e-NAMIG za mlade


Mednarodni projekt "RespectWords", Veseli dan prostovoljstva, Mladinska izmenjava CultureCrash, Beyond labels, poletne delavnice, natečaj, festival, Očistimo Slovenijo, Sonček išče prostovoljce, PiNA Terminal išče kandidata/-ko, in še in še... PREBERI! :)


    A veš?

 

Podcast Sindikata Mladi plus

Sindikat Mladi plus ustvarja podcast Nehvaležni skeptiki, posebno internetno radijsko oddajo, v sklopu katerih približno enkrat mesečno naslavljajo teme, povezane z delavskim bojem, vstopom na trg dela in prekariatom.

 
 
 

Zaključna konferenca “Spoštuj Besede!”

Mednarodni projekt »RespectWords« (v slovenščini »Spoštuj besede«) s sloganom »Etično novinarstvo proti sovražnemu govoru« naslavlja vlogo medijev in tistih, ki jih ustvarjajo, v razmerju do migracij in etničnih ter religijskih manjšin. V tem kontekstu Radio Študent ob koncu projekta organizira tridnevno konferenco, na kateri se jim bodo pridružili mednarodni partnerji in bo potekala med 9. in 11. majem 2018 v prostorih Muzeja sodobnih umetnosti Metelkova in v Moderni Galeriji.

 
 
 

Veseli dan prostovoljstva

Osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva bo potekal 17. maja na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer se bodo ponovno zbrale prostovoljske organizacije in proslavile svoje delo na Veselem dnevu prostovoljstva.

 

    Izobraževanje

 

Mladinska izmenjava CultureCrash

Društvo za razvoj civilne družbe „EU korak“ z Reke (Hrvaška) organizira mladinsko izmenjavo Erasmus+, ki bo potekala na Reki od 19. do 26. maja in bo združila mlade iz Slovenije, Srbije, Litve, Grčije in Hrvaške (18-30 let).

 
 
 

Vabilo k udeležbi na mladinski izmenjavi Beyond labels

Zavod Nefiks ponuja 5 mladim priložnost za udeležbo na mladinski izmenjavi Beyond labels (LGBT+ Rights), ki bo potekala septembra na Irskem. Prijave zbirajo do 16. maja 2018!

 
 
 

izPOSTAVI se V javni PROSTOR

Gledališče Ane Monro vas vabi, da se prijavite na poletno delavnico PLACE yourSELF inTO public SPACE (izPOSTAVI se V javni PROSTOR)! Rok prijave je 10. 6. 2018.

 
 
 

Uprizarjati spol – Ples razlik // Nova znanja – Nove priložnosti

Uprizarjati spol – Ples razlik je mednarodni projekt, ki v središče zanimanja postavi povezave med plesom, spolom in aktivizmom. K sodelovanju pozivajo mlajše ustvarjalke_ce, ki bodo v okviru projekta imele_i možnost pridobivanja novih znanj in sodelovanja z ustvarjalkami_ci mednarodnega projekta. Prijave sprejemajo na contact@cityofwomen.org do vključno 30. maja 2018.

 
 
 

Delavnica za novo predstavo

Za novo odrsko predstavo avtorice Maje Delak v produkciji zavoda EMANAT, ki je načrtovana novembra 2018 bodo izvedli še drugo krajšo delavnico, oz. srečanje odprtega tipa. Iščejo formirane ustvarjalke z dobrim znanjem in bogatimi izkušnjami odrskega giba. Po zaključku delavnic želijo oblikovati ustvarjalno in izvajalsko ekipo za predstavo. Prijave po elektronski pošti sprejemajo na naslov agon@emanat.si do vključno četrtka, 17. 5. 2018.

 

    Natečaji

 

Natečaj za najboljšo kritiko

Festival Pranger v sodelovanju z Društvom slovenskih literarnih kritikov (DSLK), Pritličjem in MKC Črko objavlja natečaj za mlado kritiko. Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki še nimajo objavljenih več kot 5 kritik v osrednjih literarnih revijah, dnevnem časopisju ali radiju. Sodelovanje ni pogojeno z leti ali s statusom. Svoj izdelek pošljite najkasneje do 21. 5. 2018.

 
 
 

Festival ljubiteljskega igranega filma

Festival ljubiteljskega igranega filma #FLIF si prizadeva za promocijo in širjenje ljubiteljskega filma ter za spodbujanje nadaljnjega nastajanja ljubiteljskih filmov. Izkusi užitek predvajanja tvojega filma na filmskem festivalu in se poteguj za nagrade. Prijave sprejemajo do 30. 5. 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

Mladi prostovoljci na dogodkih Očistimo SLovenijo

Ekologi brez meja bodo v času od maja do septembra organizirali celo vrsto dogodkov in iščejo mlade, okoljsko ozaveščene posameznike, ki bi pomagali pri promociji. Piši na: helena.nieboer@ocistimo.si.

 
 
 

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije išče prostovoljce

Zveza Sonček bo v letu 2018 organizirala obnovitveno rehabilitacijo za odrasle osebe s cerebralno paralizo. Za izvedbo poletnih programov vabijo k sodelovanju prostovoljce. Vaša naloga bo pomoč pri varstvu otrok in odraslih z invalidnostjo ter sodelovanje pri različnih aktivnostih v sklopu programa.

