e-NAMIG za mlade

26. marec 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Projekti, pa na DrogArtu iščemo novega strokovnega delavca/delavko, in izobraževanja so, pa natečaji, tabori, in še in še... Preberi si v članku!


 A veš?

 

Spletni portal spol.si pričenja s projektom “Medijski spol”

Ker mediji in popularna kultura pomembno sooblikujejo mnenja, vrednote, aspiracije in življenjske odločitve vseh nas, so se pri spletnem portalu spol.si, ki deluje pod okriljem Društva za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa, odločili_e, da letos namenijo posebno pozornost spolnim stereotipom v medijih.

 
 
 

Mladi v glasilu Ljubljana

V glasilu Ljubljana so tudi mladi dobili svoj glas. V rubriki Mladi na sceni si preberite članek “Ko mladi prirejajo za mlade: od festivala do umetniškega izražanja” in spoznajte več o filmskem festivalu za mlade Kinotrip, bralnem klubu Fejstbukerji, društvom Novi dijak in festivalom angažiranega pisanja Itn.

 
 
 

V mestnem inkubatorju merijo vmesno temperaturo!

Pri Mladih zmajih so povprašali Idejaliste, udeležence aktualnega programa ‘Kaj je dobro in je lahko še boljše?’ v Mestnem inkubatorju Mladih zmajev, ki trenutno svoje ideje pretvarjajo v žive projekte, kakšno je njihovo trenutno stanje.

 
 
 

Ugasnite luči in se pridružite največji svetovni akciji za zdrav planet

WWF poziva slovenske občine in državljane, da v soboto, 24. marca, izklopijo luči med 20.30 – 21.30 uro in se pridružijo največji svetovni akciji za zdrav planet.

 

    Izobraževanje

 

Evropski vesoljski tabor 2018

Evropski vesoljski tabor bo letos potekal od 9. do 16. avgusta 2018 na Norveškem. Potekal bo v angleščini, namenjen pa je mladim, starim od 17 do 20 let, ki jih zanima vesolje ter imajo ozadje s področij fizike in matematike. Udeleženci bodo izvajali praktične eksperimente in na ta način pridobivali znanje. Rok za prijavo je 1. april 2018!

 

    Delo

 

Prosto delovno mesto na Združenju DrogArt– strokovni delavec/ka na programu Izberi sam

Zaposlitev je za določen čas predvidoma do oktobra 2019, nadomeščanje porodniške. Zaposlitev je za polni delovni čas. Prijavo z motivacijskim pismom in življenjepisom, iz katerega je razvidno, da izpolnjujete pogoje, pošljite do 8. 4. 2018 na naslov spela@drogart.org. Rok prijave je 8. 4. 2018.

 

    Natečaji

 

Javni natečaj za oblikovanje logotipa za projekt EVREKA

Center za mlade Domžale (v nadaljevanju CZM) objavlja javni natečaj za oblikovanje logotipa za projekt EVREKA – Ekološko izobraževanje na porečju Kamniške Bistrice. Sodelovanje na natečaju je brezplačno! Rok za oddajo je 4. 4. 2018 (do polnoči).

 
 
 

Natečaj za mlade bende

V Domžalah bo v petek, 25. maja, potekal Dan za mlade. Združili bodo kreativnost, glasbo in športne aktivnosti in poskrbeli za žur za mlade. Takrat bo tudi priložnost, da se predstavijo mladi bendi. Domžalčani in bendi iz okoliških občin, vabljeni, da se prijavite in se predstavite v živo mladim.

 

    Prostovoljstvo

 

Pomagajte očistiti Slovenijo – za vedno!

Letos bodo Ekologi brez meja ponovno čistili Slovenijo. Tokrat z mnogo večjim in pomembnejšim poslanstvom! K izvedbi dogodka jih je prepričala pobuda World Cleanup day 2018, ki bo v enem dnevu združila 150 držav, ki bodo vse hkrati čistile 15. septembra 2018. Tudi Slovenija bo del te zgodbe.

 
 
 

Postani prostovoljec/prostovoljka na festivalu Druga godba

Druga godba v svoje vrste vabi prijazne, mladostne, radovedne in nenazadnje zanesljive prostovoljce, ki bi sodelovali pri komunikaciji, koordinaciji in organizaciji letošnjega 34. mednarodnega festivala Druga godba.

 

    Zdravje, Šport

 

Potapljaški tabor

Mladi zmaji v sodelovanju z IPPA – Inštitut za potapljanje in podvodne aktivnosti vabijo mlade (18+), da se jim pridružite na potapljaškem taboru in postanete PADI certificirani potapljači odprtih voda.Tabor bo potekal od 23. do 29. 4. 2018.

 

    Prireditve

 

Javna tribuna: Dostojno delo – prekarne oblike zaposlitve

Vabljeni na javno tribuno z naslovom Dostojno delo, ki bo 26. marca od 16.00 do 18.00 v Kinu Šiška. Gibanje za dostojno delo in socialno družbo se je odločilo, da organizira javni pogovor, ki bo skupaj s strokovnjaki na področjih filozofije, ekonomije, sociologije in sindikalizma, pomagal odpreti družbeni dialog in nuje sprememb korporativno miselnih vzorcev.

 
 
 

Voluntariatov klub prostovoljcev je ponovno v mestu!

V aprilu se Voluntariatov klub prostovoljcev vrača v mesto in lepo pozdravlja vse, ki bi si želeli z njimi soustvarjati dogodke, projekte, se družiti v mednarodnem okolju, debatirati in še mnogo več. Prvo srečanje bo v sredo, 28. 3. ob 17.30.

 
 
 

Dogodek : IT meet up

Na dogodku boš izvedel_a, kako se s pomočjo mednarodnega projekta IT Launch Box lahko naučiš osnov programiranja in podjetništva brezplačno ter s pomočjo mentorjev, ki dobro poznajo IT svet postaneš še bolj zaposljiv_a.

 
 
 

Džuskanje brez cenzure #2: Na kaj si pa ti navlečen?

Tokrat bodo brez cenzure spregovorili o tem, kako nas nekatere stvari tako prevzamejo, da se težko obvladujemo, če jih ne dobimo. Strokovne odgovore vam bo pomagal iskati Gregor Dular iz Društva Projekt Človek, programa POM – program za otroke in mladostnike. Ti pa si vabljen/a, da se jim pridružiš, podeliš svoje izkušnje, potešiš svojo radovednost in spiješ kozarec džusa.  Dogodek bo 26. 3. 2018 ob 19.00, Mladi zmaji Zalog.

 
 
 

Ta teden vabljeni na Legebitro

Ta teden vas Legebitra vabi na različne dogodke!