e-NAMIG za mlade

25. januar 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Prisluhi oddaji Mladinski informator, ali pa pojdi na Areno mladih v petek, 26.1., in v soboto, 27.1.! In spet se je našlo kar nekaj služb, natečajev, seminarjev, predavanj in delavnic! Kaj boš izbral/-a? :)


    A veš?

 

Oddaja Mladinski informator “Mladinsko informiranje”

Mladinski informatorji imajo poglavitno vlogo pri predajanju in tolmačenju informacij mladim, pri čemer je izjemno pomembno, da informacije prilagodijo posamezniku in njegovim potrebam. Mladi namreč zaradi prenasičenosti z informacijami pogosto težko prepoznajo tiste, ki so zanesljive in točne. Prisluhnite oddaji.

 
 
 

Že 18. Arena mladih bo 26. In 27. januarja aktivirala vse mlade!

Na Gospodarskem razstavišču bo 26. in 27. januarja od 9. do 18. ure potekala že 18. Arena mladih, prireditev, ki bo mladim ponudila različne informacije, priložnosti in ideje za aktivno preživljanje prostega časa. V sosednji dvorani pa bo istočasno potekala tudi Informativa, sejem izobraževanja in poklicev, ki bo predstavila možnosti izobraževanja , na voljo v Slovenji in tujini ter ponudila 790 delovnih mest.

 
 
 

MSS nagrada za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2017, saj se zavedajo, da je v pripravo zaključnih del potrebno vložiti veliko napora, žal pa mnogo kvalitetnih del ostane neopaženih za ciljne javnosti. Prijavite se lahko vsi mladi, ki ste v letu 2017 magistrirali ali diplomirali ter ste v svojem delu obravnavali tematiko povezano z mladimi. Rok prijave je 16. 2. 2018.

 
 
 

Cascais – Evropska prestolnica mladih 2018

Cascais, obmorsko letovišče zahodno od Lizbone, je bilo izbrano za Evropsko prestolnico mladih 2018. To znano Portugalsko mesto, v katerem je več kot 40 % prebivalcev starih manj od 35 let, ima veliko za ponuditi!

 

     Izobraževanje

 

Regionalni Laboratorij idej v Zahodni Sloveniji

Te zanimajo teme vključevanja migrantov? Se sprašuješ kako ustvariti vključujočo in strpno družbo? Ti je blizu kritično mišljenje? Potem si vabljen na Laboratorij idej v zahodni Sloveniji. Na Laboratorij idej so še posebej vabljeni mladi migranti in begunci. Rok prijave je 19. 2. 2018.

 

    Delo

 

Sindikat Mladi plus zaposluje!

Na Sindikatu Mladi plus iščejo nova sodelavca! Te veseli mladinsko delo in so ti blizu sindikalne vsebine? Potem se prijavi do 1. 2. 2018. Nudijo zaposlitvi za polni delovni čas, za obdobje 9 mesecev.

 
 
 

Razpis za projektnega sodelavca MSS

Na podlagi Pravilnika o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v tajništvu Mladinskega sveta Slovenije objavljajo razpis za projektnega sodelavca (2 delovni mesti). Nudijo zaposlitev za polni delovni čas, za obdobje 9 mesecev. Rok prijave je 1. 2. 2018.

 
 
 

Europe Calling – natečaj za najboljšo idejo

V pričakovanju naslednjega Evropskega mladinskega dogodka (EYE2018), Evropski parlament išče nove načine za povezovanje z mladimi državljani. Na natečaj so vabljeni mladi, stari med 18 in 30 let, državljani ali prebivalci Evropske unije. Sodelujejo lahko s svojimi idejami za naslednje vprašanje: “Kako se lahko Evropski parlament bolje poveže z mladimi in jih vključi v evropske razprave?” Rok prijave je 31. 1. 2018.

 

    Natečaji

 

Video natečaj »Reci ne! Zaustavi nasilje nad ženskami«

Nasilje nad ženskami je oblika zlorabe, ki se dogaja na vseh ravneh družbe in v vseh državah EU. Kratek video naj bi dvigoval ozaveščenost nasilja nad ženskami in spodbujal ljudi, da spregovorijo proti temu. Na natečaj ste vabljeni mladi profesionalci in študenti s svojimi predlogi konceptov za video za dvigovanje ozaveščenosti na socialnih medijih. Rok prijave je 10. 2. 2018.

