NAPOVEDNIK DVORANE GUSTAF

6. november 2017|Novice|Obvestila

Že veš, kaj se bo dogajalo v Mariboru? Hitro preberi! ;)


DRUŠTVO ZA KULTURNE DEJAVNOSTI
ALTERNATIVNA GLASBENA DELAVNICA GUSTAF
MARIBOR
Ob železnici 16      2000 Maribor          Slovenija
Davčna št.: 11453419
 
---
 
torek / november 7 / 2017 / 21:00
Vasko Atanasoski je institucija neinstitucionalne, subkulturne glasbene scene Makedonije. Že dve desetletji je aktiven kot organizator neprofitnih koncertov in roadie DIY turnej, z odrov pa ga poznamo predvsem kot člana bendov Bernays Propaganda, XAXAXA, FxPxOx, PMG Kolektiv in drugih bendov, ki smo jih v sklopu koncertnega cikla Solar Pulse Music redno gostili.
Lani je Vasko začel svojo samostojno avtorsko kariero, njegov prvi solo LP Pazi Kuće pa je izšel ravno te dni, 11. oktobra, za njegovo lastno založbo Balkan Veliki in hrvaško založbo Geenger. Na albumu med drugimi gostujeta tudi Kristina Gorovska, pevka Bernays Propaganda, in legendarni basist Mike Watt (Minutemen, fIREHOSE, The Stooges). Pričakujte iskreno dozo avtorske ekspresivnosti, glasbene domišljije in komunikativnega humorja.
 
Prispevek: 5€
 
 
 
---
 
sreda / november 8 / 2017 / 19:00
Glasbenik_ca, pevec_ka, pevski zbor, ljubitelj_ica glasbe ali samo radovedna oseba, lepo vabljen_a na naš četrti jam session večer "Open stage", ki bo potekal v sredo, 8. 11. 2017, ob 19.00 v dvorani Gustaf, KC Pekarna.
Koncept je preprost: pridi takšen_na kot si (a ne pozabi svojega inštrumenta), stopi na oder, pokaži svoj talent in uživaj v trenutku. Vse zvrsti glasbe so dobrodošle, saj podpiramo raznolikost! Zaigraš lahko svoj komad, cover ali kakršnokoli melodijo – pokaži nam svoje vesolje, bodi ustvarjalen_na. Obstaja le eno pravilo: vsak_a ima svojih 10 minut na odru, s tem bomo vsem omogočili svoj performans. Prav tako si pozvan_a, da se "prfočkaš" na fb dogodku (poveš kaj boš igral_a), da bomo lahko naredili seznam.
V sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže.
 
Vstop prost!
 
 
 
---
 
sobota / november 11 / 2017 / 21:00
 Gustafu se po daljšem času obeta Hardcore poslastica saj nam v Goste prihajajo Deafness by Noise, .Upset in Kreshesh NePitash.
Deafness by Noise (Samobor, Hr)
Bend, ki ga povprečnemu poznavalcu ni treba posebej predstavljati,
saj z dosedaj izdanimi sedmimi albumi že od leta 1991 orjejo HC ledino na teh prostorih.
Izjemno kilometrino tvorijo s preko 1000 koncertov, 15 samostojnih evropskih turnej in turnej z zasedbami kot so Suicidal Tendencies, Biohazard, Sick Of It All, Madball, D.R.I., Slapshot, H2O i drugima.
.Upset (Zabok, hr)
.upset je hardcore bend iz Zaboka s petnajstletnim stažem.
Poleg tega da su delili že oder s najvećjimi imenima svetovnega hardcora kot so
Madball, First Blood, Slapshot, Pro-Pain, so izdali tudi dva albuma in EP.
Njihova glasba je zmes močnih hardcore rifov združenih z vebinsko kritičnemu pristopu do vseh vrst socialnih krivic.
Kreshesh Nepitash (Trbovlje, Slo)
predstavniki scene THC (Trbovlje Hardcore), z jeznim metalsko obarvanim hardcorom, Lansko presenečenje Punk Rock Holiday.
V letu 2009 so izdali album na katerega pravijo da so res ponosni, tudi mnenja aktivnih na glasbenem področju pravijo da je
izdelek med najbolšimi na slovenski HardCore sceni. Govorimo o albumu »a piece of anger«
Prispevek: 6€
 
 
 
 
---
 
 
Več programa in o njem na
in
-------
------
-----
----
---
--
-
Dejavnosti društva podpirajo Mestna občina Maribor, Ministrstvo za kulturo RS, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zavod RS za zaposlovanje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo.