e-NAMIG za mlade

15. marec 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Festival Odprte hiše Slovenije, Yo!Fest, "Podnebna pot", The Smart Logistics Challenge, Marčevsko filmovanje v Mladinski postaj Moste, jutranja joga, hip hiš šola v MC Ulca, ...


    Izobraževanje

 

Summer Economics Institute 2018

Ameriška ambasada in Ameriška gospodarska zbornica Slovenije že sedmo leto zapored organizirata Summer Economisc Institute Program. Izbrali bodo 15 študentov, starih med 19 in 28 let, ki bodo lahko opravljali pripravništvo v enem izmed podjetij, ki so člani Ameriške gospodarske zbornice, prav tako pa bodo po koncu programa bogatejši za obilico novega znanja. Rok prijave je 3. 4. 2018.

 
 
 

RAUN (Regional Academy of the United Nations) vabi študente k prijavam 2018-2019

RAUN (Regional Academy of the United Nations) je mednarodna, multidisciplinarna izobraževalna pobuda, ki združuje agencije Združenih narodov in izjemne študente, ki devet mesecev v manjših skupinah obiskujejo predavanja in interaktivne delavnice ter vodijo praktične raziskovalne projekte, pomembne za agencije. Rok prijave je 31. 3. 2018.

 

    Delo

 

Razpis za mesto odgovorne_ga urednika_ce Zavoda Radio Študent 2018

Odgovorni_a urednik_ca zavoda RŠ je imenovan_a za mandatno dobo dveh let, z možnostjo ponovne izvolitve. Imenuje in razrešuje ga_jo Svet zavoda RŠ po predhodni pridobitvi pisne podpore najmanj tretjine članov uredništva zavoda RŠ v širši sestavi. Rok prijave je 20. 3. 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

EVS v Latviji: “Youth for youth”

Si želite pridobiti nove izkušnje in opravljati prostovoljsko delo v otroški in mladinski organizaciji v drugi evropski državi? Med 25. 7. in 19. 9. 2018 se lahko udeležite projekta Evropske prostovoljske službe v Liepāji v Latviji. Rok prijave je 7. 5. 2018.

 
 
 

Vabilo prostovoljkam_cem k sodelovanju pri festivalu Odprte hiše Slovenije

Organizatorji festivala Odprte hiše Slovenije iščejo zainteresirane prostovoljce najrazličnejših profilov iz vse Slovenije. Dobrodošlo je, da vas zanimajo arhitektura, oblikovanje in problematika grajenega okolja. Rok prijave je 30. 3. 2018.

 
 
 

Yo!Fest 2018 išče prostovoljce

Evropski mladinski forum išče sedem prostovoljcev, ki bi 1. in 2. 6. 2018 sodelovali pri izvedbi dvodnevnega političnega festivala Yo!Fest, ki bo potekal pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu, v Franciji. Rok prijave je 22. 3. 2018.

 

    Natečaji

 

Fotografski natečaj za mlade “Podnebna pot”

V kakšnem podnebju in družbi si želite živeti do leta 2050? Katera so tista dejanja ali ukrepi, ki bodo pripomogla k želenemu podnebju? Sodeluj preko spletne strani ali Instagrama #podnebnapot. Prva nagrada je urbano električno kolo. Rok prijave je 1. 5. 2018.

 
 
 

The Smart Logistics Challenge

The Smart Logistic Challenge vabi študente, da se preizkusijo na področju logistike, spletne prodaje, kobitike v 4.0 logistiki in delitveni ekonomiji. 6 zmagovalcev bo prejelo povabilo na Kongres, ki bo 13 in 14. 9. 2018 potekal v Antwerpu v Belgiji, kjer bodo imeli priložnost predstaviti svoje ideje ter plačano 6 mesečno pripravništvo v eni od partnerskih podjetij (Baylo, Linde, SSI Schafer, Stow, Toyota Materials Handling, Vanderlande). Rok prijave je 30. 3. 2018.

 
 
 

Nagrada za magistrska dela: trajnostno upravljanje voda v Alpah

Si ravno magistriral oziroma boš v kratkem? Če se tvoja magistrska naloga dotika teme vode v Alpah, se lahko prijaviš na razpis pobude Young Academics Award Alpske konvencije, ki letos poteka že četrtič. Rok prijave je 31. 10. 2018.

 
 
 

Mednarodni natečaj za najboljši esej

UNESCO in Fundacija Goi Peace vabi mlade do 25 leta starosti, da sodelujejo v natečaju z naslovom “The Change I want to make”. Rok prijave je 15. 6. 2018.

 

    Zdravje, Šport

 

Protidopinški seminarji za rekreativne športnike

Ste se kdaj vprašali, kaj in koliko veste o nevarnostih dopinga, ki je zelo razširjen v tekmovalnem in profesionalnem športu? Pa veste, da se širi tudi med rekreativci? Vede ali nevede lahko prepovedane oziroma za zdravje nevarne snovi zaužijete že s prehranskimi dopolnili, s katerimi nas vsakodnevno naslavljajo nekateri slovenski mediji. Več pa boste izvedeli na seminarju, ki bo 10. 4. 2018 potekal v Ljubljani.

 

    Prireditve

 

Marčevsko filmovanje v Mladinski postaji Moste

Mladinska postaja Moste vas med 15. in 31. 3. 2018 vabi, da se jim pridružite pri dogodkih, ki jih organizirajo v sklopu filmskih ciklov.

 
 
 

Otvoritev večerov migrantskega filma

Kulturno Izobraževalno Društvo Pina vas 22. 3. 2018, ob 18.00 vabi na otvoritev večerov migrantskega filma. To bo prvi filmski večer iz cikla osmih. Prvi film, ki si ga boste lahko ogledali je Odprto morje (org. Fuocoammare), ki je prejel nagrado zlati medved za najboljši film 66. edicije filmskega festivala Berlinale.

 
 
 

Dogodki v MC ULCA – jutranja joga, hip hop šola in še kaj …

Mladinski Center ULCA v podhodu glavne železniške postaje v Ljubljani je odprt vsak dan in ponuja pester in raznolik program: Hip hop šolo, jutranjo jogo, druženje v centru in možnosti vključevanja v njihov program.

 
 
 

Druženje v Legebitri!

Ta teden se lahko udeležite dveh dogodkov na Legebitri in sicer se 15. 3. 2018 lahko pridružite Aktivističnemu krožku, 16. 3. 2018 pa ustvarjanju z vodenkami, kjer boste izdelali svoje razglednice.

 
 
 

Delavnica za mlade: Spoznavanje in uporaba (ročnega) orodja

Na delavnici v organizaciji Društva ŠKUC, ki bo potekala 19. 3. 2018 med 18. in 20. uro, boste izdelali uporabne predmete iz lesa in odsluženih materialov, ki bodo uporabljeni na različne načine, na primer kot sedišča. Rok prijave je 18. 3. 2018.