e-NAMIG za mlade

12. februar 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš, kaj vse se ti ponuja? Preberi si in izberi! :)


    A veš?

 

Projekt Road Trip

Evropska komisija objavlja projekt Road Trip, ki je namenjen štirim parom mladih sopotnikov na enomesečnem potovanju od pomladi do poletja 2018, na katerem bodo obiskali vrsto projektov, financiranih s strani EU in poročali o svojih izkušnjah na socialnih medijih. Rok prijave je 11. 2. 2018.

 
 
 

Dan varne rabe interneta

Včeraj, 6. 2. 2018 smo praznovali dan varne rabe interneta 2018, pod sloganom »Ustvarjaj, povezuj in širi spoštovanje: prijaznejši internet se začne s teboj.«.

 

    Izobraževanje

 

Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2018/2019

Štipendije so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Sklad bo podelil 1000 štipendij po 100 evrov mesečno. Rok prijave je 20. 9. 2018.

 
 
 

Objavljen je skupni Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19

Objavljen je Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19! Visokošolski zavodi bodo organizirali informativne dneve 9. februarja (ob 10. in 15. uri) in 10. februarja 2018 (ob 10. uri). Rok prijave je 30. 3. 2018.

 
 
 

Novinarji, race in še kaj ..

Te zanima ozadje nastanka novic? Se ti zdi, da je v poplavi informacij težko izluščiti, katere novice so resnične? Bi se rad/-a spoznal/-a z multimedijo in ustvaril/-a lasten novinarski prispevek? Če si na kakšno od vprašanj odgovoril/-a z DA!, se pridruži Socialni akademiji v študijski skupini Medijska pismenost. Rok prijave je 14. 2. 2018.

 

    Delo

 

Društvo mladinski ceh razpisuje 2 prosti delovni mesti za mladinska delavca

Društvo mladinski ceh razpisuje 2 prosti delovni mesti z nazivom mladinski delavec. Gre za zaposlitev za določen čas (9 mesecev), za polni delovni čas. Rok prijave je 9. 2. 2018.

 
 
 

Pripravništva v Evropski centralni banki

Evropska centralna banka (ECB) razpisuje pripravništva za diplomante in doktorska pripravništva na področju horizontalnega bančnega nadzora, ki se izvaja v okviru enotnega mehanizma nadzora (SSM) – nad bankami v območju evra in združuje ECB ter nacionalne nadzorne organe. Na voljo so tudi pripravništva z nazivom “asistent v oddelku za raziskave”, namenjena diplomantom in diplomantkam doktorskega študija. Roka prijave sta 15. in 19. 2. 2018.

 
 
 

Pripravništva na generalnem sekretariatu Sveta evropske unije

Generalni sekretariat Sveta (GSS) nudi okoli 100 plačanih pripravništev letno za državljane EU, ki do prijavnega roka dokončajo vsaj prvi del univerzitetnega študija in pridobijo diplomo ali enakovredno potrdilo, 20 neplačanih pripravništev, ki so namenjena študentom tretjega, četrtega ali petega letnika univerzitetnega študija, ki morajo opraviti obvezno pripravništvo v okviru študijskega programa ter pripravništva za študente nacionalnih šol za upravo.

 
 
 

Pripravništvo v evropskem parlamentu pri evropski poslanki Romani Tomc

Evropska poslanka Romana Tomc (SDS/EPP) razpisuje prosto delovno mesto za opravljanje pripravništva v Evropskem parlamentu. Delo bo potekalo deloma v Bruslju, deloma v Strasbourgu. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba za en mesec.

 

    Prostovoljstvo

 

Ljubljana Pride išče 2 prostovoljki_ca za EVS v Grčiji

Ljubljana Pride išče 2 osebi iz Slovenije za sodelovanje pri projektu Evropske prostovoljske službe (EVS) v Grčiji. Izmenjava bo potekala med majem in julijem 2018, v mestu Thessaloniki. Rok prijave je 20. 3. 2018.

 
 
 

ŠKUC – Kulturni center Q išče prostovoljke_ce

Vas zanima prostovoljno delo v ŠKUC – Kulturni center Q / klubu Tiffany in sekciji ŠKUC Magnus? Si želite pridobiti izkušnje na področju organiziranja in izvedbe kulturnih, mladinskih, izobraževalnih, klubskih in aktivističnih dogodkov? Pridružite se kolektivu društva ŠKUC in soustvarjajte pester LGBTIQ+ program.

 

    Natečaji

 

Foto natečaj Erasmus+

Evropska komisija je objavila fotografski natečaj Erasmus+. Udeleženci, ki živite v eni izmed držav programa Ustvarjalna Evropa, ste vabljeni, da pošljete originalne fotografije, ki odgovorijo na naslednje vprašanje: “Kaj je plus v programu Erasmus+? in ob tem objavite oznako #MyErasmusPlus. Najbolj ustvarjalen prispevek bo prejel darilni bon v višini 200 evrov.

 
 
 

ŠKISOLOV 2018

Mladi bandi, pozor! Si želite nastopiti na največji študentski prireditvi v Sloveniji? Razpis za neuveljavljene skupine, ki si želijo nastopiti na Škisovi tržnici 2018 je odprt do 19. 2. 2018.

 

    Prireditve

 

Usposabljanje: Kako organizirati prostovoljno delo v svojem okolju

Če bi vašem okolju (kraju ali šoli) radi začeli s prostovoljnim delom, vas mentorji programa Človek za druge vabijo na enodnevno usposabljanje. Rok prijave je 1. 4. 2018.

 
 
 

Zaposlitveni inkubator

Vstop na trg dela za marsikaterega absolventa predstavlja velik izziv, zato bodo Karierni centri Univerze v Ljubljani med 19. 2. in 2. 3. 2018 tudi letos organizirali Zaposlitveni inkubator, v okviru katerega boste mladi pridobili nasvete za uspešen vstop na trg dela, se seznanili s telesno govorico, se naučili postaviti svojo spletno stran in se naučili pristopov, ki spodbujajo kreativno razmišljanje.

 
 
 

Zimska avantura z Mladimi zmaji

Mladi zmaji vas vabijo na zimsko avanturo! Med 17. in 24. 2. 2018 so za vas v mladinskih centrih Bežigrad, Črnuče, Šiška in Zalog pripravili pester program.

 
 
 

Zbiralna akcija oblačil za otroke in mlade

V Mladinskem središču Vič bodo v februarju in marcu izvedli zbiralno akcijo oblačil za otroke in mlade. Vabijo vse, mlade, starše in otroke, da prinesejo svoja oblačila, ki jih ne potrebujejo več.

 
 
 

Delavnica “Iluzija romantičnih odnosov”

Zasnova za odnos med moškim in žensko se oblikuje že v rani mladosti. V vrtcu deklice povedo s kakšnim fantom se želijo poročiti. Potem nezavedno zasledujejo to željo, ki se lahko sprevrže v potrebo – nekaj brez česar ne morejo živeti. Rok prijave je 14. 2. 2018.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino