e-NAMIG za mlade

12. oktober 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Mladinski informator: Ženske iniciative in umetnost

V tokratni oddaji Mladinski informator smo govorili o položaju žensk v umetnosti. V intervjuju smo se pogovarjali z Ano Čigon, umetnico, ki ustvarja na področju videa, filma, performansa in novih medijev.

 

 

 

 

3. Kinotripov filmski klub

Te zanima film? Rad/a hodiš v kino? Bi sodeloval/a pri pripravi čisto pravega mednarodnega filmskega festivala? Kinotrip vabi mlade med 15. in 18. letom k prijavam v 3. Kinotripov filmski klub. Prijavite se tako, da do 23. oktobra pošljete izpolnjeno prijavnico na e-naslov kinotrip@kinodvor.org.

 

 

 

 

Podcast Sindikata Mladi plus

Sindikat Mladi Plus ustvarja podcast Nehvaležni skeptiki, skratka posebne internetne radijske oddaje, v sklopu katere približno enkrat mesečno naslavljajo teme, povezane z delavskim bojem, vstopom na trg dela in prekariatom, razbijajo mite o mladih in sindikatih ter so skeptični do trenutne ureditve družbe in kritični do trenutnega stanja iščejo alternative.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

12. razpis za nacionalne štipendije programa »Za ženske v znanosti« 2018

Partnerja nacionalnega programa »Za ženske v znanosti«, L’ORÉAL Slovenija in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO sta objavila 12. razpis za štipendije »Za ženske v znanosti«. Rok za prijavo je 3. 11. 2017.

 

 

 

 

Množični odprti spletni tečaj o Erasmus+ financiranju

Na brezplačnem spletnem tečaju boste osvojili osnovno znanje in razumevanje o razvoju in financiranju različnih projektov mobilnosti znotraj programa Erasmus+ Youth in Action. Tečaj se bo začel 16. 10. in zaključil 20. 11. 2017, torej bo trajal 5 tednov.

 

 

 

 

Množični odprti spletni tečaj o mladinski politiki

Vas zanima mladinska politika? Prijavite se na brezplačni množični odprti spletni tečaj (MOOC) o mladinski politiki, ki bo potekal od 30. 10. do 11. 12. 2017.

 

 

 

 

Usposabljanje Involving Everyone II v Romuniji

Med 21. in 27. novembrom bo v mestu Drobeta-Turnu Severin v Romuniji potekalo usposabljanje Involving Everyone II – Learning through Erasmus+ (infopack) na temo socialnega vključevanja mladih z manj priložnostmi. Skupaj z mladinskimi delavci iz 7 evropskih držav boste raziskovali pomembnost mladinskega dela v boju proti socialnem izključevanju. Prijave zbirajo do 25. 10. 2017.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava Sport and Enterpreneurship

Konec januarja ali marca se bo slovenska odprava Socialne akademije – vodja skupine in 5 udeležencev, starih med 18 in 26 let – odpravila na jug Italije v Kampanijo. Iščejo osebo, ki bi ji bil v izziv in veselje pripraviti slovensko skupino na mladinsko izmenjavo Sport and Entrepreneurship, kjer se bodo srečali z vrstniki iz 4 držav – Italije, Turčije, Bolgarije in Grčije.

 

 

 

 

Začetni tečaj znakovnega jezika v Knjižnici Fužine

Se želiš sporazumevati tudi s tistimi, ki tvojih besed ne slišijo? V Mestni knjižnici Fužine te vabijo na tečaj, kjer lahko spoznaš osnove znakovnega jezika. Prvo srečanje bo v torek, 24. 10., ob 16.30. Rok prijave je 23. 10. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Karierni zaganjalnik v Ljubljani

Marš na(d) trg dela je program, ki nudi brezplačno podporo in ustvarja platformo za trajnostno vključevanje in suveren vstop mladih na trg dela. Namen projekta je karierno opolnomočenje udeležencev, višanje njihovih zaposlitvenih potencialov in zaposlenosti. Prijave za Karierni zaganjalnik potekajo do 20. oktobra 2017.

