Zadnji e-NAMIG za mlade v letu 2017!

21. december 2017|Novice

Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, prireditve... še enkrat zbrane na kup v letu 2017 :)


 

Za nami je še eno uspešno leto, polno priložnosti in koristnih informacij. Hvala, ker nas spremljate!

Ekipa L’MIT vam želi lepe praznike.

 

    Izobraževanje

 

Usposabljanje EuroPeers

Si se v zadnjih dveh letih vrnil/a s projekta evropske prostovoljne službe? Bi želel/a deliti svojo izkušnjo z drugimi mladimi in jih navdušiti za sodelovanje pri podobnih aktivnostih? Pridružiš se lahko tako, da se prijaviš na usposabljanje, ki bo tokrat potekalo na Finskem, po prihodu domov samostojno ali skupaj z drugimi Europeersi izvedeš kakšno promocijsko aktivnost, enkrat letno pa bo Movit organiziral tudi nacionalno letno srečanje vseh aktivnih Europeersov. Rok za prijavo je 22. 1. 2018.

 

    Delo

 

Green European Foundation išče koordinatorja projektov

Koordinator projektov bo sodeloval s programskim vodjo in ostalimi člani ekipe pri zasnovi, vodenju in poročanju o projektih iz vseh področjih delovanja organizacije. Rok za prijavo je 7. 1. 2018. Delo bo potekalo v Bruslju, v Belgiji.

 
 
 

Razpis za prosto delovno mesto PZS: Mladinski delavec

Planinska zveza Slovenije na podlagi Javnega razpisa »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju« objavlja prosto delovno mesto mladinski delavec na področju mladinskega dela (m/ž). Delovno razmerje se sklepa za določen čas 9 mesecev, od 1. marca 2018 do 30. novembra 2018, s polnim delovnim časom. Delo bo potekalo na sedežu Planinske zveze Slovenije. Rok za prijavo je 7. 1. 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

Delovni tabori Bauorden v Nemčiji

Organizacija Bauorden vabi vse mlade k sodelovanju na osemtedenskih delovnih taborih v Nemčiji. Sodeluješ lahko pri različnih projektih, od renovacijskih del, dela v naravi ali ekologiji, dela na kmetiji ali z otroci … Na voljo so naslednji termini: od 18. februarja so 14. aprila 2018, od 4. marca do 28. aprila 2018, od 18. marca do 5. maja 2018.

 
 
 

BBC-jev mednarodni natečaj za najboljšo radijsko igro 2018

BBC razpisuje mednarodni natečaj za najboljšo radijsko igro (International Radio Playwriting Competition 2018) za uveljavljene in neuveljavljene pisce, stare nad 18 let, ki živijo izven Velike Britanije. Nagrade: denarna nagrada v vrednosti 2200 GBP, potovanje v London, predvajanje prispevka preko BBC World Service po vsem svetu. Rok za prijavo je 31. 1. 2018.

 

    Natečaji

 

The World Press Photo Contest

Ponovno je razpisan največji svetovni fotografski natečej “The World Press Photo Contest”, za najboljše fotografije preteklega leta. Razstava nagrajenih fotografij bo gostovala v 45 državah in si jo bo ogledalo več kot 4 milijone ljudi. Avtor zmagovalne fotografije bo prejel nagrado “World Press Photo of the Year Award”, denarno nagrado v višini 10 000 EUR, plačano nastanitev in potne stroške tekom festivala, ki bo potekal v Amsterdamu, izbrano Canon fotografsko opremo, nagrado “Golden Eye Award” in diplomo. Rok za prijavo je 4. 1. 2018.

 
 
 

Mednarodni natečaj “OSTEN BIENNIAL of DRAWING Skopje 2018”

Ponovno je razpisan natečaj OSTEN BIENNIAL of DRAWING, ki je odprt za mednarodne udeležence. Dogodek je posvečen ustvarjanju in ohranjanju umetnosti na papirju, a dopušča tudi umetniško svobodo novih, kreativnih risarskih pristopov. Udeleženci se lahko z deli, ki so nastala med leti 2015 in 2018, potegujejo za številne, tudi finančne nagrade. Rok za prijavo je 30. 4. 2018.

