e-NAMIG za mlade

28. junij 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

To poletje bo pa dogajalo! Oziroma že dogaja :) Preglej si možnosti, ki jih ponujajo različne organizacije, in postani del kakšne izmed zgodb! Ne zamudi priložnosti ;)


    A veš?

 

Mladinski informator: Hop, na kolo!

Tokrat smo v Mladinskem informatorju govorili o kolesarjenju. Kolesarjenje v Ljubljani je lahko sproščujoče in zabavno. Lahko pa je tudi stresno in povzroči, da ti kdaj na glavi zraste kakšen siv las. O kolesarjenju smo spregovorili z Leo Rikato Ružić, predsednico Ljubljanske kolesarske mreže.

 
 
 

Kampanja #EUandME

Kampanja #EUandME je nova kampanja Evropske komisije, namenjena ozaveščanju mladih o koristih in prednostih, ki jih prinaša Evropska unija.

 
 
 

V Amnesty ponovno začenjajo množični spletni tečaj o pravicah beguncev

Amnesty International Slovenije obvešča, da se ponovno začenja množični spletni tečaj o pravicah beguncev! Tečaj bo na voljo v angleščini, španščini ali francoščini od 20. junija 2018 do 20. januarja 2019.

 

    Izobraževanje

 

Zavod Voluntariat išče udeležence za dve usposabljanji

V jesenskem času vas Zavod Voluntariat vabi k udeležbi na dveh usposabljanjih za mladinske delavce. Prvo se osredotoča na izboljšanje veščin trenerjev, medtem ko se drugo prepleta s krepitvijo vodstvenih sposobnosti in osebnostno rastjo. Usposabljanji sta namenjeni posameznikom, ki si želijo pridobiti praktične izkušnje pa tudi nekaj teoretičnega znanja pri izvedbi neformalnih aktivnosti. Primerni sta tako za tiste z manj kot več izkušnjami! Rok prijave je 31. 7. 2018.

 
 
 

Poletje na Nefiksu

Na Nefiksu tudi poleti ne bodo počivali. Pridružite se jim in se naučite nekaj novega.

 
 
 

3 rezidence za umetnice v okviru projekta WOM@RTS

Umetnostna galerija Maribor v okviru projekta Wom@rts vabi umetnice s področij grafike, stripa ter videa in fotografije, da se prijavijo na tri rezidenčne programe, ki bodo potekali v treh evropskih mestih. Rok za oddajo je 1. julij 2018.

 
 
 

Razpis štipendij nemške neprofitne organizacije IJP za novinarje_ke iz Slovenije

Slovensko veleposlaništvo v Berlinu obvešča, da je objavljen razpis štipendij nemške neprofitne organizacije IJP, ki je odprt tudi za novinarje in novinarke iz Slovenije. Rok za prijavo je 15. julij 2018.

 
 
 

Objavljen je razpis za mednarodne poletne gledališke delavnice v Izoli

Javni sklad za kulturne dejavnosti obvešča, da so odprte prijave na mednarodne poletne gledališke delavnice v Izoli, ki se bodo odvijale med 27. avgustom in 1. septembrom 2018. Rok prijave je 10. 8. 2018.

 

    Natečaji

 

Evropska nagrada za trajnostni razvoj

Evropska komisija je leta 2018 prvič uvedla evropsko nagrado za trajnostni razvoj, s katero daje evropskim državljanom, podjetjem in organizacijam priznanje za njihova prizadevanja in ustvarjalnost. Nagrada je namenjena uveljavljanju zglednih primerov pobud, ki cilje trajnostnega razvoja uspešno spreminjajo v konkretne rešitve in priložnosti. Rok za prijave je 14. september 2018!

 
 
 

Odprti poziv za 13. izdajo mednarodnega oblikovalskega natečaja TRIESTE CONTEMPORANEA

Iz Muzeja za arhitekturo in oblikovanje obveščajo, da je objavljen odprti poziv za 13. izdajo mednarodnega oblikovalskega natečaja Trieste Contemporanea, katerega cilj je predstaviti nabor oblikovanja in oblikovalcev iz držav Srednje-vzhodne Evrope. Rok za prijavo je 15. 7. 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

Zavod Voluntariat išče prostovoljca_ko za EVS v Rusiji

Krasnodar na jugu Rusije in organizacija Falcogroup, bosta med julijem in januarjem bogatejša za enega EVS prostovoljca_ko. Iščejo prostovoljca_ko, ki bi se julija ali avgusta odpravil_a na EVS za od treh do šest mesecev. Prijavite se lahko do 8. 7. 2018.

 
 
 

ŠKUC išče kandidata/-ko za EVS: “Volunteer for Change” 11th edition

ŠKUC v sodelovanju s partnerjem iz Anglije, išče 1 kandidata/-ko za desetmesečno Evropsko prostovoljno službo (EVS) v Angliji (VB). Delo bo potekalo blizu mesta Gloucester med 9. 10. 2018 in 10. 8. 2019. Izbrani kandidat bo imel/-a priložnost delati v centru ASHA. Prijavite se še danes!

 
 
 

Kratkoročni EVS za kreativne ekologe!

Organizacija Žmergo v Opatiji išče entuziastične, motivirane in kreativne udeležence, ki bi radi izkusili dvomesečno prostovoljno delo v Kvarnerskem zalivu. V poletnih mesecih, med 20. 7. 2018 in 16. 9. 2018, bodo EVS prostovoljci delali na področju trajnostnega razvoja s fokusom na kulturi in kreativni industriji. Rok prijave je 8. 7. 2018.

 

    Prireditve

 

Pridruži se počitniškim dejavnostim v Mladinskem središču Vič

Počitniški program dejavnosti v Mladinskem središču Vič je namenjen otrokom in mladim, ki želijo preživeti proste poletne dni aktivno v družbi sovrstnikov.