 

 

 

 

Plačana pripravništva v Svetovni banki

Svetovna banka (World bank) ponuja pripravništva mladim, katere zanimata ekonomska in družbena problematika, ki vplivata na življenja ljudi po vsem svetu. Kandidati morajo imeti že dokončan dodiplomski študijem in biti vpisani v nadaljnji študija na višji stopnji. Za pripravništvo med decembrom 2017 in marcem 2018 se je potrebno prijaviti do 31. 10. 2017. Za pripravništva v času od junija do septembra pa bodo prijave odprte od 1. 12.- 31. 1. 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Javno vabilo k sodelovanju pri fanzinu ob dogodku Radia Študent ob 40. obletnici punka

Radio Študent vabi vse likovne ustvarjalce in ustvarjalke, tekstopisce in piske, fotografe in fotografinje, k sodelovanju pri fanzinu ob dogodku Radia Študent ob 40-obletnici punka! Rok oddaje je do 30. 10. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

ULCAfest

Mladinski center ULCA vas v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Ljubljana-Center vabi na ULCAfest, najboljši dogodek v podhodu železniške postaje v Ljubljani te jeseni! Za vas so pripravili pester in zanimiv program.

 

 

 

 

Konferenca “Enotni digitalni trg v EU – priložnosti in izzivi”

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas vabi na konferenco Enotni digitalni trg v EU – priložnosti in izzivi, ki bo potekala v petek, 13. oktobra 2017 od 10. ure dalje. Konferenco pripravljajo v času, ko v Evropski uniji pospešeno razpravljamo o digitalnih izzivih prihodnosti.

 

 

 

 

Hitrih 10 – Učenje hitrega slepega tipkanja

12. 10. bo v Knjižnici Otona Župančiča potekala delavnica hitrega slepega tipkanja. Prijave so mogoče do 11. 10.

 

 

 

 

Čajanka brez cenzure #9: A je tebe tut kej strah lajfa?

Mladinska postaja Moste vabi na čajanko, kjer bodo govorili o strahovih, tesnobah, skrbeh in stiskah, ki jih prinaša soočanje z odraslim in odgovornim življenjem. Čajanka bo potekala 12. 10. 2017 od 18.00 do 20.30.

 

 

 

 

Velike ideje v mestu priložnosti

Vabljeni na dogodek Y.business Success Story z mag. Damjanom Kraljem, direktorjem za trženje in marketing, BTC d.d.. Na dogodku se bodo v Zavodu Ypsilon pogovarjali o uspešnih praksah in nasvetih za uresničitev vaše podjetniške ideje ter spregovorili o pomembnosti vrednot trajnosti in inovativnosti, ki ju gost večera prek mentorstva že uspešno predaja mlajšim generacijam. Pridružite se v četrtek, 19. oktobra 2017, ob 18.00 v prostorih ABC Huba.

 

 

 

 

Predavanje: Redni študij in praksa v tujini

Na predavanju bodo govorili o tem, kje vse je možno redno študirati v tujini, kje v tujini je možno opravljati prakso, poletno šolo ali izmenjavo. Vse več mladih se namreč odloča za eno ali več navedenih možnosti, ki zraven nadgradnje znanja tujega jezika prinesejo pridobivanje novih znanj in veliko referenc za kasnejšo zaposlitev. Predavanje bo potekalo v sredo, 18. oktobra 2017, ob 17.00, v prostorih Zavoda Študentska svetovalnica.

 

 

 

 

VI. Bienale neodvisnih

Oktobra bo v Kinu Šiška potekala VI. edicija Bienala slovenske neodvisne ilustracije, ki tudi tokrat gosti več kot 20 umetnikov in umetniških kolektivov iz Slovenije in tujine, ki ustvarjajo na presečiščih med umetnostjo, oblikovanjem in sodobno ilustracijo. Otvoritev bo 16. 10. 2017 ob 20.00 v Kinu Šiška.

 

 

 

 

Kavarniški večer: KABUM

Tokratni Kavarniški večer bodo pričarale_i člani_ce skupine KABUM. Za vse glasbene sladokuske_ce bo torej poskrbljeno, manjkala pa ne bo niti slastna pojedina, ki jo za vas pripravljajo Delicije. Tudi tokratnega Kavarniškega večera več kot očitno ne gre zamuditi.

 

 

 

 

Zaposlitvena delavnica: Priložnost.EU

Te zanima, kako lahko stopiš na karierno pot v multikulturnem okolju institucije ali agencije EU? Razmišljaš o zaposlitvi v eni izmed držav članic? Zgrabi svojo priložnost v institucijah ali drugi državi EU ter začni zanimivo poklicno pot! Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Zavod Nefiks te vljudno vabita, da obiščeš interaktivno zaposlitveno delavnico Priložnost.EU, ki bo potekala v petek, 20. 10. 2017, ob 10. uri, v Hiši Evropske unije v Ljubljani.