e-NAMIG za mlade

5. oktober 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Si vedel/-a, da švicarska vlada razpisuje štipendije za študijsko leto 2017/2018 z namenom spodbujanja mednarodnih izmenjav? Pa da Voluntariat išče praktikantko/praktikanta za 2-3 mesece? IN ŠE IN ŠE... Preberi si!


 

   A veš?

 

 

 

Pišem za pravice 2017

Novembra in decembra bo v Sloveniji in po svetu vnovič potekal maraton pisanja Pišem za pravice. Amnesty International Slovenije že pridno pripravlja – prevaja in prilagaja besedila in pripravlja druga gradiva, s pomočjo katerih boste skupaj pisali apele in podpisovali peticije za ogrožene posameznike, posameznice in skupine ljudi.

 

 

 

 

Mestni inkubator Mladih zmajev: program za uresničevanje idej mladih v Ljubljani

Kaj je dobro in je lahko še boljše? V mestu, v tvoji četrtni skupnosti, na ulici, pred blokom, na igrišču? Prijavi svojo idejo ter jo s podporo Mladih zmajev uresniči in soustvarjaj utrip mesta.Rok za prijavo je 15. 10. 2017, do 12.00.

 

 

 

 

Tekmovanje Slovenian Case Challenge 2017

Sekcija Mladi projektni managerji – MPM in Društvo finančnih managerjev ter generalni partner GEA College skupaj z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani v novembru že tretjič zapored organizirajo tekmovanje Slovenian Case Challenge 2017. Rok prijave je 22. 10. 2017.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Švicarska vlada razpisuje štipendije za študijsko leto 2017/18

Švicarska vlada vsako leto v sodelovanju s 180 državami razpisuje štipendije z namenom spodbujanja mednarodnih izmenjav in raziskovanj. Rok za prijavo poteče 30. novembra 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Postani lektor slovenskega jezika v Evropskem parlamentu

Evropski parlament išče lektorja/jezikovnega urednika slovenskega jezika. Delo bo potekalo v Luksemburgu.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Zavod Voluntariat išče prostovoljca

Na Zavodu Voluntariat iščejo praktikantko ali praktikanta, ki bi se njihovi ekipi pridružil za 2-3 mesece, 2 ali 3 dni tedensko. Rok za prijavo je 13. 10. 2017.

 

 

 

 

Program prostovoljnega dela Človek za druge

Vsi, ki ste pripravljeni dve uri na teden prostovoljno pomagati, ste vabljeni v program prostovoljnega dela Človek za druge. Delo poteka v Ljubljani in Postojni. Uvodno srečanje za prostovoljce bo v torek, 17. oktobra 2017 v Ljubljani.

 

 

 

 

Priložnost za EVS v Švici

Organizacija v Švici, išče prostovoljce za kar šest različnih projektov.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Družinski red, spolna demokracija in človeška ekologija

Francoski inštitut in Mestni muzej Ljubljana vas vabita na pogovor med Ericom Fassinom in Romanom Kuharjem Družinski red, spolna demokracija in človeška ekologija, ki bo v sredo, 11. oktobra ob 18. uri v Mestnem muzeju Ljubljana.

 

 

 

 

Spletna konferenca o nasilju nad ženskami in dekleti na spletu

Evropski ženski lobi organizira 13. 10. 2017 spletno konferenco na temo spletnega nasilja nad dekleti in ženskami v Evropi. Vabijo vas, da se jim pridružite na dogodku, ki bo združil ključne akterje na področju spletnega nasilja, od predstavnic/kov ženskih organizacij, raziskovalk/cev in aktivistk/ov do odločevalk/cev.

 

 

 

 

Mavrično Brucovanje 2017

Vabljene_i vse_i brucke_i, študentke_i višjih letnikov ter večne_i študentke_i, da se pridužite na prvem, mavričnem, LGBT+ Brucovanju, ki bo v sredo, 18. 10. 2017, od 18. ure dalje v Klubu Tiffany!

 

 

 

 

Na obisku: Tačke pomagačke

Ob letošnjem svetovnem dnevu duševnega zdravja gostijo v Društvu Legebitra Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov, Tačke pomagačke. Prijave sprejemajo do 9. 10. Dogodek bo 10. 10. 2017 v DIC Legebitra.

 

 

 

 

Re:ciklarnica: Beležke z japonsko vezavo

Na delavnici se boste spoznali z japonsko tehniko vezave knjig in jo uporabili za izdelavo unikatnih beležk in dnevnikov. Delavnica bo 21. 10. 2017, od 14.00 do 18.00, v Kinu Šiška.

 

 

 

 

Vloga humanistov in družboslovcev v 21. stoletju, podjetništvo ter start-up na Filozofski fakulteti

Na Filozofski fakulteti bodo potekala predavanaja o vlogi humanistov in družboslocev v 21. stoletju, podjetništvu ter start-upu. Dogodek bo potekal 10.10., 12. 10., 18.-20. 10. 2017.

 

 

 

 

TINTA | Festival stripa Ljubljana

Oktober bo v znamenju stripa! Festival TINTA, naslednik Stripolisfesta, bo s pisanim naborom stripovskih dogodkov pustil sledi na več koncih Ljubljane! Osrednji del festivala bo potekal med 10. in 14. oktobrom na različnih ljubljanskih kulturnih prizoriščih, stripovsko obarvan pa bo domala cel oktober, saj nas čakata tako pestro festivalsko ogrevanje kot ohlajanje.

 

 

 

 

Mladi podjetnik: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Danes je primeren trenutek, da napravite morda največji korak v svojem življenju in se lotite razvoja svoje podjetniške ideje. Kako je svojo podjetniško pot začel Nik Vene, pa lahko izveste na predavanju, ki bo potekalo 25. 10. 2017 v NLB Centru inovativnega podjetništva.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino