e-NAMIG za mlade


Mladinski informator, Teden gibanja, MANJ POZIRAJ, VEČ PARTICIPIRAJ!! (Pejte Volit!), SERIALKA OPITIH SLOVENSKIH STRIPOV (Naša Lucija), razpisi, poletna šola, Mladinski natečaj kratkih filmov, natečaji, prostovoljstvo, delavnice, ... NORO! Preberi si :)


    A veš?

 

Mladinski informator: Ja, Parado potrebujemo!

Tokrat smo v Mladinskem informatorju govorili o Paradi ponosa, ki bo letos potekala od 15. do 23. junija. V intervjuju smo se pogovarjali s predsednico Društva Parada ponosa, Simono Mursec.

 
 
 

Pričel se je teden gibanja

Pričel se je Teden gibanja – MOVE Week (28. maj do 3. junij), ki bo številnim rekreativcem ponudil pester nabor brezplačnih športnih aktivnosti v različnih krajih v Sloveniji in drugod po svetu. V teh dneh bodo lokalne športne organizacije občanom ponudile raznovrstne brezplačne športne aktivnosti in vadbe.

 
 
 

Manj poziraj, več participiraj!

Na Mladinskem svetu Slovenije so v okviru projekta Partycipiraj skupaj z mladimi slovenski vplivneži pripravili in posneli spletni video “Manj poziraj, več participiraj!”, ki mlade nagovarja k udeležbi na volitvah. Upajo, da bodo tako mlade spodbudili, da vzamejo prihodnost v svoje roke in se naslednjo nedeljo odpravijo na volišča.

 
 
 

Serialka opitih slovenskih stripov, 3.del – Rdeči alarm

V 3. delu serije slovenskih stripov so se na DrogArtu ustavili pri Ljubljanski punk sceni 80. let prejšnjega stoletja.

 

    Izobraževanje

 

Javni razpis za izbor operacije “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD”

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti objavlja v okviru Javnega razpisa za izbor operacije “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD”, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 63/16 z dne 7. 10. 2016, spremembe in novi dodatni prijavni roki za leto 2018.

 
 
 

Podkovani popotnik

Če sanjaš o tem, da to poletje ustvariš svoj film ali video reportažo, serijo fotografij ali popotniški blog – si čakal prav na to usposabljanje. Dogodek poteka od 8. do 10. 6. 2018.

 
 
 

Razpis za štipendije univerzitetne ustanove ing. Lenarčič Milana

Uprava Univerzitetne ustanove ing. Lenarčič Milana razpisuje štipendije iz istoimenske ustanove za študijsko leto 2018/2019. Kandidati morajo vlogo za dodelitev štipendije (podpisan prijavni obrazec skupaj z zahtevanimi dokazili) poslati do ponedeljka, 18. junija 2018.

 
 
 

Tehnološki kamp v Ljubljani

Tehnološki kamp je namenjen vsem nezaposlenim mladim med 15. in 29. letom, ki želite pridobiti kompetence na področju oblikovanja spletnih strani. Vabljeni na tehnološki kamp, ki bo potekal od 4. do 7. junija, med 9. in 17. uro,  v prostorih Društva mladinski ceh, na Rakovniški ulici 6, v Ljubljani.

 
 
 

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani v juniju informira dijake in študente o možnostih študija v Združenem kraljestvu

Dogodek je zasnovan kot neformalno druženje v rezidenci britanske veleposlanice v Ljubljani, kjer bodo dijaki in študentje v pogovoru s slovenskimi študenti in diplomanti britanskih univerz dobili zanimive informacije o študiju na Otoku. Dogodek v obliki sprejema v rezidenci britanske veleposlanice bo potekal 11. junija 2018 od 16.30 do 18.30.

 
 
 

Poletna šola za dijake: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate

Dijaki in dijakinje, napovedana je poletna šola! Če še ne veste, kaj bi študirali, je Poletna šola Kariernih centrov Univerze v Ljubljani odlična priložnost, da se bolje spoznate, obiščete fakultete in akademije Univerze v Ljubljani in vidite, kaj s pridobljeno izobrazbo in poklicem lahko počnete po koncu študija.

 

    Delo

 

Voluntariat vabi: Postani taborovodja mednarodnega prostovoljskega tabora

Zavod Voluntariat v okviru SCI mednarodnih taborov, ki jih bodo izvedli v Sloveniji, objavlja razpis za taborovodjo. Prijaviš se tako, da pošlješ svoj CV in kratko motivacijsko pismo, zakaj bi rad_a bila taborovodja, do 4. 6. 2018 na mail: zavod@zavod-voluntariat.si.