 
 
 

Odprti poziv za Projektni prostor MAO 2018

MAO vabi posameznike in ustanove k prijavi projektov v nastajanju, eksperimentov in tekočih raziskav na področju arhitekture, oblikovanja in fotografije. V letu 2018 bodo izbrani štirje projekti, ki jim bo MAO zagotovil produkcijska sredstva v višini po 1500,00 EUR (bruto), osnovno tehnično opremo in podporo ter prostor za izvedbo. Rok prijave je 25. 2. 2018.

 
 
 

Nagrada skupine OHO

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana v sodelovanju s Residency Unlimited, New York in Trust for Mutual Understanding, New York razpisuje Nagrado skupine OHO za leto 2018. Vljudno vabijo umetnike, institucije, organizacije, da se prijavijo oziroma, da prijavijo umetnice in umetnike, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, videa, novih medijev, performansa. Rok prijave je 15. 3. 2018.

 

    Zdravje, Šport

 

Protidopinški seminarji za rekreativne športnike

Ste se kdaj vprašali, kaj in koliko veste o nevarnostih dopinga, ki je zelo razširjen v tekmovalnem in profesionalnem športu? Pa veste, da se širi tudi med rekreativci? Slovenska protidopinška komisija pripravlja brezplačne preventivne seminarje za rekreativne športnike, kjer vas bodo seznanili z nevarnostmi, ki jih prinaša doping. Med šestimi seminarji bosta dva v naši bližnji okolici: 29. januarja v Domžalah in 10. aprila v Ljubljani.

 
 
 

Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog Stigma ima novo spletno stran

Iz Društva Stigma sporočajo, da si ogledate njihovo novo spletno stran, ki je dostopna na: http://drustvo-stigma.si

 

    Prireditve

 

Delavnica “Pedagoška tržnica: Sedanjost in prihodnost kombiniranega učenja (blended learning) na Univerzi v Ljubljani”

Vabljeni ste na delavnico “Pedagoška tržnica: Sedanjost in prihodnost kombiniranega učenja (blended learning) na Univerzi v Ljubljani”. Namen: Izmenjava izkušenj na področju kombiniranega učenja na UL. Pripravljeni so trije sklopi predstavitev, ki bodo pokrivali strateški, pedagoški in tehnični vidik kombiniranega učenja. Dogodek po 26. 1. 2018.

 
 
 

Predavanje “Raziskovanje različnih aspektov ponotranjene homofobije

Legebitra vas 26. 2. 2018 vabi na strokovno predavanje “Raziskovanje različnih aspektov ponotranjene homofobije” z geštalt terapevtom, učiteljem in supervizorjem Kevin McCannom. Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku. Udeleženke_ci bodo po zaključku prejele_i potrdilo o udeležbi in opravljenih urah. 

 
 
 

Okrogla miza “Na mladih gospodarstvo stoji” na Informativi 2018

Kaj imata skupnega izbira izobraževanja in prva zaposlitev? 26. 1. 2018 se pridružite se okrogli mizi »Na mladih gospodarstvo stoji« na Informativi 2018, ki jo za mlade pripravlja Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije in iz prve roke pridobite informacije od mladih, uspešnih gospodarstvenikov.

 
 
 

Univerza v Ljubljani na 10. Informativi 2018

Že veste, kaj boste izbrali za svoj prihodnji študij? Kako pravilno izpeljati vpisni postopek? Kakšne štipendije lahko pridobite za študij? Kaj svetuje Tilen Artač in njegovi posebni gosti o izbiri študija? V petek 26. in soboto 27. 1. 2018 obiščite Univerzo v Ljubljani na 10. Informativi.

 
 
 

Delavnica kreativnega pisanja z Leonoro Flis

Trubarjeva hiša literature vabi na delavnico kretivnega pisanja z Leonoro Flis. Udeležba na delavnici je brezplačna. Sprejetih bo 12 udeležencev, ki jih bo na podlagi prejetih besedil izbral organizator. Rok prijave je 31. 1. 2018.

 
 
 

3. dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk

Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, ki je partner projekta MoMoWo s podporo Ustvarjalne Evrope, projektantkam ponuja možnost, da na dan žena (8. marec) širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo. Rok prijave je 12. 2. 2018.

 
 
 

Brezplačna javna delavnica “Kako se prijaviti in uspeti?”

Ob javnem razpisu za Nagrado skupine OHO 2018 vas vljudno vabijo, da se v četrtek, 25. januarja 2018 ob 18.00 uri, udeležite brezplačne delavnice “Kako se prijaviti in uspeti?”, ki bo potakala v prostorih Galerije P74.