NAPOVEDNIK DVORANE GUSTAF


Preveri, kaj se bo dogajalo v Mariboru!DRUŠTVO ZA KULT
URNE DEJAVNOSTI
ALTERNATIVNA GLASBENA DELAVNICA GUSTAF
MARIBOR
Ob železnici 16      2000 Maribor          Slovenija
Davčna št.: 11453419
phone: +386 30 413 088

---
 
četrtek / oktober 5 / 2017 / 20:30
 
Kitarist, pevec in skladatelj Marcelo Dellamea sodi v sam vrh latinsko-ameriških kitaristov, poleg obveznega virtuoznega igranja pa se ponaša tudi z naravnim občutkom za improvizacijo, ritem in melodičnost. Marcelo je popolni samouk, a je razvil izjemno tehniko igranja akustične kitare. Najvišja priznanja na tekmovanjih mladih kitaristov je pričel pobirati že kot otrok. Njegov pojav je razburkal kitarsko sceno v Argentini in njegov razkošni talent mu je že zelo zgodaj omogočil številna srečanja s priznanimi glasbeniki. Tako ga je pri štirinajstih k snemanju albuma povabil mednarodno priznani argentinski jazz kitarist Luis Salinas. Pri šestnajstih je Marcelo posnel svoj prvi album »Calle 11«. Pred dvema letoma nam je ta odlični trio igral v klubu KGB v Mariboru, tokrat pa fantje prihajajo z novim programom, v okviru katerega bodo predstavili svojo novo ploščo, na kateri sodelujejo tudi Jaques Morelebaum, Eva Ayllon and Chango Spasiuk.
 
Prispevek: 8€
 
Inline image 1
 
---

petek / oktober 6 / 2017 / 22:00
 
7AM (nomadska lo-fi trojka iz diy garaže)
Trojka z nedoločljivo točko izvora, bivanja in gibanja. V glasbi pa razgledana skozi jasen garažni kontinuum punk rockersko in grungevsko navdahnjenih muzik zadnjih toliko in toliko let, vendar v odnosu do večine podobnih bolj ali manj trendovskih, bolj ali manj oguljenih in preživetih inačic, predvsem izvrstna s pesmimi in tudi za odtenek popovsko ambiciozno fino ter radoživo pevsko evforijo.
https://sevenamband.com/music/
Styröfoam (moška figa in kitarski duo, neobremenjen z udobjem preprostih pesmi)
Hecne kombinatorike v poskusih pesmi, ki k nam prihajajo iz zaprte družbe dveh strunarjev in mašin. Zgodbena plat komadov je tu zlahka primerljiva s tudi najbolj utrganimi oblikami bolj inteligentnih električnih muzik. Vse skupaj pa duo začini z dobro mero samoironije, kar je dober znak za tiste, ki se nekoliko zvitejših muzik ne naveličate tako zlahka, predvsem pa jih radi gledate skozi zorenje.
https://soundcloud.com/themstyrofoamguys
Inline image 2
 
---

sobota / oktober 7 / 2017 / 22:00
 
STREET BEATS - THE DARK SERIES DNB
STREET BEATS - Dark Rollers & Heavy Basslines D’n’B Night.
Line up
Hose (illegal kru)
Tsunami (illegal kru)
+Special guest!!
 
Prispevek: 5€
 
Inline image 3
 
---
 
Več programa in o njem na
in
-------
------
-----
----
---
--
-
Dejavnosti društva podpirajo Mestna občina Maribor, Ministrstvo za kulturo RS, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zavod RS za zaposlovanje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo.