e-NAMIG za mlade

5. marec 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Razpisane štipendije, usposabljanja, razpisi, Hud job išče nove sodelavce, pa natečaji, delavnice, tečaji kvačkanja, dogodki... Na kratko - veliko novih možnosti. Preberi si!


    Izobraževanje

 

Sklad dr. Otta Likarja razpisuje štipendije

Štipendije so namenjene vsem študentom Univerze v Ljubljani za celotno področje inženirskih znanosti na TUM. Kandidati morajo biti mlajši od 30 let oz. 35 let, če so visokošolski sodelavci. Višina štipendije omogoča nemoten študij in bivanje v Münchnu v času trajanja štipendije. Rok prijav je do vključno 9. 3. 2018.

 
 
 

Razpis Tumove štipendije za študijsko leto 2018/2019

Tumova štipendija je namenjena spodbujanja doktorskega, izjemoma magistrskega študija diplomantov slovenskih in zamejskih univerz, ki se vpišejo na doktorski oziroma izjemoma magistrski študij na visokošolskih ustanovah v Avstriji, izjemoma tudi drugod v Evropi. Štipendija se dodeli za eno študijsko leto in znaša 500 € mesečno, izplača pa se v devetih mesecih v času študijskega leta. Prošnjo za dodelitev štipendije mora kandidat oddati do 25. 6. 2018.

 
 
 

Razpis štipendij Knafljeve ustanove za študijsko leto 2018/2019

Štipendija je namenjena spodbujanju podiplomskega študija diplomantov Univerze v Ljubljani, ki se vpišejo na magistrski ali doktorski študij na visokošolskih ustanovah na Dunaju. Štipendija se dodeli za eno študijsko leto, in sicer v obliki plačila stanarine za bivanje v Knafljevem domu ali domu Korotan na Dunaju. 

 
 
 

Zavod Kersnikova vabi na usposabljanje za bodoče mentorje

Vključite se lahko v različne dejavnosti, ki hekajo različne tehnologije, v biolaboratoriju eksperimentirate z živimi materiali, lahko pa sodelujete pri nastajanju in pripravi umetniških del, ki bodo razstavljena v Galeriji Kapelica. Srečanje bo potekalo v četrtek, 15. 3. 2018, ob 17.00 v laboratoriju Rampa na Kersnikovi 4 v Ljubljani.

 

    Delo

 

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu EU za intelektualno lastnino – 2018/19

Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da EUIPO do 31. marca 2018 v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva na sedežu urada v Alicanteju, Španija, predlaga pet do petnajst najustreznejših kandidatov, (bodočih) diplomantov magistrskega študija ustreznih smeri UL. Višina mesečnega prejemka pripravnikov EUIPO je 1.000 EUR. Predvideni začetek opravljanja pripravništva je sredina septembra 2018.

 
 
 

Pripravništvo pri sekretariatu Finančnega mehanizma Norveške in Evropskega gospodarskega prostor

Si pred kratkim diplomiral? Želiš, da tvoja kariera poleti? Sekretariat Finančnega mehanizma Norveške in Evropskega gospodarskega prostora (EEA and Norway Grants) razpisuje enoletno pripravništvo na področju upravljanja nepovratnih sredstev, ki prispevajo k zmanjševanju družbenih in ekonomskih razlik v Evropi. Pripravništvo je plačano: 1540 EUR mesečno in nastanitev v Bruslju. Rok prijave je 4. 3. 2018.

 
 
 

Pozor, Hud Job že petič!

Tokrat iščejo še več sodelavcev! In sicer dva novinarja tiskanih in spletnih medijev/urednika družbenih medijev, grafičnega oblikovalca, fotografa in lektorja, ki bi s soustvarjanjem revij v tiskani in spletni ediciji ter s pomočjo pri različnih projektih pridobivali neprecenljive izkušnje v poslovnem svetu. Rok prijave je 11. 3. 2018.

 

    Natečaji

 

Pesniški natečaj “Naj presem ETV 2018”

Na nagradni natečaj lahko pošljete le eno pesem v slovenskem jeziku, ki še ni bila nikjer objavljena. Razpisani sta dve starostni kategoriji: v prvi skupini boste mladi pesniki osnovnošolci, v drugi pesniki, starejši od 15 let. Rok prijave je 10. 4. 2018.

 
 
 

Literarni natečaj “Oddaj na natečaj v MKL”

Mestna knjižnica Ljubljana razpisuje literarne natečaje na temo proze, poezije in dramatike pod skupnim imenom “Oddaj na natečaj v MKL”. Gre za projekte spodbujanja mladih avtorjev med 15. in 25. letom k ustvarjalnemu pisanju in izražanju v slovenskem jeziku. Rok prijave je 15. 3. 2018.
 

    Prireditve

 

DOBRO SEM: Cikel delavnic za boljše počutje

Bi rad izboljšal svoje počutje, svojo samopodobo in izvedel, kako želje spremeniti v cilje, kako se sprostiti, kako reagirati, ne da bi zašel v konflikt? Prijavi se na cikel delavnic Dobro sem, ki bo potekal vsak torek od 15.15 do 17.15 v Mladinskem centru ULCA.

 
 
 

Delavnica: Glasni TouchTone

Na delavnici, ki bo potekala 17. 3. 2018, boste sestavili svoj TouchTone, DIY elektronsko zvočilo oziroma povratni ojačevalec. Spoznavali boste osnove delovanja preprostih vezij in elektronskih komponent ter se naučili spajkanja. TouchTone boste preizkusili kot samostojno glasbilo in v sozvočju z ostalimi napravami za proizvajanje hrupa. Delavnica je brezplačna in je del predfestivalskega dogajanja 3. mednarodnega filmskega festival Kinotrip. 

 
 
 

Tečaj kvačkanja v Mladinski postaji Moste

Ali si si vedno želel/a, da si lahko kaj izdelaš čisto sam/a in to s svojimi rokami? So te zanimale ročne spretnosti naših babic? Te je matralo, kako jim gre tako dobro? Mladinska postaja Moste v sodelovanju s Kva Kvačkaš organizira tečaj kvačkanja za začetnike in tudi tiste, ki že nekaj znate. Rok prijave je 4. 3. 2018.

 
 
 

Dogodek Speak Up!, poiščite spodbudo za pot do uresničitve sanj

Zavod Ypsilon vas vabi na navdihujoč dogodek Speak Up! Follow Your Dreams inspired by Lidl Slovenija, ki bo potekal 20. 3. 2018 ob 18.00 v Festivalni dvorani Ljubljana. Med govorniki in govornicami dogodka bodo: slovenski svetovni prvak v boksu Dejan Zavec, zmagovalka ultramaratona Everest Trail Race Andreja Sterle Podobnik, najbolj inovativni mladi kmet leta 2017 Matic Vizjak, predsednik humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up in triatlonec Matej Markovič ter režiserka in pisateljica Ivana Djilas. Priskrbite si brezplačno vstopnico. Število vstopnic je omejeno.