e-NAMIG za mlade

28. september 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, ydravje, šport, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Mladinski informator: Kultura inkluzije

Skupaj z jesenjo se ponovno vrača tudi oddaja Mladinski informator! Tokrat smo v oddaji govorili o kulturi inkluzije. V intervjuju smo se pogovarjali z Evo Jus iz Društva za kulturo inkluzije.

 

 

 

 

23. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk

Letos bo potekal že 23. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk. Odvijal se bo v času, ko se spominjamo 100. obletnice oktobrske revolucije, katere začetek je tesno povezan z bojem za enakopravnost žensk v družbi. Zato letošnji festival Mesta žensk s sloganom nacija_natura_norma odpira prostor odličnim, provokativnim in angažiranim umetniškim predlogom.

 

 

 

 

Razpis za pridobitev neprofitnih stanovanj za mlade

Javni stanovanjski sklad MOL bo v soboto, 30. septembra 2017, objavil prvi javni razpis za dodelitev namenskih najemnih stanovanj v najem mladim od 18. do 29. leta starosti.

 

 

 

 

Posebna ponudba za redno vpisane študente Univerze v Ljubljani v letu 2017/2018

Časopisni hiši Delo in Dnevnik vsem študentom Univerze v Ljubljani, ki se boste vpisali na redni študij v študijskem letu 2017/2018, tudi letos ponujata brezplačno uporabo njihovih, sicer v celoti plačljivih, medijev.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Projekt Kolegice v Ljubljani

Namen projekta Kolegice je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega svetovanja ter sodelovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela. Rok za prijavo je 29. september.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za delovno mesto: Sodelavec_ka za spremljanje/raziskovanje online sovražnega govora in lažnih novic

Objavljen je razpis za delovno mesto delavec_ka za spremljanje/raziskovanje online sovražnega govora in lažnih novic. Delo se bo nanašalo na izvedbo projektnih aktivnosti, ki izhajajo iz projekta European Observatory for Illegal Hate Speech Online and Fake News. Prijava je možna do vključno 30. 9. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Društvo za preventivno delo vabi študent-e/ke k sodelovanju pri izvedbi preventivnega projekta »Mladinske delavnice«

Društvo za preventivno delo tudi v letošnjem šolskem letu nadaljuje z izvajanjem preventivnega projekta »Mladinske delavnice« v 8-ih in 9-ih razredih osnovnih šol v Ljubljani, Medvodah in Trzinu. Za izvajanje programa iščejo študent-e/ke, ki jih veseli delo z mladimi in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljskemu delu. Prijave za sodelovanje zbirajo do 16. 10. 2017!

 

 

 

 

Poziv za prostovoljke_ce

Legebitra te vabi, da se pridružiš njihovi prostovoljski ekipi in s skupnostnimi delavkami_ci soustvarjaš pester program aktivnosti. Uvodno srečanje za prostovoljke_ce bo 25. oktobra ob 19.00 na Legebitri.

 

 

 

 

Poziv za prostovoljke_ce Kavarniških večerov

DIC Legebitra in Klub Tiffany vabita na prvo srečanje ekipe prostovoljk_cev Kavarniških večerov, ki bo v četrtek, 5. oktobra 2017 ob 19.00 uri v Klubu Tiffany na Metelkovi. Na srečanju bodo predstavili Kavarniške večere in vse prostovoljsko delo, ki je potrebno, da se večeri z mladimi LGBT-ustvarjalkami_ci zableščijo v vsem svojem sijaju.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Plata 2017- Z nogometom proti diskriminaciji

Mladi zmaji Zalog vabijo na 20. izvedbo družabno-rekreativne prireditve Plata 2017 – Z nogometom proti diskriminaciji, ki bo potekala v nedeljo, 1. 10. 2017, od 9:30 do 19. ure, na šolskem igrišču OŠ Zalog v Zalogu.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Okrogla miza o prostituciji v Sloveniji

Ženski lobi Slovenije in Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani vabita na okroglo mizo o prostituciji v Sloveniji. Okrogla miza bo v ponedeljek 2. oktobra 2017, od 10.00 do 13.00, na Inštitutu za Kriminologijo.

 

 

 

 

Festival ulične glasbe- FUGL

Letošnji Festival ulične glasbe prinaša več kot 50 dogodkov. Večinoma bodo to koncerti, pripravili pa so tudi glasbene delavnice za mlade po duši, okroglo mizo “Kam z ulično glasbo?”, čarovniško povorko po festivalski poti ter vodstvo po uglasbljeni Ljubljani.

 

 

 

 

KUD Ljud in Mladi zmaji vabijo na “Ljudov laboratorij: Modul IV”

KUD Ljud in Mladi zmaji vabijo na “Ljudov laboratorij: Modul IV”. Delavnica je primerna za vse, posebej pa za mladinske delavce, prostovoljce, gledališke začetnike in mentorje ter mlade med 15. in 29. letom, ki jih zanima moč uporabe osebnega izraza v javnem prostoru. Udeležba na delavnicah je brezplačna. Dogodek bo potekal 13.10. 2017, 14.00.-17.00 in 15.10. 2017, 11.00 - 15.00.

 

 

 

 

1. Sejem popravil in okolju prijaznega načina življenja

Ali se poslužuješ raznovrstnih popravil? Poznaš popravljalce, ki se ukvarjajo s popravili koles? Kaj pa popravila supov in kajtov? Popravljalnice oblačil? Kaj pa popravljalci žog? Poznaš različne koncepte okolju prijaznih načinov življenja? Kaj počnejo na svojem področju? Kako se jih lahko poslužujemo? Mladinska postaja Moste vas 5. in 6. 10. 2017 vabi na 1. Sejem popravil in okolju prijaznega življenja.

 

 

 

 

Kavarniški večer: Karaoke

Že tradicionalno se odpira nova sezona Kavarniških večerov s karaokami v Klubu Tiffany! Dogodek bo 5. 10. 2017 od 20.00 do 23.00.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino