e-NAMIG za mlade

23. oktober 2017|Novice|Obvestila

Kaj pa avdicija Radia Študenta? Poleg tega smo v tednu pred Ljubljanskim maratonom, ki potrebujejo prostovoljce za pomoč na dan dogodka. Imaš čas in ne tečeš nedeljo? Prijavi se! Več v članku...


    A veš?

 

Avdicije Radia Študent 2017

Proglas Radia Študent nagovarja vse mlade, izobražene, sposobne in navdušene, da stopijo v njihove vrste in postanejo del ustvarjalcev programa Radia Študent. Najdi si svoje mesto na Radiu Študent – rok prijave je ponedeljek, 6. 11. 2017.

 
 

Poziv za Filozofski maraton

Študentsko filozofsko društvo tudi v letošnjem letu prireja že tradicionalni Filozofski maraton, torej teden dni dolgo serijo celodnevnih predavanj, ki bodo spremljali Unescov svetovni dan filozofije. Pozivajo predvsem filozofske raziskovalce ter študente in študentke različnih stopenj študija filozofije, naj se s svojim prispevkom predstavijo širši zainteresirani javnosti. Prijave sprejemajo do 27. oktobra.

 
 

Delite svoje izkušnje z Youthpassom ob njegovi deseti obletnici

Youthpass letos praznuje 10 let obstoja. Vzpostavil se je kot pomemben podporni instrument programa E+: MvA namenjen načrtovanju, spremljanju, vrednotenju in priznavanju dosežkov v procesu neformalnega učenja. Kakšne so pa tvoje izkušnje z Youthpassom?

 
 

Sodeluj v raziskavi: Življenje LGBTIQ+ mladih v Sloveniji

Ekipa Društva parada ponosa poziva vse mlade LGBTIQ+ osebe, stare med 16 in 30 let, ki prebivajo v Sloveniji, da sodelujejo v raziskavi. To je prva tovrstna anketa in je namenjena ugotavljanju koliko mladih LGBTIQ+ oseb se je in se v Sloveniji srečuje z nasiljem in diskriminacijo. Anketo lahko rešite še do konca oktobra!

 

    Izobraževanje

 

Konferenca: “Še ena konferenca o uporabi drog med mladimi?”

Z namenom izpostavitve pomena skupnostnega dela in sodelovanja pri delu z mladimi, ki uporabljajo psihoaktivne snovi, ste vabljeni na konferenco z naslovom “Še ena konferenca o uporabi drog med mladimi? – Povezovanje kot ključni dejavnik uspešnega dela z mladimi, ki uporabljajo psihoaktivne snovi”. Na konferenco se lahko prijavite do 29. oktobra 2017.

 
 

Podjetniški vikend za mlade

Vključi se v Podjetniški vikend za mlade, na katerem boš s pomočjo mentorjev, izkušenih mladih podjetnikov, preveril/a svoj pogum in izumil/a svoje prve produkte. Rok za prijavo je 23. 10. 2017.

 

    Natečaji

 

Striptih- poziv za stripovske razstave na Mergentalerjevi ulici v Kranju

Layerjeva hiša in TAM-TAM vabita stripovske ustvarjalce k sodelovanju pri razstavnem programu Mergentalerjeve ulične galerije v letu 2018. V kranjski Mergentalerjevi ulični galeriji bo z letom 2018 vsak mesec na ogled nov stripovski triptih, t.i. Striptih. Iščejo se predlogi kratkih stripov, ki mimoidoče aktivirajo ter konceptov, iz katerih je razvidno razumevanje, da se strip nahaja na ulici. Rok prijave je 1. 12. 2017.

 

    Prostovoljstvo

 

Ljubljanski maraton išče prostovoljce

Pridružite se 1300 članski ekipi in pomagajte pri izvedbi 22. Ljubljanskega maratona.

 
 

Postani prostovoljec ali udeleženec projekta Escape room: izkoriščanje delavcev

Na Združenju DrogArt v sklopu evropskega dneva boja proti trgovanju z ljudmi, ki je 18. oktobra, za 10 dni odpirajo Escape room izkoriščanje delavcev, ki je namenjen ozaveščanju o problematiki izkoriščanja delavcev in v katerega je vstop brezplačen. Zato iščejo aktivne prostovoljne delavce, ki bi ekipi pomagali pri vodenju skupin in izvedbi Escape rooma.

 

    Prireditve

 

Pridruži se simulaciji Evropskega parlamenta v Sloveniji in postani evropski poslanec/poslanka za en dan

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vabi na simulacijo Evropskega parlamenta, kjer lahko pobližje spoznate delovanje Evropskega parlamenta ter procese odločanja, ki v njem potekajo. Prijave na dogodek so odprte do ponedeljka, 23. oktobra 2017 do 12. ure.

 
 

Konferenca »Internationalisation Enhancing Quality of Learning and Teaching«

Konferenca je osredotočena na izzive in priložnosti pri vključevanju mednarodnih in medkulturnih razsežnosti predvsem v visokošolsko izobraževanje, kar predstavlja pomemben element izboljšanja kakovosti izobraževanja. Vabijo vas k aktivni udeležbi ali le prijavi na konferenco, ki bo potekala v sredo, 21. 2. 2018, na Brdu pri Kranju. Po mednarodni znanstveni konferenci bo izdan recenziran zbornik prispevkov. Rok za oddajo prispevka je 3. 1. 2018. Rok za prijavo na dogodek je 19. 2. 2018.

 
 

Gumbkova poezija

V DIC Legebitra oktobra posebno pozornost posvečajo duševnemu zdravju, širokem in pomembnem polju, ki ga pogosto tematizira tudi tako imenovana “Gumbkova poezija”. Večer boste tokrat preživele_i v družbi slam poezije oziroma govorjene poezije, interpretacijske oblike, ki je predvsem v zadnjih letih postala zelo priljubljena. Dogodek bo 24. 10. 2017, ob 17.00.

 
 

Delavnica animiranega filma

V okviru Jesenske avanture, ki jo prirejajo Mladi zmaji (27. 10. – 5. 11. 2017), bo potekala delavnica animiranega filma, kjer boste spoznali osnove animiranega filma in različnih tehnik v katerih se boste lahko tudi sami preizkusili. Delavnice bodo potekale tri dni in sicer od 2. 11. do 4. 11. 2017, med 13.00 in 18.00.

 
 

Zmorem sam: učinkovito upravljam s časom

Mestna Knjižnica Ljubljana vabi na delavnico “Zmorem sam: učinkovito upravljam s časom”, ki bo potekala 19. 10. 2017 v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani.