e-NAMIG za mlade


Kolaž mladosti, Natečaj: Kaj me osreči


    A veš?

 

Kolaž mladosti – dnevi mladih v Ljubljani

Mreža mladinskih centrov Ljubljana in partnerske mladinske organizacije v Mestni občini Ljubljana se bodo že tretje leto zapored povezale v skupnem projektu Kolaž mladosti – dnevi mladih. Projekt bo v letošnjem letu povezal več kot 30 organizacij na 15 dogodkih, ki se bodo med 24. 5. in 1. 6. 2018 odvijali na različnih lokacijah v Ljubljani.

 
 
 

Natečaj: Kaj me osreči

Mreža L’MIT že vrsto let zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje “Kaj me osreči?”. Imaš morda tudi ti zanimiv odgovor na vprašanje “Kaj me osreči”? Svojo misel lahko oddaš do 15. junija.

 

    Izobraževanje

 

Strokovno usposabljanje: Level One – Coaching

Društvo Parada ponosa vabi zainteresirane na strokovno usposabljanje na področju coachinga “Level One – Coaching Certificate Training Course”, ki bo potekalo od 30. 6. do 8. 7. 2018 na Tirolskem, v Avstriji. Zainteresirane prosijo, da jim pišete do petka, 25. maja 2018.

 
 
 

Odrska tehnika za začetnice_ke

Te zanimajo kabli, tehnična oprema, osnove postavitve zvoka in luči? Prijavi se na dvodnevno delavnico Odrska tehnika za začetnice_ke. Delavnico organizirata Mesto žensk in Bunker Ljubljana.

 

    Delo

 

Šola art:tečaji išče nove sodelavce

Iščejo mlade sodelavce likovne smeri, da se jim pridružite pri vodenju likovnih tečajev risanja, slikanja, keramike, kaligrafije, nakita, arhitekturnega risanja, otroških delavnic. Zainteresirane prosijo, da jim pošljete svoj CV, kratek življenjepis na elektronski naslov sola@art-tecaji.com do 20. 6. 2018.

 
 
 

Sindikat Mladi plus išče dva mladinska voditelja (m/ž)!

V okviru projekta Kažipot do dostojnega dela, s katerim želijo opolnomočiti mlade ter jim odpreti vrata do novih znanj in veščin, objavljajo razpis za mladinske voditelje (m/ž). Iščejo dve mladi aktivni osebi, ki bosta njihovi podaljšani roki in motivatorja mladih na terenu.  Prijave zbirajo do petka, 25. 5. 2018.

 

    Natečaji

 

Razpis: Vabljeni mladi Primavera 2018

Z natečajem Vabljeni mladi 2018 in nagrado Primavera, Društvo likovnih umetnikov Maribor (DLUM) tudi letos vabi mlade vizualne umetnike k sodelovanju. Rok prijave je 30. maj.

 
 
 

Mladi ljubitelji filma, pozor!

Si star med 18 in 25 let, obožuješ film in se dobro izražaš v angleščini? Mednarodno združenje kinematografov Europa Cinemas tudi letos organizira projekt, imenovan 28 Times Cinema!. Izbrani kandidat bo kot član žirije mladih evropskih filmskih gledalcev dva tedna preživel v Benetkah – na beneškem filmskem festivalu. Rok prijave je 31. 5. 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

EVS v Latviji “Youth for youth”

Si želite pridobiti nove izkušnje in opravljati prostovoljsko delo v otroški in mladinski organizaciji v drugi evropski državi? Med 25. 7. in 19. 9. 2018 se lahko udeležite projekta Evropske prostovoljske službe v mladinski organizaciji Liepājas Jaunie Vanagi v Latviji. Rok prijave je 1. 6. 2018. 

 
 
 

Prostovoljstvo na festivalu ART KAMP 2018

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že enajstič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo od 22. do 30. junija 2018. Med 9. in 13. ter 16. in 20. uro vas bo razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo. Prijavite se lahko do četrtka, 31. maja 2018.

 

    Prireditve

 

Okusi Švedsko-predstavitev Švedske skozi njihovo kulinariko

Mladinsko središče Vič vas vabi na prijetno druženje ob švedski hrani  v četrtek, 24. maja, ob 16. uri.

 
 
 

Delavnice za mlade na festivalu Živa književnost

Letos bo 25. literarno-glasbeni festival Živa književnost med 8. in 15. junijem 2018 spletel svoje 25. gnezdo pred Galerijo Škuc na Starem trgu 21. V 25. letih so predstavili številne tuje in domače literarne avtorje_ice in glasbene ustvarjalce_ke, ki so z raznolikimi glasovi, verzi, ritmi, pripovedmi, melodijami in hrupom spojili radoživost z melanholijo, dvomom in upanjem. 

 
 
 

Delavnica: Osnove Adobe Indesigna

Če se v tvoji glavi neprestano pletejo kreativne ideje, ki jih kasneje na računalniku nikakor ne znaš uresničiti, potem vabljen/a, da se pridružiš na Adobe InDesign delavnici. Delavnica bo potekala v ponedeljek, 28. 5., in torek, 29. 5., od 17. do 20. ure.  Prijavite se lahko do 27. 5. 2018. 

 
 
 

Delavnica: Kako učinkovito reči ne?

Ste že kdaj rekli da, ko ste mislili ne? Zakaj rečemo da, ko mislimo ne? Če te tema zanima in si želiš izvedeti več, se pridruži na delavnici, ki bo v četrtek, 7. 6. 2018 v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru ob 16. uri.Prijavite se do 5. 6. 2018.