e-NAMIG za mlade

5. april 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Urbani sprehodi Jane’s Walk

Pobuda Jane’s Walk izhaja iz Toronta, njen namen pa je širjenje dragocenih sporočil Jane Jacobs in popularizirati živost mest, ki se poraja preko povezanosti prebivalcev z bivalnim okoljem, sosedi in obiskovalci. Letos bo globalna akcija Jane’s Walk potekala od 4. do 6. maja 2018 in tudi letos vas vabijo, da se pridružite akciji z organizacijo sprehoda v vašem lokalnem okolju.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Razpisane so štipendije francoske vlade

Francoski inštitut v Sloveniji ponovno ponuja štipendije za študij na stopnjah Master 1, Master 2 ter štipendije za kratka raziskovalna bivanja za doktorske študente. Rok za oddajo prijave je 20. 4. 2018.

 

 

 

 

Vlada Italije razpisuje štipendije za študij v Italiji 2018/19

Objavljen je razpis za štipendije Italijanske vlade namenjene tujim študentom in Italijanom živečim v tujini za študij, izpopolnjevanje in/ali raziskovanje na italijanskih državnih ali javno priznanih institucijah. Dodatne informacije so na voljo na portalu Študij v Italiji, kjer se nahaja seznam študijskih programov na italijanskih univerzah ter od koder si lahko prenesete celoten razpis v italijanskem jeziku ali angleškem jeziku. Rok prijave je 30. 4. 2018. 

 

 

 

 

Odprt je razpis sklada za mobilnosti ASEF za umetnike in kulturne delavce

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za mobilnost Mobility First!, ki je namenjen umetnikom in kulturnim delavcem za mreženje, raziskovanje oziroma udeležbo na partnerskih srečanjih in drugih kulturnih dogodkih. Prednost so imele povezave med Azijo in Evropo.

 

 

 

 

Delavnice za prijavo na razpis štipendij Ad futura za študij v tujini – dodaten termin

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS bo organiziral delavnice dodatno delavnico za kandidate, ki se nameravajo prijaviti na javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2018. Delavnica bo potekala 11. 4. 2018 ob 14.00.

 

 

 

 

Brezplačni usposabljanji Vodim, torej sem in Ustvari video!

Dve novi priložnosti za mlade do 30. rojstnega dne, ki še niso zaposleni, v okviru projekta Inkubator 4.0, ki ga izvaja Socialna akademija: Vodim, torej sem je 64-urno usposabljanje za menedžerje v neprofitnih organizacijah in Ustvari video. 

 

 

 

 

Brezplačna usposabljanja za mlade

Uspešen projekt Nefiks zaposlitvene rešitve se letos poleti zaključuje. Vse mlade, ki si želijo dobro pripravljeni vstopiti na trg dela, vabijo, da se jim pridružijo v Ljubljani na brezplačnih tritedenskih izobraževanjih!

 

 

 

 

Delavnica: Iskanje in vrednotenje virov

Mestna knjižnica Ljubljana vabi na delavnico Iskanja in vrednotenja virov, ki bo potekala v petek, 20. 4. 2018. Po udeležbi na delavnici boste lažje poiskali ustrezne vire, bodisi za znanstveno pisanje ali pa za druge potrebe. 

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Prijavi se na prakso v Evropskem parlamentu

Ponovno so odprte prijave na prakse v sekretariatu Evropskega parlamenta za univerzitetne diplomante raznoraznih smeri. Preizkusite, kako poteka delo v evropskem duhu, v 24 različnih jezikih in med predstavniki 28 držav ter se skupaj z 8000 uslužbenci vsakodnevno spoprijemite z zahtevnimi, a zanimivimi izzivi, ki oblikujejo naš način življenja. Rok prijave je 15. 5. 2018. 

 

 

 

 

Razpis za uvrstitv na ožji seznam kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v EPO – 2018/2019

Univerza v Ljubljani (UL) je z Evropskim patentnim uradom (European Patent Office – EPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program. Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da EPO do 30. aprila 2018 v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga osem najustreznejših kandidatov ki so (bodoči) diplomanti magistrskega študija ustreznih smeri UL.

 

 

 

 

Amnesty International Slovenije objavlja razpis za zunanjega sodelavca_ko na področju mladinskega dela in izobraževanja

Amnesty International Slovenije išče zunanjega sodelavca ali sodelavko, ki bo v okviru projekta »Start the Change«, namenjenega mladim med 15. in 24. letom ter njihovim pedagogom, prevzel_a vlogo mladinskega delavca_ke. Rok prijave je 30. 4. 2018.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Klub prijateljev mladine Marindolus išče prostovoljce za vodnike/vodnice

Klub prijateljev mladine Marindolus išče prostovoljce in prostovoljke, vse vas, ki ste pripravljeni delati na taboru kot animatorji in/ali vodniki. Potrebujejo mlade ljudi, ki so odgovorni, komunikativni, kreativni, polni energije in ki želijo delati z otroki in mladimi in ste stari 19 let in več. Rok prijave je 30. 4. 2018. 

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Mednarodni festival sodobnega kolaža Kaos vabi umetnike

Layerjeva hiša napoveduje prvi festival sodobnega kolaža z osrednjo razstavo, delavnicami, predstavitvami in druženjem v kulturni četrti Kranja z domačimi ter mednarodnimi umetniki. Vabijo umetnike od daleč in blizu, da sodelujejo na pozivu festivala sodobnega kolaža KAOS. Na pozivu iščejo dela za razstavo v galeriji stolpa Škrlovec.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Itn. – Mladinski festival angažiranega pisanja

Od 12. do 15. aprila bo potekal Mladinski festival angažiranega pisanja, ki ga organizirajo mladi z namenom odpiranja prostora za razprave, izražanja mnenj in druženja ob literaturi. V štirih intenzivnih dneh druženja s knjigami bodo predstavili avtorje in novozidane knjige, na sporedu bodo pogovori, pripovedovalski dogodek, pesniški večer gimnazijcev, razstava, koncert s hip hop avtorji, dve delavnici, v hiši bosta delovali festivalska knjigarna in kavarna.

 

 

 

 

Okoljsko obarvani april v Mladinski postaji Moste

V Mladinski postaji Moste v april vstopajo s tematiko O K O L J A. April je mesec, ko se vse prebuja in ker je okolje za vse nas pomembno, mu bodo v Mladinski postaji Moste posvetili kar cel mesec. Vabijo vas na različne okoljsko obarvane dogodke!

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino