Na DrogArtu iščemo nove prostovoljce za delo na programu Kemseks!


Si želiš postati del terenske ekipe z informacijami o seksu, drogah in partijih? Te veseli delo z mladimi v nočnem življenju? Iščemo prostovoljce za delo na programu Kemseks, ki je nastal v sodelovanju Združenja DrogArt, Društva Legebitra in Društva ŠKUC Magnus, z namenom zmanjševanja tveganj povezanih z uporabo drog pri seksu, in informiranju o varni spolnosti.


Informatorska ekipa je prisotna na večini žurov v LGBT skupnosti. Gre za dinamično delo v nočnem življenju, kjer na terenu informiramo o manj tvegani uporabi drog in alkohola, varni spolnosti, o nevarnostih kombinacije seksa in drog, o spolno prenosljivih boleznih, hkrati pa nudimo tudi laično prvo pomoč obiskovalcem, ki imajo težave zaradi uporabe psihoaktivnih substanc. Delo poteka v Ljubljani.

 

Nudimo ti:


-       uvodno izobraževanje ter nadaljnja usposabljanja;
-       usmerjanje in podporo mentorja;
-       nove, zanimive in koristne izkušnje, znanje ter poznanstva

 

Pričakovane izkušnje:

Izkušnje niso potrebne. Želimo si prijazne in odprte osebe, ki jim LGBT skupnost ni tuja in jim je všeč delo z mladimi :)

 

Prijave zbiramo do 31. 10. 2018 na simon.kovacic@drogart.org.

 

Program "Kemseks: Zmanjševanje tveganj povezanih z uporabo drog in spolnostjo med MSM" financira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Mestna občina Ljubljana