraževalni model NoNaVe

Zavod Voluntariat in Zadruga Buna v sodelovanju s Pravično trgovino 3MUHE pripravljajo izobraževanje za mlade – Izobraževalni model NoNaVe. Izobraževanje je brezplačno, prične se 14. 9. 2018, trajalo pa bo do sredine decembra.

 
 
 

Mavrica želja: demokratizacija psihoterapije

Vabljeni na delavnico Mavrica želja: demokratizacija psihoterapije. V omenjeni tehniki udeleženec sam režira svoj terapevtski proces. Soudeleženi pri tem predstavljajo multiplo ogledalo in omogočijo novo in večdimenzionalno razumevanje dogodkov. Delavnica poteka 22. in 23. 9. 2018. Prijave zbirajo do 9. septembra.

 
 
 

Prijava v projekt Kolegice (jesen 2018)

Zavod Nefiks vabi vse iskalke prve zaposlitve, študentke višjih letnikov in druge mlade posameznice, ki prihajate iz Ljubljane in Črnomlja, da se do petka, 14. septembra 2018, prijavite za sodelovanje v projektu Kolegice.

 

    Delo

 

Na Združenju DrogArt objavljajo prosto delovno mesto – informator/ka na programu Pleši z glavo

Delo bo potekalo na programu Zmanjševanje škodljivih posledic klubskih drog – Pleši z glavo, informiranje in neformalni pogovori z obiskovalci info točke in občasno na terenu, pomoč pri koordinaciji terenskega dela, pomoč pri nabavi materiala in sredstev za izvedbo programskih aktivnosti, administracija, sodelovanje z drugimi programi. Prijave zbirajo do 9. 9. 2018!

 
 
 

V CNVOS širijo ekipo!

V CNVOS iščejo strokovno sodelavko pravnico oziroma strokovnega sodelavca pravnika za poln delovni čas, za nedoločen čas. Če se v opisu prepoznate, jim prijavo skupaj z življenjepisom, motivacijskim pismom in dokazilom o izobrazbi pošljite na info@cnvos.si najkasneje do ponedeljka, 10. 9. 2018.

 
 
 

Postani del Aksiomine ekipe!

Zavod Aksioma išče sodelavca/ko za prijavo na razpise (fundraiser). Mesto je razpisano za polni delovni čas za obdobje najmanj 15 mesecev. Delo se prične takoj oz. najkasneje 1. 10. 2018. Prijave zbirajo do 10. 9. 2018.

 

    Natečaji

 

Evropski mladinski medijski dnevi 2018

Mladi, stari od 18 do 30 let ste vabljeni k prijavi na poročanje iz Evropskih mladinskih medijskih dnevov, ki bodo potekali od 16. do 18. oktobra v Bruslju. Rok za prijavo je 31. avgust 2018 23.59 CET!

 

    Prostovoljstvo

 

Društvo Center za pomoč mladim Ljubljana išče nove prostovoljce

Si star_a med 19 in 29 let? Če te zanima delo z mladimi in bi se rad_a usposobil_a za vodenje skupin, potem je CPM Ljubljana pravi naslov zate. Rok za prijavo na prvi termin je 14. 9. 2018, na drugega pa je 21. 9. 2018.

 

    Prireditve

 

Festival Biti mlad je zakon

Mladinc vabi, da svoje zadnje počitniške dni preživiš na Zelencu, med Trebinjsko in Puhovo ulico v BS-u! Pridružiš se jim lahko 30. in 31. avgusta.

 
 
 

Pride povezuje

Društvo Parada ponosa si prizadeva za povezovanje lokalnih LGBTIQ+ mladih, aktivistk_ov in vseh, ki jih zanima politična plat parad ponosa in boji za človekove pravice LGBTIQ+ oseb v Sloveniji in po svetu. V sklopu tega so pripravili novo serijo dogodkov PRIDE POVEZUJE. Dogodek bo 4. 9. 2018.

 
 
 

Moste Open

Zgodila se bo prva edicija MOSTE OPEN, kjer vas čaka druženje ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Sobota, 8. september, bo dan kulturnega povezovanja vseh moščanskih organizacij in prebivalcev te gosto poseljene četrti.

 
 
 

Na čaj in piškote

Zavod Ypsilon vabi 30. 8.  vse mlade na zanimivo druženje, ki bo potekalo ob čaju in piškotih.Obiskovalci se boste imeli možnost povezati tako z gosti dogodka kot tudi z ostalimi mladimi, ki razmišljajo podobno in želijo spremeniti delovne pogoje mladih na bolje. S seboj prinesite piškote! 

 
 
 

Legebitra vabi!

Ta teden so za vas pripravili: Uvod v novinarstvo skupnostnih medijev, Aktivistični krožek in Krožek praktične filozofije.