e-NAMIG za mlade

12. julij 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Preveri kaj se bo dogajalo, mogoče se najde kaj zate ;)


   A veš?  
 
 

 

Mladi o mladih v Mestni občini Ljubljana

Vabljeni k branju knjižice, ki je nastala v okviru sodelovanja med Uradom za mladino MOL in Fakulteto za družbene vede na programu Komunikologije.

 
 
 

 

Festival: Dobimo se pred Škucem

Pester in obsežen festivalski program, ki bo potekal od 20. do 29. julija, bo letos obsegal koncerte, predstave, performense, modno revijo, filma, razstavi, ulično čitalnico, ustvarjalne delavnice, Knjižnico pod krošnjami  ter Škucevo tržnico.

 
 
 

 

Delavnice za mlade na festivalu Dobimo se pred Škucem

V okviru festivala Dobimo se pred Škucem bodo potekale tudi delavnice za mlade. Delavnice so brezplačne. Za delavnice so potrebne prijave na: info@skuc.org ali info.skuc@guest.arnes.si.

 
 
 
     Izobraževanje  
 
 

 

Študij v ZDA in pogovor z ameriškimi študenti

V ponedeljek, 16. 7. 2018, bo med 14. in 16. uro potekala predstavitev možnosti študija v ZDA, v drugem delu pa boste imeli možnost pogovora z ameriškimi študenti z 8 različnih univerz. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna registracija.

 
 
 

 

Vabilo na 16. Mednarodno mladinsko konferenco

Vabljeni na 16. Mednarodno mladinsko konferenco “Evropske vrednote za prihodnost jugovzhodnih evropskih držav”. Konferenca vsako leto združuje perspektivne mladinske voditelje, delavce in aktiviste, ki se ukvarjajo oziroma jih zanima področje Jugovzhodne Evrope. Konferenca bo potekala od 27. 9. do 1. 10. 2018 v Kruševem  v Makedoniji. Rok za prijavo je 25. 8. 2018. 

 
 
 
     Delo  
 
 

 

Pridruži se ekipi Združenja DrogArt!

Združenje DrogArt objavlja prosto delovno mesto strokovne delavke/ca na programu Izberi sam, ki se ukvarja z zmanjševanjem škode na področju alkohola. Prijavo z motivacijskim pismom in življenjepisom iz katerega je razvidno, da izpolnjujete pogoje, pošljite do 13. 8. 2018 na naslov spela@drogart.org.

 
 
 

 

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo išče vodjo odbora za mednarodne zadeve

Mednarodni odbor Gibanja promovira delovanje društva izven Slovenije. V ta namen skrbi za povezovanje Gibanja v evropskem kontekstu in širše, kar pomeni povezovanje z mednarodnimi partnerji in ohranjanje teh povezav. Vsi zainteresirani jim lahko pišete na info@socialna-druzba.si.

 
 
 

 

Razpis za delovno mesto – specialist za mladinsko delo

Mladi zmaji razpisujejo prosto delovno mesto za specialista za mladinsko delo VII/2 – M/Ž za nedoločen čas s polnim delovnim časom v četrtnem mladinskem centru. Rok prijave je 13. 7. 2018.

 
 
 
     Natečaji  
 
 

 

Razpis za skupinsko razstavo v okviru 4. festivala Reciklart

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi umetnice_ke, posameznice_ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih in drugih umetniških praks, k sodelovanju  na skupinski razstavi z naslovom Mikroplastika, v Galeriji Alkatraz, v času festivala. Prijave lahko pošljete do 1. 8. 2018 na elektronski naslov: festival.reciklart@gmail.com.

 
 
 

 

Fotografski natečaj WaterPIX

Evropska okoljska agencija (EEA) organizira natečaj, s katerim vabi evropske državljane in državljanke, stare 18 let ali več, da delijo svoja mnenja, kako pomembna je voda za njih. Rok za prijavo je 15. 8. 2018! 

 
 
 

 

Foto-video natečaj “BeActive”

Evropska komisija organizira natečaj v okviru Evropskega tedna športa 2018, ki poteka od 23. do 30. septembra po vsej Evropi. 

 
 
 

 

Javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti. Projekt je lahko izveden v mediju intermedijske postavitve, javnega dogodka, intervencije v javnem prostoru, intermedijskega performansa, medmrežnega projekta, video instalacije ali novomedijske raziskave/dogodka. Izbran projekt bodo podprli in izvedli v letu 2019. Rok prijave je 31. 8. 2018.

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

 

Limonada za MC Legebitra

Ker je pri prenovi Mladinskega centra nastalo veliko stroškov, ki jih sami ni morejo pokriti, so se odločili pripraviti domačo, prijetno ohlajeno limonado v zameno za prostovoljne prispevke. Podprite jih v četrtek, 12. 7. 2018, ob 15. uri.

 
 
 

 

Mesto žensk vabi prostovoljce_ke k sodelovanju!

Mesto žensk vabi na nepozabno festivalsko izkušnjo vse PROSTOVOLJKE_CE! Potrebujejo pomoč pri promociji, informiranju obiskovalk_cev, organizaciji, spremstvu umetnic, postavitvi predstav, prodaji vstopnic in še čem. Vašo pomoč potrebujejo med 28. 9. in 8. 10. 2018.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

 

Čili z Legebitro

Tokrat vas v petek, 13. 7. 2018, ob 16. uri čaka Hlajenje z Lanovimi milkšejki.