e-NAMIG za mlade

21. junij 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Serialka opitih slovenskih stripov (če še nisi prebral/-a na naši spletni strani), tabori, javni pozivi, mobilne točke, izobraževanja, natečaji, prostovoljstva, Festival Parada Ponosa, ... JA! Polno stvari je... Izberi si svoje najljubše in se jih udeleži! -> Challenge accepted!


    A veš?

 

Serialka opitih slovenskih stripov, 4. del – Dnevnik Ane Tank in Čudaki ljubijo drugače

V 4. delu serije slovenskih stripov vas na DrogArtu vabijo, da si preberete stripa Dnevnik Ane Tank in Čudaki ljubijo drugače. Stripa sta delo slovenskega stripovskega avtorja Iztoka Sitarja.

 
 
 

SCI tabori

SCI tabori niso namenjeni izključno mladim in študentom. Status sploh ni pomemben, leta pa tudi skorajda ne. Kogar zanima tovrstno preživljanje poletja, najde vse informacije na spletni strani Zavoda Voluntariat.

 
 
 

DrogArt: Slikovna opozorila na alkoholu

Društvo DrogArt objavlja članek na temo alkohola.

 
 
 

Javni poziv k oddaji predlogov stenske poslikave: Na mestu

Center urbane kulture Kino Šiška v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana poziva ustvarjalce in ustvarjalke na področju likovnih in vizualnih umetnosti k oblikovanju nove stenske poslikave na pročelju stavbe Trg mladinskih delovnih brigad 7 v Ljubljani. Rok oddaje je 17. 8. 2018 do 11.00.

 
 
 

LandXcapes – javni poziv mladim umetnikom

Mednarodna zveza BJCEM – Bienale mladih umetnikov, regija Puglia in ŠKUC vabijo mlade umetnike k sodelovanju v mednarodnem rezidenčnem projektu LandXcapes, ki bo potekal od 7. do 19. 10. 2018. Rok prijave je 15. 7. 2018.

 
 
 

Informativno mobilna točka ponovno na Petkovškovem nabrežju

V poletnih mesecih 2017 je Združenje DrogArt s programom Izberi sam ob petkih vsak drugi teden izvajalo preventivno-osveščevalno akcijo z naslovom Informativna mobilna točka na temo vožnje in alkohola. Ker so mimoidoči pokazali interes za njihove aktivnosti, so se letos odločili akcijo ponoviti in jo dodatno popestrili.

 

    Izobraževanje

 

Ta teden na Legebitri!

Vabljeni na dogodke na Legebitro: Praktična filozofijaLegebitrina šivalnica, Transspolno srečanje, Mladinska čvekalnica, Kavarniški večer in Čili z Legebitro.

 
 
 

Preživite delovni dan v Organizaciji združenih narodov

Želite en dan preživeti z vpogledom v delovanje Organizacije združenih narodov (OZN) na Dunaju? Shadowing programme študentom omogoča, da en delovni dan spremljajo delo zaposlenega pri OZN in tako pridobijo vpogled v mednarodni svet Dunajskega mednarodnega centra (Vienna International Centre). Rok prijave je 30. 6. 2018.

 
 
 

Nadaljnje prejemanje štipendije za deficitarne poklice

Poglejte si, kdo mora oddati vlogo za nadaljne prejemanje štipendije za deficitarne poklice. Rok za oddajo vloge je 31. 8. 2018.

 
 
 

Karierni tabor – oboroži se s kompetencami za 21. stoletje!

Karierni centri Univerze v Ljubljani za študentke in študente UL med 2. in 6. julijem 2018 organizirajo cikel brezplačnih delavnic, na katerih boste pridobivali jezikovne, računalniške in socialne kompetence za uspešno spopadanje z izzivi sodobnega trga dela.

 
 
 

Mladinski forum “Youth power for the common future”

Evropski center za mir in razvoj (ECPD), ki je bil ustanovljen v okviru Univerze za mir, s strani Združenih Narodov, v sodelovanju z različnimi organizacijami, pripravlja 6. Globalni mladinski forum ECPD z naslovom “Youth power for the common future”. Potekal bo v Beogradu 27. in 28. oktobra 2018. Rok za prijavo je 27. 8. 2018.

 

    Natečaji

 

Filmski natečaj Depict!

