e-NAMIG za mlade

15. december 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Ali veš, kdo je Jack v mladinskem sektorju? Ali razmišljate o delu v drugi državi EU? Bi se prijavil na javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem? Bi bil pripravnik pri Googlu? Če je vsaj na kaj odgovor "ja", si nujno preberi članek... :)


  A veš?

 

Kdo je Jack v mladinskem sektorju?

V tokratni oddaji Mladinski informator smo govorili o mladinskem delu. V intervjuju smo se pogovarjali s predsednico društva Parada ponosa Simono Muršec. Društvo Parada ponosa je za projekt »Tukaj smo! Skupaj delujemo« prejelo državno priznanje za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za leto 2017, za izvedbo izredno uspešnega, odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju.

 
 
 

Razpis za poročevalce na Evropskem mladinskem dogodku

Evropski mladinski dogodek (European Youth Event (EYE) bo potekal med 1. in 2. junijem 2018 v Evropskem parlamentu v Strasburgu. Rok za prijavo je 21. 1. 2018, do 12.00 CET.

 
 
 

#YourCareerMove

Razmišljate o delu v drugi državi Evropske unije, pa niste prepričani, če je to res prava odločitev za vas? Rešite kviz in se prepričajte!

 

    Izobraževanje

 

Javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem

Raziskovalni štipendiji sta namenjeni slovenskim podoktorskim raziskovalcem za raziskovalno delo pod vodstvom japonskih znanstvenikov na japonskih raziskovalnih inštitutih in univerzah. Subjekti se na javni razpis lahko prijavijo za katerokoli znanstveno področje. Raziskovalno delo na Japonskem se lahko začne kadarkoli od 1. aprila 2018 do 30. novembra 2018. Raziskovalno delo na Japonskem traja od 12 do 24 mesecev. Rok prijave je 1. 3. 2018.

 

    Delo

 

Plačano pripravništvo v European Railway Agency

Pripravništvo je namenjeno mladim univerzitetnim diplomantom in odraslim, ki so pred kratkim pridobili univerzitetno diplomo in so na začetku nove profesionalne kariere. Rok za prijavo je 7. 1. 2018.

 
 
 

Google išče pripravnika za odnose z razvijalci (developer relations)

Google trenutno sprejema prijave za plačana poletna pripravništva v letu 2018, ki so namenjena študentom dodiplomskega študija računalništva ali sorodnega študijskega področja. Rok za prijavo je 21. 12. 2017.

 

    Natečaji

 

Dormeo Design Award and Competition

Dormeo Slovenija vabi vse študente oblikovalce, ilustratorje in umetnike, da se prijavijo na Dormeo® Design Award and Competition. Ponujajo vam priložnost, da ustvarite novo podobo za zbirko Dormeo kids, ki je sestavljena iz rjuhe, vzglavnika, prevlek in odeje. Rok za prijavo je 17. 12. 2017.

 
 
 

“Bodi pisatelj” – literarni natečaj v tujih jezikih (angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina)

Natečaj je namenjen osnovnošolcem tretje triade ter dijakom in dijakinjam, ki želijo svoje znanje tujega jezika izraziti s pisano besedo. Rok za oddajo literarnih prispevkov je 22. 12. 2017.

 

    Prireditve

 

Basement koncert

Vabljeni_e na tradicionalni decembrski koncert v Basmentu. Vrata odpirajo ob 20.00, kosti začnejo tresti ob 20.30. Vstop prost!

 
 
 

10 let Žive knjižnice v Sloveniji

Na srečanju boste pregledale_i zanimivosti desetih let postavitev Živih knjižnic, srečale_i boste nove in stare žive knjige ter prostovoljke_ce, ki so soustvarjali prvo dekado knjižnih izposoj, predvsem pa se boste ob prigrizkih in napitkih družile_i in zabavale_i, kot se za tak praznik spodobi. Srečanje bo potekalo 14. 12. 2017, od 18.00 do 20.00 ure, v Modri čitalnici študentskega kampusa.

 
 
 

Položaj LGBT-starejših oseb v Sloveniji

DIC Legebitra vas vabi na strokovni posvet »Položaj LGBT-starejših oseb v Sloveniji«, ki bo potekal v torek, 19. decembra 2017, od 9.00 do 14.00 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova v Ljubljani.

 
 
 

Družabno srečanje Merry Mixer med domačimi in tujimi študenti!

Karierni centri UL vas ne podpirajo le pri načrtovanju karierne poti, temveč želijo spodbuditi povezovanje med študenti Univerze v Ljubljani z različnih okolij. Zato prirejajo 15. decembra Merry Mixer, na katerega vabijo domače in tuje študente.

 
 
 

Milojka – okolju in vesolju prijazen sejem

Na Milojkin alterSEJEM poleg Izmenjevalnice – in njenih rabljenih oblačil, ki jih zamenjamo za donacije hrane in izdelkov za higieno – bodo z nami še Knjižnica R E Č I, Zavetišče za zavržene rastline, Zadruga Stara roba, nova raba, Fabrica – ročno izdelani nakit, Preoblikovalnica, Knjigokrojač, Breja Preja, Pehtra in društvo Divja, Fržek, in še kdo. Dogodek bo 15. 12. 2017 od 16.00 do 21.00 v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana.

 
 
 

Funky Flea Market

Funky Flea Market, bolšji trg najbolj funky stvari se vrača. Vabljeni, da se jim pridružite v soboto, 16. 12. 2017, od 12. do 18.00 v Mladinskem centru ULCA. Zopet boste lahko prodajali, kupovali in menjali oblačila, torbe, superge, plošče, starine itn. Vsi prostovoljni prispevki dogodka bodo namenjeni obratovalnim stroškom MC ULCA.

 
 
 

Arduino: programiranje z lučkami

Lezbično-feministična univerza vas vabi na delavnico »Arduino: Programiranje z lučkami«, ki bo potekala v petek, 15. decembra 2017 ob 19.00, v klubu Tiffany, AKC Metelkova. Na delavnici boste naredile prve korake v svet programiranja z mikrokrmilnikom Arduino Nano in se igrale z LED lučkami.