e-NAMIG za mlade

26. april 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Ali veš, da se bo v Mladinski postaji moste govorilo o volitvah, ki se nam hitro približujejo? Poleg tega ne gre zamuditi Svetlobne gverile v Ljubljani, ki bo čez dva tedna... pa še in še. Ne spreglej česa in hitro preberi!


    A veš?

 

Mladinski informator o mladinskih izmenjavah

Mladinski informator je oddaja, ki jo pripravlja Ljubljanska mreža info točk. Slišite jo lahko vsak četrti ponedeljek v mesecu na Radiu Študent. V tokratni oddaji smo govorili o mladinskih izmenjavah.

 
 
 

Postani prostovoljec/ka Ljubljanske mreže info točk- L’MIT!

Ljubljanska mreža info točk L’MIT išče prostovoljce za sodelovanje v letu 2018. Iščemo mlade, ki jih zanima mladinsko delo, mladinsko informiranje ter terensko delo. Rok za prijavo je nedelja, 6. 5. 2018.

 
 
 

Letos napovedanih 27 urbanih sprehodov Jane’s Walk!

V začetku maja bodo pri nas že osmič potekali urbani sprehodi Jane’s Walk, ki jih od leta 2011 podpira IPoP – Inštitutu za politike prostora. Napovedanih je kar 27 sprehodov v 20 mestih!

 
 
 

Filmski teden Evrope 2018

Filmski teden Evrope vam letos med 9. in 27. majem v 14 krajih po Sloveniji prinaša sodobne evropske filme. Zvrstilo se bo 39 brezplačnih projekcij, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

 

    Izobraževanje

 

Dogodka na Socialni akademiji

Socialna akademija vas vabi na usposabljanje za trenerje ter usposabljanje, kjer se boste naučili, kako voditi skupino otrok.

 
 
 

Mala šola grafičnega oblikovanja – Nefiks zaposlitvene rešitve

Nefiks zaposlitvene rešitve vabijo v svoje vrste motivirane kandidate in mlade iskalce zaposlitve do 29. leta, ki niso v delovnem razmerju. Naslednji rok za prijavo je 26. april 2018 – oz. do zapolnitve 12 prostih mest. Delavnice bodo potekale od 7. do 25. maja na Zavodu Nefiks.

 
 
 

Leadership Summer School v Stuttgartu

Združenje alumnov Fundacije Rochusa in Beatrice Mummert združuje različne strokovnjake iz Srednje in Jugovzhodne Evrope. Letos ponovno organizirajo poletno šolo, ki bo potekala med 5. in 10. avgustom v Stuttgartu. Rok za prijavo je 30. 4. 2018.

 

    Delo

 

Pripravništva v organizaciji NATO

NATO letos že 16. leto razpisuje pripravniški program, ki se bo izvajal v letu 2019. K prijavi vabijo mlade, ki študirajo na različnih področjih in bi  radi prve izkušnje pridobili v mednarodni organizaciji.

 

    Natečaji

 

Fotografski natečaj “Moje socialno mesto”

Stranka evropskih socialistov pri Odboru regij objavlja svoj letni fotografski natečaj na temo “Moje socialno mesto”. Rok za prijavo je 30. junij 2018!

 
 
 

Poziv za mlade umetnike iz EU

Društvo Humanitas išče mlade umetnike/umetnice (med 18-35 letom) iz držav članic Evropske Unije, ki bi s svojim umetniškim delom  – fotografijo, sliko, kipom itd. – sodelovali v t.i. palestinskem Uličnem muzeju. Rok prijave je 15. maj 2018.

 
 
 

Vabljeni mladi 2018

Z natečajem Vabljeni mladi 2018 in nagrado Primavera, Društvo likovnih umetnikov Maribor (DLUM) tudi letos vabi mlade vizualne umetnike k sodelovanju. Rok prijave je 30. maj 2018.

 
 
 

Nefiks razpisuje natečaj za najboljšo razglednico

Nefiks razpisuje natečaj za najboljšo razglednico na temo prekarnega dela! Vsi sodelujoči bodo prejeli simbolično darilo, najboljše razglednice pa bodo objavljenje na naši spletni strani in še dodatno nagrajene!

 
 
 

Evropski natečaj socialnih inovacij 2018

Namen natečaja je poiskati najbolj inovativne projekte, izdelke, storitve in poslovne modele, ki spodbujajo mlade k celostni participaciji v spreminjajočem se gospodarstvu. Rok za prijavo je 27. april 2018!

 
 
 

Youth4Regions 2018 Media Programme

Tudi letos bo potekal Youth4Regions Media Programme, ki ga vsako leto organizira Generalni direktorat za regionalno in mesto politiko. Študente novinarstva, ki prihajajo iz držav članic, vabijo k sodelovanju. Rok za oddajo prispevkov je 29. junij 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

Blejski Vodni Festival išče prostovoljce

Blejski Vodni Festival išče pomoč pri organizaciji dogodka, ki se bo odvil na Bledu 7. 6. in 8. 6. 2018. Organizator prostovoljcem zagotavlja opremo za delo ter prehrano v času dela (kosilo + večerja) ter možnost brezplačne nastanitve.

 

    Prireditve

 

Izziv #Ode2Joy

Izziv #OdetoJoy poteka preko socialnih medijev in je namenjen proslavljanju evropske kulturne dediščine, saj letos poteka Evropsko leto kulturne dediščine. Rok za sodelovanje je 9. maj 2018, Dan Evrope.

 
 
 

Volilni mesec v Mladinski postaji Moste

V Mladinski postaji Moste bodo v maju spoznavali čudesa volilnega sistema. Pridruži se jim.

 
 
 

Ustvarjalno na Socialni akademiji

Socialna akademija vas vabi na dva dogodka, kjer boste lahko sprostili svojo ustvarjalno žilico in sicer na Ustvarjalni četrtek in Ustvari dokumentarec.

 
 
 

12. Svetlobna gverila: Mednarodni dan svetlobe / 16. maj

Ob 12. ediciji mednarodnega festivala Svetlobna gverila bo Ljubljana ponovno zaživela v soju številnih svetlobnih postavitev, ki bodo razsvetlile mestno središče. Svetlobna gverila bo letos potekala od 11. maja do 16. junija, dogajala pa se bo v Ljubljani, na različnih lokacijah. Odprtje bo v galeriji Vžigalica, v petek, 11. maja ob 21.30.