DrogApp

23. november 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Na voljo je prenovljena brezplačna mobilna aplikacija DrogApp. Razvili smo jo na združenju DrogArt, da uporabnikom olajšamo iskanje informacij o drogah in temah, povezanimi z njimi. Obveščala pa vas bo tudi o primerih, ko zaznamo, da se je na trgu pojavila posebej nevarna, močna ali namešana substanca.


Ob zagonu aplikacije DrogApp boste našli vse osnovne informacije o najbolj pogostih drogah, ki so trenutno aktualne, ter o tveganjih, povezanih z uporabo vsake izmed le-teh. Brskanje je enostavno, pregledno in opremljeno s ključnimi informacijami. Namenjen je kratkemu in hitremu pregledu najpomembnejših tem. 

 

 

Opisani so nasveti uporabe za vsako izmed skupin drog (depresorji, nove sintetične droge, psihedeliki, stimulansi). Glede na drogo in skupine, v katero ta spada, aplikacija uporabniku pomaga pred, med in po uporabi. Nasveti se navezujejo tako na mešanja z drugimi substancami, kot splošne smernice ob uporabi.

V tem razdelku je predstavljeno tudi testiranje z barvnimi reagenti, ki so na voljo na DrogArt info točki, najdete pa tudi vse informacije o možnostih laboratorijskega testiranja.

 

 

V aplikaciji boste našli tudi glavne informacije o zdravstvenih zapletih ter osnovni prvi pomoči v primerih, ko gre kaj narobe. Peljalo vas bo po postopkih, kaj morate storiti v primeru hudega zapleta z možnostjo direktnega klica na 112.

 

 

Trenutno je aplikacija na voljo uporabnicam/kom sistema Android v trgovini Google play, naložiš pa si jo lahko tu.

 

OPOZARJAMO: Vsebine v aplikaciji so informativne narave. Vsak uporabnik aplikacije jih uporablja na lastno odgovornost. Še vedno velja, da edina varna uporaba je neuporaba.