 

    Natečaji

 

Pozor! Muzika na cesti!

V okviru Festivala Lent 2018 pričenjajo z novim koncertnim dogajanjem, ki so mu nadeli ime Pozor! Muzika na cesti! Pozivajo glasbenike in glasbene skupine, da se prijavijo za ulične koncertne nastope v okviru dnevnega dogajanja Festivala Lent 2018. Prijave zbirajo do 4. 6. 2018.

 
 
 

Mladinski natečaj kratkih filmov 2018 “this human world 2018"

Tema letošnjega natečaja je “70 let Splošne deklaracije človekovih pravic – ženske, postavite se za svoje pravice”. Do 22. junija 2018 je potrebno javiti željo po sodelovanju na natečaju. Vse prispevke je potrebno predložiti do 6. novembra 2018.

 
 
 

Poziv za prijavo na natečaj Klubski maraton 2018

Radio Študent poziva, kliče, prijazno vabi in spodbuja vse mlade in kreativne, še neuveljavljene glasbenike ter skupine, naj se prijavijo na natečaj za sodelovanje na Klubskem maratonu 2018. Prijave na natečaj sprejemajo do 15. junija 2018.

 
 
 

Neodvisna raziskava o enakosti spolov na slovenskem političnem parketu

Na Inštitutu za proučevanje enakosti spolov so se odločili, da pod budnim očesom članice Strokovnega sveta dr. Milice Antić Gaber, izvedejo raziskavo z naslovom Volitve 2018: raziskava o enakosti spolov v politiki.

 

    Prostovoljstvo

 

Priložnost za prostovoljstvo na 13. Strateškem forumu Bled

Strateški forum Bled 2017 je bil z več kot 1000 udeleženci največji in najbolj uspešen forum do sedaj. Zagotovo pa ne bi bil tako uspešen brez prostovoljcev. Zato tudi v letošnjem letu nudijo priložnost mladim, ki bi želeli biti del priprav in izvedbe te uspešne zgodbe. Prijavi se najpozneje do 15. junija 2018.

 
 
 

EVS v Latviji “Youth for youth”

Si želite pridobiti nove izkušnje in opravljati prostovoljsko delo v otroški in mladinski organizaciji v drugi evropski državi? Med 25. 7. in 19. 9. 2018 se lahko udeležite projekta Evropske prostovoljske službe v Liepāji v Latviji.

 

    Prireditve

 

Brezplačna delavnica o 3D-tisku

Vabljeni na brezplačno delavnico o 3D-tisku, kjer vam bodo predstavili uporabnost 3D-tehnologije, materiale in postopke 3D-tiska. Delavnica bo potekala 6. 6. 2018 ob 9. uri v prostorih javnega zavoda Cene Štupar, Linhartova 13, Ljubljana.

 
 
 

Kaj imajo skupnega JRM, Sazas in ulica?

Se pri izvajanju mladinskega uličnega dela na javnih površinah sprašuješ: Katera dovoljenja potrebujem? Kakšne aktivnosti lahko izvajam? Ali lahko predvajam glasbo? Ali sem lahko kaznovan, če glasbo predvaja nekdo drug? Kaj mi narekuje Javni red in mir? Kje lahko izvajam mladinsko ulično delo? Pridi po odgovore na predavanje v četrtek 31. maja 2018 od 10.00 do 12.00 v Mladinski center Bob na Robbovo 15.

 
 
 

Festival migrantskega filma

Slovenska filantropija že 9. leto zapored organizira Festival migrantskega filma, s katerim obeležuje svetovni dan beguncev. V okviru festivala letos organizirajo tudi tridnevno filmsko kritiško delavnico, ki jo bo vodila filmska kritičarka Petra Meterc.

 
 
 

Ustvarjalna delavnica: Kolagrafija – Knjižni kažipot

Na delavnici se boste naučili uporabe kolažnega tiska. Izdelovali boste knjižne kazalke. Udeležba na delavnici je brezplačna, potrebne pa so predprijave na info.center@skuc.org do 3. 6. 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest.

 
 
 

Predstavitev razpisa za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2018

Karierni centri Univerze v Ljubljani in Univerzitetna služba za doktorski študij vabijo na predstavitev razpisa za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2018. Predstavitev bo 11. 6. 2018 ob 16.00.