e-NAMIG za mladinske organizacije

27. september 2017|Novice|Obvestila

Si vedel/-a, da je letos 100 let od Oktobrske revolucije, katere začetek je tesno povezan tudi z bojem za enakopravnost žensk v družbi? Zato bo letošnji Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesta žensk odpira prostor odličnim, provokativnim in angažiranim umetniškim predlogom. Poleg tega najdeš v prispevku še več novic! Preberi si! :)


  Dobro je vedeti

 

23. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk

Letos bo potekal že 23. Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk. Odvijal se bo v času, ko se spominjamo 100. obletnice oktobrske revolucije, katere začetek je tesno povezan z bojem za enakopravnost žensk v družbi. Zato letošnji festival Mesta žensk s sloganom nacija_natura_norma odpira prostor odličnim, provokativnim in angažiranim umetniškim predlogom.

 
 

Evropski dan jezikov

26. septembra obeležujemo Evropski dan jezikov! Evropski dan jezikov lahko praznujete na zelo veliko načinov, odvisno od časa in sredstev, ki jih imate na voljo.

 
 

Pobuda za odpravo vseh oblik nasilja nad ženskami in dekleti “Spotlight”

Evropska unija in Združeni narodi so 20. septembra predstavili novo pobudo za odpravo vseh oblik nasilja nad ženskami in dekleti “Spotlight” v vrednosti 500 milijonov evrov. V naslednjih nekaj letih bodo vzpostavljeni celoviti programi za odpravo vseh oblik nasilja nad ženskami in dekleti, kot so spolno nasilje in nasilje na podlagi spola, trgovina in gospodarsko izkoriščanje, umori žensk in nasilje v družini.

 
 

Mladinski informator: Kultura inkluzije

Skupaj z jesenjo se ponovno vrača tudi oddaja Mladinski informator! V intervjuju smo se pogovarjali z Evo Jus iz Društva za kulturo inkluzije.

 

 Sodelovanja

 

Pilotni Ideas Labs v okviru projekta »Aware and Active«

Predstavniki mladinskih organizacij, regionalnih partnerjev Eurodesk, zainteresiranih društev in organizacij civilne družbe vabljeni na pilotni Ideas Labs v okviru projekta Aware and Active. Ideas Labs bo potekal od 25. do 27. oktobra 2017 v M hotelu v Ljubljani. Rok za prijavo je 29. september 2017!

 
 

Okrogla miza o prostituciji v Sloveniji

Ženski lobi Slovenije in Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani vabita na okroglo mizo o prostituciji v Sloveniji. Okrogla miza bo v ponedeljek 2. oktobra 2017, od 10.00 do 13.00, na Inštitutu za Kriminologijo (spodnji prostori Pravne fakultete).

 
 

Forum na temo izobraževanja za demokratično državljanstvo “Raise your voice for tomorrow’s Europe”

V Ljubljani bo med 13. in 16. novembrom potekal forum na temo izobraževanja za demokratično državljanstvo.

 
 

KUD Ljud in Mladi zmaji vabijo na “Ljudov laboratorij: Modul IV”

KUD Ljuc in Mladi zmaji vabijo na “Ljudov laboratorij: Modul IV”. Delavnica je primerna za vse, posebej pa za mladinske delavce, prostovoljce, gledališke začetnike in mentorje ter mlade med 15. in 29. letom, ki jih zanima moč uporabe osebnega izraza v javnem prostoru.

 

  Izobraževanja

 

Izvedba druge poglobljene delavnice za uporabo orodja MOODLE

Vabljeni na delavnico za uporabo orodja MOODLE za učitelje in izobraževalce, ki tematsko pokrivajo vsebine radikalizacije, družbene inkluzije in šolske kulture. Delavnica bo v sredo, 11. 10. 2017 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Udeležbo na dogodku potrdite najkasneje do petka, 6. 10. 2017.

 

    Zaposlovanje

 

Razpis za delovno mesto: Sodelavec_ka za spremljanje/raziskovanje online sovražnega govora in lažnih novic

Objavljen je razpis za delovno mesto delavec_ka za spremljanje/raziskovanje online sovražnega govora in lažnih novic. Delo se bo nanašalo na izvedbo projektnih aktivnosti, ki izhajajo iz projekta European Observatory for Illegal Hate Speech Online and Fake News. Prijava je možna do vključno 30. 9. 2017.

 

   Razpisi

 

Vabilo k oddaji vlog za sofinanciranje projektov v okviru programa EU Ustvarjalna Evropa

Ministrstvo za kulturo v letu 2017 uvaja neposredno sklepanje pogodb za sofinanciranje projektov, izbranih na razpisih programa EU Ustvarjalna Evropa. Zadnji rok za prijavo je 30. oktober 2017.

 
 

Javni razpis za izbor izvajalcev operacij Spodbujanje prožnih oblik učenja in podpora kakovostni karierni orientaciji za nadarjene

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavlja javni razpis za izbor izvajalcev operacij Spodbujanje prožnih oblik učenja in podpora kakovostni karierni orientaciji za nadarjene. Rok za oddajo prijav je 29. september 2017.

 
 

Javni razpis v okviru izbora operacij “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD”

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti objavlja v okviru Javnega razpisa za izbor operacije »Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD« spremembe in novi dodatni prijavni roki za leto 2017.