e-NAMIG za mlade

19. julij 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Ker je čas dopustov in počitnic, bo e-namig do konca avgusta izhajal vsaka dva tedna, v septembru pa se spet vrnejo in vam e-namig pošljejo vsak teden. Ta teden si pa lahko preberete, o Izmenjevalnici, o ponudbah za prostovoljstvo, usposabljanju, kariernem taboru, razpisih, o naših (DrogArtovih) prostih delovnih mestih, natečajih, in še in še...


 

E-namig bo do konca avgusta izhajal vsaka dva tedna

Ker je čas dopustov in počitnic, bo e-namig do konca avgusta izhajal vsaka dva tedna, v septembru pa se spet vrnemo in vam e-namig pošljemo vsak teden. Želimo vam lepo poletje!

 
 
 

Izmenjevalnica #61: Rojstni dan!

V petek, 20. julija 2018, bo od 16. do 20. ure v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana na Tržaški 132, potekala že 61. Izmenjevalnica, na kateri lahko izmenjate hrano, čistila, izdelke za higieno in nove šolske potrebščine za rabljena, vintage oblačila, zbrana v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana. V juliju Izmenjevalnica praznuje že 5. rojstni dan, zato vse obiskovalke in obiskovalce vabijo na menjavo, torto in limonado!

 

    A veš?

 

Zveza NVO za avtizem Slovenije vabi prostovoljce in prostovoljke na usposabljanje in strokovno izpopolnjevanje za osebne asistente mladostnikov in odraslih oseb z avtizmom

V programu usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM bodo udeleženci spoznali značilnosti SAM, predvsem področja, na katerih te osebe potrebujejo podporo v vsakodnevnem življenju. Prijave sprejemajo do 15. 10. 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest na elektronsko pošto: zveza.avtizem@gmail.com. 

 

    Izobraževanje

 

Trener bom! Usposabljanje za trenerje

Si star/-a med 15 in 29 let? Te zanima delo z mladimi in bi rad/-a postal/-a trener/-ka v mladinskem delu? Na njihovem Usposabljanju za trenerje se boš spoznal/-a s celotnim procesom priprave usposabljanja. Prijave so že v teku!

 
 
 

Razpis štipendij za nadarjene dijake in študente

V petek, 13. 7. 2018, je bil objavljen razpis štipendij Mestne občine Ljubljana za nadarjene dijake in študente za šolsko oziroma študijsko leto 2018/19. Kandidati se bodo lahko prijavili na razpis prek aplikacije E-razpis za štipendije za nadarjene dijake in študente Mestne občine Ljubljana od 3. avgusta 2018 do izteka roka za prijavo. Rok za oddajo prijav z vsemi potrebnimi dokazili: 5. september 2018 (za dijake) in 5. oktober 2018 (za študente).

 
 
 

Karierni tabor 2018

Tabor je namenjen srednješolcem starim od 15 do 18 let, ki želijo v času tabora izvedeti katera fakulteta je prava zanje, kako poteka študij iz področij njihovega zanimanja, katere priložnosti se jim ponujajo v času študija, kaj vse je pomembno preden vstopijo na trg dela… Tabor bo potekal od 24. do 26. 8. 2018 v Dijaškem domu Bežigrad. Za več informacij piši na natasa.progar@nefiks.si. Prijave zbirajo do zapolnitve mest. 

 
 
 

Usposabljanje za izvajalce kariernih aktivnosti

Zavod Nefiks vabi vse mlade na brezplačno dvodnevno usposabljanje za mladinske svetovalce, ki bo potekalo od 24. do 25. 8. 2018 v ljubljanskem dijaškem domu Bežigrad. Namen usposabljanja je izobraziti mlade o bistvu neformalnega učenja, o mladinskem delu, vodenju skupine, o pripravi in izvedbi kariernih delavnic ter osnovah kariernega svetovanja. Prijave zbirajo do srede, 22. avgusta 2018, oziroma do zasedbe prostih mest. 

 
 
 

PiNA Terminal išče udeležence/-ke za mednarodno usposabljanje v Rigi

Iščejo 3 polnoletne udeležence/-ke za mednarodno usposabljanje za uporabo metod učenja na prostem, ki bo potekalo od 3. do 11. septembra 2018 v Rigi v Latviji. Udeleženci/-ke bodo skozi eksperimentalno učenje pridobili nabor novih orodij in pristopov za delo na prostem ter tako prispevali k razvoju bolj strpne družbe. Zainteresirani/-e izpolnite spletno prijavnico do nedelje, 29. julija 2018.

 
 
 

Razpis za mlade raziskovalce_ke

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v petek, 13.7.2018, objavilo razpis v višini 12,88 milijona evrov, namenjen raziskovalkam in raziskovalcem na začetku kariere. Na ta način želijo v Sloveniji krepiti povezovanje področja raziskav z gospodarstvom. Rok za prijavo je 05. oktober 2018 do 12.00.

 
 
 

Javni razpis za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2018/2019

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za sofinanciranje štipendij za usposabljanje ali izobraževanje v tujini, ki traja od 3 do 12 mesecev v časovnem obdobju med 1. 7. 2018 in 31. 10. 2019. Namenjen je mladim do vključno 29. leta ne glede na njihov status. Rok za oddajo vlog je 31. 8. 2018.

