e-NAMIG za mlade

7. december 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Kavarniški večer? Ali Heroji furajo v pižamah? Preberi in izberi!


    Izobraževanje

 

Poučevanje evropske zgodovine s filmom

Srednješolski programi poučevanja evropske zgodovine postanejo bolj interaktivni, zanimivi in poglobljeni v razumevanju s pomočjo filma. Poučevanje evropske zgodovine s filmom (v ang. Teaching European History through Cinema – TEHC) je nov srednješolski izobraževalni program, ki bo v šolskem letu 2017/2018 izvajan v petih evropskih državah: Italija, Irska, Romunija, Bolgarija in Slovenija.

 
 

  Natečaji

 

Tradicionalni natečaj za kratko zgodbo

AirBeletrina tudi letos razpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Glavna nagrada je 300 evrov in objava na AirBeletrini. Rok za oddajo prispevkov je 11. 12. 2017.

 

   Zdravje, Šport

 

Heroji furajo v pižamah

Vseslovenska iniciativa »Heroji furajo v pižamah« Zavoda VOZIM, Generali zavarovalnice in partnerjev ponuja rešitev aktualne problematike vožnje mladih pod vplivom alkohola. Z glavnim sporočilom »Poskrbi za varen prevoz domov!«, s podporo ambasadorjev strokovne javnosti in številnih znanih Slovencev, aktivno osvešča širšo slovensko javnost o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, ki je največja ravno med mladimi vozniki.

 
 
 

Ostani s svojo družbo, ne soliraj na žuru!

Drogart priporoča: Ostani s svojo družbo, ne soliraj na žuru! Na žuru smo bolj varni, če se držimo svoje družbe. Ne soliraj! Soliranje oz. odmik od družbe prijateljev na žuru, lahko vodi v težave.

 

    Prireditve

 

BEST dnevi tehnike in naravoslovja

BEST Ljubljana ponovno organizira dogodek BDTN – BEST dnevi tehnike in naravoslovja, kjer bodo lahko študenti pridobili uporabna znanja, spoznali nove ljudi in širili svoja obzorja. Predavanja in delavnice bodo vodili profesorji, asistenti in študenti iz različnih fakultet, ki bodo prikazali svojo stroko v zanimivi luči. Dogodek bo potekal med 11. in 17. 12. 2017, na različnih lokacijah v Ljubljani.

 
 
 

Kavarniški večer: lutkovna predstava Prva ljubezen

Tokratni Kavarniški večer, ki bo potekal 14. 12. 2017, bo prav poseben, saj si boste ogledale_i lutkovno predstavo Prva ljubezen.

 
 
 

EKSKURZIJA: Ilirska Bistrica – Hrib svobode

KUD Anarhiv v sodelovanju s hrvaško nevladno organizacijo SF:ius (Socijalni rub: zanimljive neispričane priče) organizira brezplačno izobraževalno ekskurzijo na Hrib svobode oziroma Brinškov hrib (433 m n. m.), ki se vzpenja nad Ilirsko Bistrico.