 
 
 

Priložnost za udeležbo na projektih prostovoljstva

PiNA Terminal, v okviru projekta AKTIVIRAJ (V)SE!, mladim ponuja možnost, da se udeležijo 6 mesečnega projekta prostovoljstva v Italiji, Grčiji, Islandiji ali lokaciji po njihovi želji. Iščejo udeležence za obdobje med 1. julijem in 31. oktobrom 2018. Rok za prijavo je sreda, 23. maj 2018.

 
 
 

PiNA Terminal išče kandidata/-ko za 6-mesečni EVS v Romuniji

Projekt z naslovom “Building youth supportive communities – enviroment” bo potekal 6 mesecev, z začetkom 1. junija 2018 v Izvoarele, majhni vasici v Romuniji.

 

   Prireditve

 

Moja revolucija se je odpravila po mladinskih centrih Ljubljane

Focus obvešča, da se bodo v okviru projekta Moja revolucija v maju odvijali dogodki po različnih mladinskih centrih v Ljubljani.

 
 
 

Okrogla miza o mentorstvu

Vabljeni na Okroglo mizo o mentorstvu, ki bo v ponedeljek, 14. maja 2018 ob 18.00 v ABC hubu. S projektom mentorstva se Zavod Ypsilon pridružuje vseslovenski akciji Teden vseživljenjskega učenja 2018. Z dogodkom želijo opozoriti na pomen in povečanje mentorstva med mladimi.

 
 
 

Karierni kažipot za študente s posebnimi potrebami

Si študent_ka s posebnimi potrebami in načrtuješ svojo karierno pot? Vabljen na Karierni kažipot za študente s posebnimi potrebami, kjer bodo predstavljeni programi, v katere se lahko osebe s posebnimi potrebami vključijo v času študija in po njem.

 
 
 

12. Mednarodni festival Igraj se z mano

12. Mednarodni festival Igraj se z mano bodo otvorili v Ljubljani, na Kongresnem trgu in v parku Zvezda, med 22. 5. in 24. 5. 2018. Na 3-dnevnem dopoldanskem dogajanju se bodo plesni, pevski in gledališki nastopi odvijali na dveh odrih, obkroženih z delavnicami, animacijskimi kotički, športnimi poligoni.

 
 
 

9. sejem akademske knjige Liber.ac – Prevajanje svetov

Med 22. in 24. majem 2018 bo v organizaciji Filozofske fakultete (FF) UL potekal že 9. sejem akademske knjige Liber.ac, na katerem bo sodelovalo 37 razstavljalcev. Letošnji spremljevalni program z naslovom Prevajanje svetov je pod okriljem Znanstvene založbe FF in Knjigarne FF pripravil Oddelek za prevajalstvo FF.

 
 
 

Predstavitev in pogovor o knjigi “Skozi oči prekariata: čas za konkretne ukrepe”

Vabljeni na predstavitev knjige Črta Poglajna “Skozi oči prekariata: Čas za konkretne ukrepe”, ki bo v četrtek, 10. 5., ob 13.00 v Državnem svetu. V knjigi je niz intervjujev s predsedniki slovenskih političnih strank, domačimi in tujimi strokovnjaki, umetniki, predstavniki civilne družbe.

 
 
 

Dogodki na Legebitri

Vabljeni na Legebitro, kjer v maju pripravljajo pester program.

 
 
 

Slovenija se igra: družabno-igralni dogodek, ki poteka na isti dan po vsej Sloveniji

Društvo Naturo, ki se ukvarja s promocijo proste igre otrok v naravi, obvešča, da bodo v soboto, 12. maja, napolnili igrišča po vsej državi. Slovenija se igra je družabno-igralni dogodek, ki poteka na isti dan po vsej Sloveniji: sosedje se zberejo na ulicah, v vaseh, v naseljih in se družijo, igrajo (fuzbal, gumitvist, badminton, frizbi, stare igre …).

 
 
 

[ČIPke] Margherita Pevere: BioTechstil / delavnica

V Rampi bo gostovala italijanska umetnica Margherita Pevere, ki raziskuje na področju organskih in tehnoloških materialov. Na delavnici se bo skupaj z udeleženkami osredotočila na estetski potencial mikrobne celuloze in na filozofska vprašanja, ki se porajajo pri delovanju s hibridnimi telesi v umetniškem ustvarjanju in oblikovanju.

 
 
 

Ljubljana Mini Maker Faire 2018

Maker Faire je svetovno največji ‘Show and Tell’ dogodek, ki združuje raznovrstne ‘Maker-je’, izumitelje, ustvarjalce, umetnike, znanstvenike in tehnološke zanesenjake. Namen tega dogodka je prebujanje raziskovanja, spodbujanje radovednosti, zvedavosti, odkrivanja ter prostega pretoka idej, znanja in izkušenj. Dogodek bo 26. 5. 2018 na Trgu republike.

 
 
 

Sejem rabljenih koles na Eipprovi

V soboto, 12. maja med 9.00 in 15.00, bo potekal sejem rabljenih koles in kolesarske opreme na Eipprovi ulici v Ljubljani.

 
 
 

Mednarodni muzejski dan 2018

Mednarodni muzejski dan praznujejo v več kot 35.000 muzejskih institucijah v več kot 140 državah sveta. Med njimi tudi Slovenija s svojo mrežo raznolikih muzejev. Program najdete na spletnih straneh slovenskih muzejev. Ogled razstav in vstop na dogodke bo ta dan brezplačen.