Mladi filmski ustvarjalci ste vabljeni, da se pridružite natečaju in pokažete svoj talent na festivalu kratkega filma in animacij Encounters, ki bo potekal od 25. do 30. 9. 2018. Rok za prijavo je 2. 7. 2018 do 17.00 (BST). 

 
 
 

Postani mlada ambasadorka ali mladi ambasador Ljubljane

Imaš drzne ideje in verjameš, da se lahko uresničijo? Ali s svojo aktivacijo in pobudami večkrat prepričaš ostale? Bi želel/a spoznati mlade iz drugih evropskih mest ter z njimi podeliti svoje mnenje in ideje? Želiš novembra kot predstavnica ali predstavnik Mestne občine Ljubljana na letno generalno skupščino mreže EUROCITIES v škotski Edinburg? Rok prijave je 16. 7. 2018.

 
 
 

Natečaj za najboljši blog “Evropa v moji regiji”

Evropska komisija objavlja natečaj, s katerim vabi blogerje, da napišejo in ustvarijo do tri blog prispevke o projektih, financiranih s strani EU in se tako potegujejo za novinarsko usposabljanje v Bruslju v Belgiji. Rok prijave 31. 8. 2018 do 23.59

 

    Prostovoljstvo

 

Poziv za prostovoljce: Soustvarjaj festival Plavajoči grad 2018

Za organizacijo festivala Plavajoči grad (26. - 28. 7. 2018) iščejo dodatno okrepitev. Zato vabijo vse nove prostovoljce heroje, da se jim pridružite kadarkoli med 18. in 31. julijem 2018, saj potrebujejo pomoč tudi pri postavitvi festivala.

 
 
 
 

ŠKUC išče kandidata/-ko za EVS: “Volunteer for Change” 11th edition

ŠKUC v sodelovanju s partnerjem iz Anglije, išče 1 kandidata/-ko za desetmesečno Evropsko prostovoljno službo (EVS) v Angliji (VB). Delo bo potekalo blizu mesta Gloucester med 9. 10. 2018 in 10. 8. 2019. Izbrani kandidat bo imel/-a priložnost delati v centru ASHA. Rok prijave je 27. 6. 2018. Za vse dodatne informacije so vam na voljo v Info centru ŠKUC, vsak delovni dan med 12. in 18. uro, na telefonski številki 01 421 31 42 oziroma preko elektronske pošte info.skuc@lmit.org.

 
 
 

Ponudba prostovoljskih aktivnosti za mlade

Slovenska mreža prostovoljskih organizacij objavlja ponudbo prostovoljskih aktivnosti za mlade.

 

    Prireditve

 

Poletne “Mladinske delavnice”

Društvo za preventivno delo, pripravlja za najstnike, v starosti od 13 do 15 let, zanimive preventivne delavnice o različnih aktualnih temah odraščanja, kjer bo prostor za debato in izmenjavo mnenj ter druge zanimive aktivnosti in doživetja, kot so: obisk muzeja in Botaničnega vrta, igranje namiznih družabnih iger, ogled filma ter še kaj … Kdaj: 2. 7. - 6. 7. 2018 in 20. 8. - 24. 8. 2018. Rok prijave: 1. termin: 26. 6. 2018, 2. termin: 13. 8. 2018.

 
 
 

Ne kupuj, raje izmenjaj! Izmenjava poletne garderobe!

Teden modne revolucije (Fashion Revolution Week), ki poteka vsako leto v aprilu, so se v Zavodu Voluntariat odločili podaljšati kar v leto modne revolucije. Da si osvežimo garderobo, se podružimo, nekaj prihranimo in nenazadnje, da bo na svetu (na dolgi rok) manj oblačil, ki predstavljajo ogromne količine odpadkov, pripravljajo 28. 6. 2018 predpoletno izmenjavo oblačil.

 
 
 

Festival Parada Ponosa: Neizogibno prepletene_i

Festival Parada Ponosa letos poteka od 15. do 23. 6. 2018 pod sloganom Neizogibno prepletene_i.

 
 
 

Prijavi se na CirkoBalkana Open Stage!

Performerje in cirkusante ter vse ostale, ki gojite ljubeč odnos do cirkusa ali drugih vrst performativnih umetnosti, vabijo, da pokažete svoje umetniško delo pred dovzetnim občinstvom. Dogodek bo potekal 30. 6. 2018 ob 20.30 v cirkuškem šotoru CirkoBalkane. Prijave zbirajo do 28. 6. 2018.