e-NAMIG za mlade

19. april 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Spet je veliko dogajanja in možnosti. Poišči si svojo!


    A veš?

 

Postani prostovoljec/ka Ljubljanske mreže info točk- L’MIT!

Iščeš nov izziv? Mi pa iščemo prostovoljce, ki jih zanima mladinsko delo, mladinsko informiranje ter terensko delo. Pri določitvi vsebine in obsega prostovoljskih aktivnosti za posameznega kandidata bomo upoštevali tudi vaše interese. Delo bo večinoma potekalo v prostorih Info centra ŠKUC na Starem trgu 21 in na terenu. Iščemo kandidate, ki so se naši ekipi pripravljeni pridružiti za najmanj 3 mesece. Rok prijave je 6. 5. 2018!

 
 
 

Pomagaj nam in sooblikuj novo edicijo zemljevida USE-IT Ljubljana

Pomagaj nam in sooblikuj novo edicijo zemljevida USE-IT Ljubljana! Katera je tvoja najljubša lokacija v Ljubljani? Bi jo priporočil mlademu turistu ali obiskovalcu Ljubljane? Poznaš zanimivo zgodbo o ljubljanskih navadah? Če želiš postati del novega USE-IT zemljevida izpolni obrazec in oddaj besedilo, v katerem opišeš svojo najljubšo lokacijo ali nekaj zanimivega o tipičnem Ljubljančanu/ki. Prispevek lahko oddaš do 30. aprila 2018!

 
 
 

Mladi o zdravju v novi številiki glasila Ljubljana

April je zaznamovan s svetovnim dnevom zdravja, ki poteka vsako leto na sedmi dan v mesecu. Zato smo v tokratni rubriki Mladi na sceni spregovorili o prehrani s predstavniki treh študentskih projektov, ki si prizadevajo ozaveščati mlade o pomembnosti zdrave in kakovostne prehrane.

 

    Izobraževanje

 

Transformatorjevo intenzivno izobraževanje na področju tehnik gledališča zatiranih

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki vas zanima uporaba gledališča kot orodja za doseganje lokalnih in globalnih družbenih sprememb: mladim, mladinskim delavkam_cem, aktivistkam_om, pedagoginjam_om, andragoginjam_om, socialnim delavkam_cem in drugim, zainteresiranim za izpopolnjevanje v metodologijah aktivističnega in gledališkega dela. Predhodne gledališke izkušnje niso potrebne. Prijave sprejemajo do 20. 5. 2018

 

    Delo

 

Pripravništvo v CEEMAN ustanovi za razvoj menedžmenta

Če iščeš zanimivo, dinamično in interaktivno poklicno pot v mednarodnem okolju, ti ustanova CEEMAN lahko ponudi prave izkušnje.Sodelovali boste lahko pri različnih projektih iz področja marketinških raziskav, upravljanja z bazami podatkov, organizacije mednarodnih dogodkov, marketinga in poslovne komunikacije. Rok prijave je 6. 5. 2018.

 
 
 

Razpis za delovno mesto Vodja komuniciranja (M/Ž)

CNVOS išče izkušenega/o vodjo komuniciranja z najmanj 5-letnimi izkušnjami na zahtevnejših komunikacijskih projektih z resnično odličnim poznavanjem slovenske medijske krajine in ključnih urednikov ter novinarjev. Rok prijave je 23. 4. 2018.

 

    Natečaji

 

Odprte so prijave za mladinski forum Nantes Creative Generations 2018

Letos bo forum potekal med 24. in 27. oktobrom v mestu Nantes, FrancijaTekom štirih dni bo več kot 60 udeležencev lahko predstavilo konkretne iniciative, delilo izkušnje in dobre prakse, razvijalo spretnosti spoznalo potencialne bodoče partnerje za razvoj mednarodnih idej ter se udeleževalo ogledov mesta, kulturnih in družabnih dogodkov. K prijavi so vabljeni mladi med 18. in 30. letom starosti iz držav članic Sveta Evrope. Rok prijave je 3. 6. 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

EVS v Latviji “Youth for youth”

Si želite pridobiti nove izkušnje in opravljati prostovoljsko delo v otroški in mladinski organizaciji v drugi evropski državi? Med 25. 7. in 19. 9. 2018 se lahko udeležite projekta Evropske prostovoljske službe v Liepāji v Latviji. Rok prijave je 7. 5. 2018

 

    Zdravje, Šport

 

Žoga, to je moja droga

Vabljeni na uvodno igro PANNA, ki je ena izmed priljubljenih iger uličnega nogometa. Poleg tega se vam bodo pridružili udeleženci programa Projektno Učenje Mlajših Odraslih (PUM-O), ki bodo na dogodku predstavili svojo ustvarjalnost in vas pocrkljali s palačinkami!

 
 

   Prireditve

 

Za lepo in zeleno Ljubljano z Mladimi zmaji

V okviru tradicionalne spomladanske čistilne akcije Za lepšo Ljubljano, vas terenska ekipa Mladih zmajev vabi na dva dogodka: čistilna akcija v Tivoliju in akcija s Človekinjami v Četrtni skupnosti Posavje. Čistilna akcija bo potekala v soboto, 21. 4. 2018.

 
 
 

58. Izmenjevalnica

V petek, 20. aprila od 16. do 20. ure bo v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana na Tržaški 132, potekala že 58. Izmenjevalnica, na kateri lahko izmenjaš hrano, čistila, izdelke za higieno za rabljena, vintage oblačila, zbrana v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana.

 
 
 

Gledališki laboratorij v Zalogu

Mladi zmaji v Zalogu te vabijo, da se udeležite mladinskega gledališkega laboratorija. Ob pomoči vaj improvizacijskega in fizično interaktivnega gledališča boste premagovali lastne mentalno/fizične ovire ter spoznavali gledališke spretnosti.Gledališki laboratorij bo potekal naslednjih terminih: 20., 21. in 22. 4. 2018.

 
 
 

Informativni dan v Mladinski postaji Moste

Mladinska postaja vas vabi na 2. informativni dan, kjer boste izvedeli kaj vse pripravljajo v tem letu! Informativni dan bo v jutri, 19. aprila.

 
 
 

Ta teden vabljeni na Legebitro

Tudi ta teden vas Legebitra vabi na dogodke, na katerih se za vsakega nekaj najde: Uvod v novinarstvo skupnostnih medijev; Čili z Legebitro: kviz; Mladinska čvekalnica; Aktivistični krožek; Krožek praktične filozofije.