 
 
 

Filmski natečaj: Animafest Zagreb

Odprt je razpis za sodelovanje na 28. Mednarodnem festivalu animiranega filma Animafest Zagreb. Sodelujoči filmi se bodo potegovali za številne nagrade, med katerimi je tudi mnogo denarnih nagrad. Rok za prijavo je 1. 2. 2018.

 
 
 

Filmski natečaj za mlade v okviru projekta GaYA

Mladi filmski navdušenci, pozor! Začel se je filmski natečaj za mlade v okviru projekta GaYA My Alps – My Chance. Pod geslom My Alps – My Chance iščejo GaYA projektni partnerji kratke filme, ki prikazujejo aktivno delovanje in prizadevanja mladih z območja Alp pri sprejemanju odločitev v lokalnih skupnostih. Rok za prijavo je 31. 5. 2018.

 

    Prireditve

 

Ana Mraz 2017

Ana Mraz 2017 bo barvit prednovoletni ulični program v Ljubljani predstavila med 26. in 30. decembrom (od 18.00 do 20.00), svoje reflektorje, mrzlo sapo in ulične predstave pa bo prvič postavila na Špico.

 
 
 

Naredi si svoj novoletni okrasek!

Tik pred prazniki v RogLabu načrtujejo brezplačno delavnico novoletnih okraskov. Pridružite se v RogLabu, v četrtek, 21. decembra, med 12.00 in 18.00 uro.

 
 
 

Prazniki, prihajamo!

22. 12. 2017, na zadnji petek pred prazniki, te člani Mladinske postaje Moste vabijo na “potluck” večerjo, za katero bo vsak udeleženec prispeval eno jed. Dobrodošla je hrana in pijača iz vsega sveta. Poleg tega pa bodo organizirali tudi izmenjalni srečolov.

 
 
 

Delavnica o alkoholu – Poskrbi zase

Društvo študentov medicine Slovenija – ekipa projekta Alkošola in Mladinska postaja Moste te 21. 12. 2017 med 18. in 20.30 uro vabita na delavnico o alkoholu, na kateri se boste pogovarjali o uživanju alkohola med mladimi.

 
 
 

V okviru projekta Koalicija mladih sledijo regijski dogodki

Na Mreži MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije nadaljujejo s projektom Koalicija mladih. Med januarjem in marcem 2018 bodo v okviru projekta potekala regijska srečanja, ki jih organizirajo skupaj s Kariernimi središči Zavoda RS za zaposlovanje in bodo namenjena odpiranju tem s področja zaposlovanja in aktivne participacije mladih za izboljšanje njihovega položaja v družbi. Spodbujajo in vabijo vas, da podate svoje konkretne predloge iz katerih bodo oblikovali konkretne ukrepe za  izboljšanje  položaja mladih v Sloveniji.

 
 
 

Okrogla miza o turizmu

Skupnost občin Slovenije 21. decembra organizira okroglo mizo, na katero so povabili različne strokovnjake, takšne, ki turizem dobro poznajo in takšne, za katere si želijo, da bi ga poznali, saj odločilno vplivajo na prihodnje politike, zakonodajo in financiranje.

 
 
 

DUM vabi na pogovor in predstavitev umetniških del

DUM društvo umetnikov vabi na pogovor in predstavitev umetniških del, ki bo potekal danes, ob 19. uri v Projektnem prostoru DUM na Kolodvorski 6 v Ljubljani. Z umetnicami in umetnikom, Andreo Knezović, Ano Legčević, Izo Pavlina in Anžetom Severjem ter vodjo projekta Tevžem Logarjem, se bo pogovarjala Hana Ostan Ožbolt.

 
 
 

Tradicionalni večer zbirke Lambda

V četrtek, 21. 12. ob 20.30, vabljeni v Galerijo Škuc na tradicionalni večer Lambde – s predstavitvijo novosti, razprodajo in zdravico.