 
 
 

Vabilo na 16. Mednarodno mladinsko konferenco

Vabljeni na 16. Mednarodno mladinsko konferenco “Evropske vrednote za prihodnost jugovzhodnih evropskih držav”. Konferenca vsako leto združuje perspektivne mladinske voditelje, delavce in aktiviste, ki se ukvarjajo oziroma jih zanima področje Jugovzhodne Evrope. Konferenca bo potekala od 27. 9. do 1. 10. 2018 v Kruševem  v Makedoniji. Rok za prijavo je 25. 8. 2018.

 

    Delo

 

Pridruži se ekipi Združenja DrogArt!

Združenje DrogArt objavlja prosto delovno mesto strokovne delavke/ca na programu Izberi sam, ki se ukvarja z zmanjševanjem škode na področju alkohola. Prijavo z motivacijskim pismom in življenjepisom iz katerega je razvidno, da izpolnjujete pogoje, pošljite do 13. 8. 2018 na naslov spela@drogart.org.

 
 
 

Pridruži se ekipi Združenja DrogArt!

Na Združenju DrogArt objavljajo prosto delovno mesto svetovalca/-ke v DrogArt svetovalnici. Zaposlitev s polnim delovnim časom je za določen čas predvidoma od začetka avgusta 2018 do septembra 2019. Prijavo z motivacijskim pismom in življenjepisom, iz katerega je razvidno, da izpolnjuješ pogoje, pošlji do 3. 8. 2018 na naslov spela@drogart.org.

 
 
 

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo išče vodjo odbora za mednarodne zadeve

Mednarodni odbor Gibanja promovira delovanje društva izven Slovenije. V ta namen skrbi za povezovanje Gibanja v evropskem kontekstu in širše, kar pomeni povezovanje z mednarodnimi partnerji in ohranjanje teh povezav. Vsi zainteresirani jim lahko pišete na info@socialna-druzba.si!

 

    Natečaji

 

Razpis za skupinsko razstavo v okviru 4. festivala Reciklart

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi umetnice_ke, posameznice_ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih in drugih umetniških praks, k sodelovanju  na skupinski razstavi z naslovom Mikroplastika, v Galeriji Alkatraz, v času festivala. Prijave lahko pošljete do 1. 8. 2018 na elektronski naslov: festival.reciklart@gmail.com.

 
 
 

Fotografski natečaj WaterPIX

Evropska okoljska agencija (EEA) organizira natečaj, s katerim vabi evropske državljane in državljanke, stare 18 let ali več, da delijo svoja mnenja, kako pomembna je voda za njih. Rok za prijavo je 15. 8. 2018! 

 
 
 

Nagradni natečaj na Instagramu

Siemens in MAO razpisujeta natečaj za najboljšo instagram fotografijo #CreatingPerfectPlaces. Natečaj je namenjen mladim arhitektom, oblikovalcem, fotografom in drugim ustvarjalcem, ki delujejo na področju oblikovanja bivalnih in delovnih okolij. Skozi medij fotografije ujemite svojo vizijo popolnega prostora in potencial inovativnih tehnologij za izboljšanje našega vsakdanjega življenja. Če želiš deliti svoj idealni prostor, vzemi telefon, posnemi fotografijo, jo označi s ključnikom #CreatingPerfectPlaces in objavi na svojem profilu na Instagramu med 6. 7. in 17. 8. 2018 ter tako sodeluj na nagradnem natečaju!

 
 
 

Foto-video natečaj “BeActive”

Evropska komisija organizira natečaj v okviru Evropskega tedna športa 2018, ki poteka od 23. do 30. septembra po vsej Evropi.

 
 
 

Javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti. Projekt je lahko izveden v mediju intermedijske postavitve, javnega dogodka, intervencije v javnem prostoru, intermedijskega performansa, medmrežnega projekta, video instalacije ali novomedijske raziskave/dogodka. Izbran projekt bodo podprli in izvedli v letu 2019. Rok za prijavo je 31. 8. 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

Mesto žensk vabi prostovoljce_ke k sodelovanju!

Med 28. 9. in 8. 10. potrebujejo pomoč pri promociji, informiranju obiskovalk_cev, organizaciji, spremstvu umetnic, postavitvi predstav, prodaji vstopnic in še čem. Vse zainteresirane vabijo, da se javite na contact@cityofwomen.

 

    Prireditve

 

Delavnice za mlade na festivalu Dobimo se pred Škucem

V okviru festivala Dobimo se pred Škucem bodo potekale delavnice za mlade. Delavnice so brezplačne, so pa potrebne predhodne prijave na:  info@skuc.org ali info.skuc@guest.arnes.si.

 
 
 

Počitniške dejavnosti v Mladinskem središču Vič

V Mladinskem središču Vič so pripravili počitniški program dejavnosti, namenjen otrokom in mladim, ki želijo aktivno preživeti proste poletne dni v družbi sovrstnikov. Aktivnosti potekajo vsak delovni dan med 9:00 in 15:00 vse do konca avgusta.

 
 
 

Ta teden na Legebitri

Legebitra vas tudi ta teden pričakuje z zanimivimi dogodki. Ne zamudite turnirja v namiznem tenisu, aktivističnega krožka, krožka praktične filozofije ter petkovega čiliranja!

 
 
 

King of The Concrete Hip-hop Festival

King Of The Concrete je edinstveni Hip Hop dogodek v Sloveniji, ki je v zadnjem desetletju iz enodnevnega dogodka prerasel v štiridnevni glasbeni festival. Letos se bo odvijal na štirih različnih lokacijah po Ljubljani s štirimi različnimi programskimi sklopi. Vabljeni!