e-NAMIG za mladinske organizacije

4. oktober 2017|Novice|Obvestila

Razpis za pridobitev neprofitnih stanovanj za mlade! Pa maraton pisanja, mestni inkubator, sejem popravil in okolju prijazenga načina življenja, "naša" konferenca "Uporaba novih psihoaktivnih snovi in storitev testiranja drog v Sloveniji", in še kaj... v članku! :)


 Dobro je vedeti

 

Razpis za pridobitev neprofitnih stanovanj za mlade

Javni stanovanjski sklad MOL je v soboto, 30. septembra 2017, objavil prvi javni razpis za dodelitev namenskih najemnih stanovanj v najem mladim od 18. do 29. leta starosti.

 
 

Pišem za pravice 2017

Novembra in decembra bo v Sloveniji in po svetu vnovič potekal maraton pisanja Pišem za pravice. Amnesty International Slovenije že pridno pripravlja – prevaja in prilagaja besedila in pripravlja druga gradiva, s pomočjo katerih boste skupaj pisali apele in podpisovali peticije za ogrožene posameznike, posameznice in skupine ljudi.

 
 

Mestni inkubator Mladih zmajev: program za uresničevanje idej mladih v Ljubljani

Kaj je dobro in je lahko še boljše? V mestu, v tvoji četrtni skupnosti, na ulici, pred blokom, na igrišču? Prijavi svojo idejo ter jo s podporo Mladih zmajev uresniči in soustvarjaj utrip mesta. Rok za prijavo je 15. 10. 2017, do 12.00.

 

Sodelovanja

 

1. Sejem popravil in okolju prijaznega načina življenja

Mladinska postaja Moste vas 5. in 6. 10. 2017 vabi na 1. Sejem popravil in okolju prijaznega življenja.

 
 

Konferenca: Uporaba novih psihoaktivnih snovi in storitev testiranja drog v Sloveniji

Ob zaključku mednarodnega projekta B.A.O.N.P.S. Be aware on night pleasure safety Združenje DrogArt organizira konferenco z naslovom: Uporaba novih psihoaktivnih snovi in storitev testiranja drog v Sloveniji. Prijave sprejemajo do 9. 10. 2017. Konferenca bo v torek, 17. 10. 2017 v M Hotelu v Ljubljani.

 
 

Družinski red, spolna demokracija in človeška ekologija

Francoski inštitut in Mestni muzej Ljubljana vas vabita na pogovor med Ericom Fassinom in Romanom Kuharjem Družinski red, spolna demokracija in človeška ekologija, ki bo v sredo, 11. oktobra ob 18. uri v Mestnem muzeju Ljubljana.

 
 

Erasmus+ dan

6. 10. 2017 bodo v Hiši EU organizirali Erasmus+ dan, kjer bodo izpostavili dosedanje pluse programa Erasmus+ in se obenem zazrli tudi v prihodnost.

 
 

Spletna konferenca o nasilju nad ženskami in dekleti na spletu

Evropski ženski lobi organizira 13. 10. 2017 spletno konferenco na temo spletnega nasilja nad dekleti in ženskami v Evropi.

 

 Izobraževanja

 

Trening: “TYE – Tools for youth exchanges” na Madžarskem

Trening je namenjen mladinskim vodjem in mladinskim delavcem, ki želijo pridobiti nova znanja in kompetence na področju organizacije mladinskih izmenjav. Rok za prijavo je 29. 10. 2017.

 
 

Trening “Fundraising in youth work for inclusion and acceptance of diversity in Europe” v Srbiji

Projekt se bo osredotočal na zviševanje Evropske ozaveščenosti o realnosti in priložnostih za bolj vključujočo družbo znotraj mladinskih projektov z marginaliziranimi skupinami, ki se borijo proti diskriminaciji in socialni izključenosti. Rok za prijavo je 12. 10. 2017.

 

 Zaposlovanje

 

Postani lektor slovenskega jezika v Evropskem parlamentu

Evropski parlament išče lektorja/ jezikovnega urednika slovenskega jezika. Delo bo potekalo v Luksemburgu. Rok prijave je 7. 11. 2017 do 12.00.

 

 Razpisi

 

EPIM Call for Research Proposals on the reception and inclusion of children and youth on the move in Europe

V okviru evropskega programa za vključevanje in migracijo (EPIM), ki ga financira mreža desetih evropskih fundacij, je objavljen razpis za sofinanciranje raziskovalnih projektov na temo politik in praks, ki bodo zagotovile begunskim otrokom in mladostnikom ustrezno zaščito in dolgoročno vključenost v evropsko družbo. Rok za prijavo je 18. 10. 2017.

 

 Uporabni viri

 

Izšel je priročnik »Intercultural Collaboration in International Volunteering«

V okviru projekta VolinHA in pod okriljem organizacije Comhlámh je nastal priročnik »Intercultural Collaboration in International Volunteering«.